'Sit in'-Acties door Militante Metallo's bij Werkgeverskoepel FME

Hier kun je discussieren over 'Sit in'-Acties door Militante Metallo's bij Werkgeverskoepel FME.
Hoe dat allemaal ook moge zijn, vast staat dat deze metallo’s terecht kwaad zijn over de lange onderhandelingen omtrent een nieuw CAO. Al sinds juni zijn er meerdere stakingen geweest bij bedrijven zoals Scania, Siemens, VDL en Fokker. Vorige week waren er nog stakingen in Limburg en zelfs gisteren in Friesland en Nijmegen. Het CAO Metalektro geldt voor ong. 150.000 werknemers in bedrijven als DAF en Stork, arbeiders van deze bedrijven hebben meegedaan aan deze sit-in actie. Het cao-conflict draait voornamelijk om een gewenste 3,5% loonsverhoging. FME is alleen tot 2,5% bereid. Een belachelijk bedrag, zeker in deze tijd van economische conjectuur. Andere eisen zijn o.a. meer zeggenschap over uren en meer lonen voor jongeren en inhuurkrachten.

Om deze sit-in beëindigen, moest het FME de hulp van de politie inroepen. Dit is diezelfde politie (de “fijne collega’s in uniformen") waarvan de woordvoerder van de politievakbond afgelopen 15 september jl., op de dag van de oprichting van de SP-beweging 'Tijd voor Rechtvaardigheid', nog opriep om kwaadwillige politici op te sluiten ,,in zijn cellen (!)” wanneer er geen sociale gerechtigheid kwam in het land. Stoere praat en sympathiek wanneer zijn collega agenten zelf in een Cao-conflict zijn beland, maar wanneer hun dispuut eenmaal is opgelost, treden zij vervolgens wél op tegen andere “collega’s” die in hun strijd voor sociaal recht schijnbaar de wet overtreden.

Nee, de politie is geen “arbeider in uniform", maar de knuppelgarde van het kapitalisme (van diegenen die alle bedrijven en infrastructuur als privé eigendom in bezit hebben). De politie krijgt haar eisen wel vervuld, de overtollige arbeidersmassa’s moeten maar bitter strijden voor enkele restjes.

Daarom nog altijd: Smeris, weg uit de arbeidersbeweging!


" de knuppelgarde van het

" de knuppelgarde van het kapitalisme " is er geschreven. In het kader van het conflict tussen kapitaal en arbeid. Of zo. Er zijn ook nog andere gelegenheden waar de politie moet opdraven. Wanneer is er sprake van Eigenrichting of te wel mob rule en wanneer van gerechtvaardigd " verzet " ?
Als " anti Pieten " beschermd moeten worden tegen hufters hooligans gaan die anti Pieten dan roepen ga weg knuppelgarde van het kapitalisme ?
Kortom het is zorgelijk om het zo zwart wit te zien dus alleen maar als knuppelgarde van het kapitalisme. Een directe confrontatie met de Staat wie wint er dan ? Ook een overweging. Gewone " brood " criminelen gaan zo 'n confrontatie uit de weg heb ik de indruk. Onzin als " de straat is van ons " wie zit daar op te wachten op dergelijke ondemocratische onzin ? Ook een overweging. Moet je dan maar tevreden zijn met die kruimels die je worden toegeschoven ? Wat is daar wijsheid in 2019 denk ik dan. Zijn de negentiende eeuwse strijd middelen niet wat uit de tijd in West Europa. Komt wat je wilt dichter bij door de politie aan te vallen ? Nee denk ik. Zeker in Nederland burgerlijk Nederland ligt dat slecht de politie schade toebrengen. Tot slot is de politie er als je die eens nodig hebt ? Afwachten mogelijk niet maar wat is er dan verder zeker als je alleenstaande bent.
Er is dan nog iets van hoop mogelijk komt de politie. Zeker als je in een criminele aso buurt woont waar iedereen de andere kant op kijkt.
Kom jij me helpen ? Je kent me niet wilt me niet kennen wat jou betreft kan ik dood vallen. Eigenlijk wil helemaal niemand me kennen zo als zo velen tegenwoordig zal ik wel eindigen achter de voordeur gevonden na maanden jaren. Ik heb nooit maar dan ook nooit wat voor solidariteit gevonden bij Links. Ook niet bij radicaal Links. Recent lid geworden van Groen Links niet met het voornemen te gaan stemmen. Ik heb al weer opgezegd. Ik werd zo keihard genegeerd ook door de afdeling van de gemeente waar ik woon dat het ziekelijk was. Nooit antwoord op email bijv. O.k. ik geef toe geloven in de politie in NL is zo iets als geloven in Sinterklaas. Ik heb zelf slechte ervaringen met de politie als ik hulp zocht na mishandeling als slachtoffer dus. Maar toch zo als geschreven wat is er verder nog. Kom dan met een alternatief voor de politie.
Ik denk dat die overwegingen de schrijver van het stukje niet milder zullen stemmen wbt. de politie mogelijk dat jij er wel wat genuanceerder over denkt.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech