eis verklaring van indymedia


'ons democratisch

'ons democratisch principe'

Vriend, volgendsmij zit jij op de verkeerde website.

okee, mijn democratisch principe!

nee hoor! ik zit helemaal op de goeie site. blijkt wel uit het feit dat mijn reactie 'ramen ingooien' gecensureerd werd, al noemen jullie het anders.
niemand is verplicht de Nederlandse democratie te steunen, maar dat levert nog niet het recht van eigen richting op, want dát was het gewoon.

omdat het ruis is

Mij lijkt het dat je post is verplaatst naar de ruis omdat het ruis is. Er zit nauwelijks argumentatie in je post en voor zover dat er is, is die foutief. Alle extreemlinkse groepjes in Nederland van enige zichtbaarheid, invloed en grootte (althans qua actieve leden/aanhangers, de NCPN heeft inderdaad nog wel een paar duizend slapende leden) zijn antistalinistisch en antimaoistisch, en voornamelijk trotskistisch, anarchistisch, of libertair socialistisch oid. Je vergelijking loopt dus helemaal spaak. Een uitgebreide ontleding van het argument dat hedendaags antifascisme eigenlijk fascistisch is, vind je trouwens hier https://www.indymedia.nl/node/43627 .

Overigens is je argumentatie ook historisch foutief want de problemen in Rusland en China begonnen niet met een aanval op de vrijheid van meningsuiting, maar met de ontbinding van de democratische arbeiders/soldaten/boerenraden in Rusland en in beide gevallen een lange, bloedige burgeroorlog met daarbij buitenlandse interventies en bezettingen.

ramen ingooien 2

"antistalinistisch en antimaoistisch, maar voornamelijk trotskistisch, anarchistisch, of libertair socialistisch oid"?

nou dan zal het wel een groepje uit de "of iets dergelijks"-variatie geweest zijn. met zoveel schakeringen van wat extreem links eigenlijk is, staat elke vergelijking bloot aan het risico spaak te lopen en kan daarmee gediskwalificeerd worden. klassieke manoeuvre: best snappen waar het werkelijk over gaat, maar toch liever strooien met 'feitenkennis'. m.i. net zo laf als een masker dragen tijdens een gewelddadig protest tegen je concurrent. antifa wil feitelijk alleen de competitie elimineren. ik ken het artikel waar je naar verwijst, maar die hele woordenbrij verhult dat antifascisten nét zo op totalitaire macht uit zijn als ze het fascisme van beschuldigen. gevalletje splinter/balk, lijkt me zo.

ten tweede: de ontbinding van die democratische werkers-raden in Rusland ging wel degelijk gepaard met het neerslaan van de protesten daarover en om het goed aan te pakken werden arbeiders, boeren en (grond)eigenaars toch op waanzinnige schaal verbannen (wat gewoon moord ofwel genocide is) , omdat ze 'bezit' hadden en alleen al daarom als vijand van 'de grote vooruitgang' gezien werden? ik vertel hier niets nieuws.

extreem links wil niet kijken naar het gegeven dat fascisten zich op één weerloos volk stortten terwijl Stalin zowel als Mao DE EIGEN BEVOLKING uitroeide! (Mao had daar nog een heel slinkse truc voor). dat maakt fascisme daardoor goed noch beter! wat antifa kennelijk niet in wil zien is dat ze geen maatschappelijke stroming vertegenwoordigen en door de al bestaande maatschappelijke stroming nét zo ongewenst gedrag vertonen als fascisten. ik ben echt niet de enige die niet geïnteresseerd is in alle filosofisch gedistilleerde fijne nuances en verschillen van extreem links; ik keur het gebruik van geweld in de publieke ruimte als pressie middel af. of de steen nou van rechts of van links komt, van een Molukse militant of een lid van de Friesche Afscheidinks Beweking :-)

"maar die hele woordenbrij

"maar die hele woordenbrij verhult dat antifascisten nét zo op totalitaire macht uit zijn als ze het fascisme van beschuldigen"

Dat is je eigen niet-onderbouwde insinuatie. Antifascisme is toen en nu altijd een kwestie zelfverdediging geweest, partijen zoals CP'86 en nu FvD hebben aan het einde van de dag altijd getracht (direct of indirect) de aanval op 'links' te lanceren en de repressieve middelen van de staat versterken. Dankzij antifa hoeven wij andere (linksige) mensen ons niet zo extreem veel druk te maken voor aanslagen door groepjes neonazis enzo. Dit is in het verleden wel anders geweest.

Of je het eens bent met de gekozen middelen of niet is je goed recht, en er is een hoop waarom kritiek kan hebben. Maar je heb geen gegrond maatschappelijk inzicht of gevoel voor schaal als je denk dat een klein groepje anarchisten de voorhoede zijn vaan een totalitaire samenleving. Zeker tegenover een golf van nationalistische bewegingen die tot zo ver ze de macht hebben vergaard de democratische rechten en vrijheden van andere hebben ingeperkt. Zeker met een partij als forum voor democratie, die vaak genoeg laat doorschemeren dat zodra zij het voor het zeggen hebben iedereen met de verkeerde mening het zal merken. Het gejammer over vvmu van rechts is hypocriet en oppertunisme.

jullie zijn onze Redder?

"Dankzij antifa hoeven wij andere (linksige) mensen ons niet zo extreem veel druk te maken voor aanslagen door groepjes neonazis enzo."
Nou, bedankt dat antifa onze samenleving zoveel veiliger heeft gemaakt... (Niet!)
De axie tegen de Rode Hoed (louter de gastheer van een inderdaad dubieus groepje rechtsen) was feitelijk een aanslag, hoe je het ook draait of keert. Die axie op 29 maart 1986 tegen een hotel in Kedichem waar de Centrum Partij bijeen was, moet dan natuurlijk ook gezien worden als trots wapenfeit van wat toen nog niet eens antifa heette? De vrouw van Janmaat (Wil Schuurman) raakte invalide, er werden fosfor bommen gegooid en het hele pand brandde af! Dankjewel? Doet u mij nóg een reddinkje op basis van het doel heiligt de middelen, want het staat vast dat het effectief was. (Niet!)

En nou maar wachten op de respons 'dat Schuurman dan maar niet in het pand had moeten zijn.'

"Dit is in het verleden wel anders geweest." Wat er in het verleden is gebeurd heeft niets te maken met wat er nu gaande is. De situatie in 1935 was niet te vergelijken met de huidige Nederlandse maatschappij. Het is opmerkelijk dat antifa keer op keer het argument gebruikt wat fascisten in het verleden voor ellende hebben aangericht en dat niet toetsen of het nu ook weer zover kan komen. Persoonlijk ben ik ervan overtuigd dat extreem rechts geen voet aan de grond krijgt, welke demagogie ze ook gebruiken, hoe stoer ze ook dreigen 'straks' de huidige tegenstanders aan te pakken. De realiteit is dat Nederland stabiel genoeg is om dit gevaar te weerstaan, ondanks hoge werkloosheid, immigranten problematiek en polarisatie van politieke meningen, etc. M.a.w.: het land is nog niet rot genoeg om rechts een reëel houvast te bieden. Dat je daar bang voor bent, wettigt nog niet om bij derden de ramen in te gooien.

Op geen enkele manier heb ik overgebracht dat een groepje anarchisten een voorhoede zou zijn van de totalitaire stroming. Voor dit groepje geldt precies hetzelfde als voor extreem rechts: er is gewoon niet genoeg invloed van rechts om je echt druk over te maken. Behalve als je bang bent om 'straks' door rechts aangepakt te worden. Maar ja, dan had je maar geen ruiten van een onpartijdig etablissement moeten ingooien...
Het groepje linksigen is de voorhoede van een groot Niets, maar de onderliggende ideologie die het vorm (en rechtvaardiging) geeft, is zeer gevaarlijk.
Links werkt niet meer, daar komen we nu langzaam achter. Links heeft zijn kans gehad en heeft er een (bureaucratisch) zooitje van gemaakt. In de 20e eeuw zijn er twee regimes geweest, die glashelder hebben aangetoond dat links niet effectief is. Plus dat het een krankzinnig aantal levens heeft gekost, uit de eigen bevolking. Kijk nou eens naar dát verleden. Trek daar een les uit en herhaal niet dezelfde fout. Iets in de kiem smoren, geen kans te geven te groeien, heeft geen enkele relatie met het recht op vrije meningsuiting, voor links zowel als rechts en alles daartussen.

tenslotte: denk niet dat het publiek op termijn ook wel zal zien dat antifa extreem rechts vooral hard nodig geeft om zelf bestaansrecht te vergaren.
antifa kán niet zonder extreem rechts en door op deze manier het nieuws negatief naar je toe te trekken, maak je impliciet reclame voor het FvD.

wat een ruis zeg

U wilt wachten tot er in de krant verschijnt

"De dienstregeling Amsterdam Muiderpoort - Westerbork wordt komende vrijdag vanaf 19.33u hervat"

voordat u zich gaat verzetten? Prima. Dat is je goed recht, al heb ik zo t vermoeden dat u dan opnieuw in de leugen zal trappen dat het een soort vakantiekamp is. Maar hou alsjeblieft op met zonder onderbouwing vergelijken van totalitaire regimes met groepen mensen die, zoals je zelf nu opeens ook (iig deels) erkent, daar geen fuck mee te maken hebben.

Voor de rest van je naïviteit en totale gebrek aan kennis heb ik verder geen geduld meer. Het is, zoals al eerder is gezegd, allemaal RUIS, en je bent helemaal niet geïnteresseerd in discussie. Op argumenten ga je niet in en je blijft dingen roepen zonder onderbouwing.

nogmaals: liever naiëf dan extreem

het doorlopend gebruiken van de genocide op de Joden in het verleden blijft een laffe manier om een aanslag in het heden te rechtvaardigen. het falen van het bewind van Stalin en Mao is vorige eeuw bewezen. daar werd élk verzet onderdrukt, in de kiem gesmoord. op het eigen volk en de Ukraïners.
de responses op mijn ruis zijn verzadigd (onderbouwd) van het dogma "als je geen verzet biedt, ben je er voor". daar is niet tegen te argumenteren.
in de angst voor onderdrukking identificeert men zich gemakkelijk met de onderdrukker en een daad van 'verzet' geeft dan even opluchting. (prof. P. Kuiper; 1980 Neurosenleer 1). de agressie van extreem links hoeft niet vergeleken te worden: Kedichem (onderbouwd). geduld kan je oefenen...

"De axie tegen de Rode Hoed

"De axie tegen de Rode Hoed (louter de gastheer van een inderdaad dubieus groepje rechtsen) was feitelijk een aanslag, hoe je het ook draait of keert."

So what?

"Die axie op 29 maart 1986 tegen een hotel in Kedichem waar de Centrum Partij bijeen was, moet dan natuurlijk ook gezien worden als trots wapenfeit van wat toen nog niet eens antifa heette? De vrouw van Janmaat (Wil Schuurman) raakte invalide, er werden fosfor bommen gegooid en het hele pand brandde af! Dankjewel? Doet u mij nóg een reddinkje op basis van het doel heiligt de middelen, want het staat vast dat het effectief was. (Niet!) "

Een molotov is geen fosforbom... Ik denk zelf ook dat het daar te ver uit de hand is gelopen. Maar iets doen tegen het samenkomen van 2 rechtsextremistische groeperingen was wel juist. En dat heeft zeker geholpen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Centrumpartij_(Nederland)#Kedichem

"In 1986 volgde een poging tot verzoening met Janmaat, wiens gematigder koers de enige kans op electoraal succes leek. Op initiatief van het pas gekozen Utrechtse gemeenteraadslid Wim Vreeswijk vond op 29 maart een verzoeningsbijeenkomst in een hotel in Kedichem plaats. De bijeenkomst werd echter verstoord door extreemlinkse actievoerders, die onder andere het hotel in brand staken. Hierbij raakte Janmaats latere echtgenote, Wil Schuurman, blijvend invalide.[8][9]

Tot een verzoening kwam het niet meer." ( https://nl.wikipedia.org/wiki/Centrumpartij_(Nederland)#Kedichem )

"Wat er in het verleden is gebeurd heeft niets te maken met wat er nu gaande is. De situatie in 1935 was niet te vergelijken met de huidige Nederlandse maatschappij. "

Niemand zegt dat de situatie in 1935 te vergelijken valt met nu. Iemand zei dat in het verleden linkse mensen wel wat te vrezen hadden van extreemrechts, en dat (deel) van de reden dat dat nu niet zo is het optreden van antifa is.

"Het is opmerkelijk dat antifa keer op keer het argument gebruikt wat fascisten in het verleden voor ellende hebben aangericht en dat niet toetsen of het nu ook weer zover kan komen."

Hoe kan je iets toetsen dat:
1. Een mogelijkheid is ("KAN komen")
2. In de toekomst ligt ("kan KOMEN")
???
Dat kan dus niet.
Wat je wel kan doen is, aan de hand van een begrip van iets (bijvoorbeeld historisch en hedendaags fascisme) herkennen of iets (bijvoorbeeld de FvD) dat is, delen er van bevat, etc. Aan de hand van https://valsepianobaudet.noblogs.org/ideeen/publieke-uitlatingen-en-cita... , en ook de rest van de (met argumenten en bronverwijzing onderbouwde) punten op de website, kan je dat volgens mij beantwoorden met: in ieder geval de top van de FvD is fascistisch.

"Persoonlijk ben ik ervan overtuigd dat extreem rechts geen voet aan de grond krijgt, welke demagogie ze ook gebruiken, hoe stoer ze ook dreigen 'straks' de huidige tegenstanders aan te pakken. De realiteit is dat Nederland stabiel genoeg is om dit gevaar te weerstaan, ondanks hoge werkloosheid, immigranten problematiek en polarisatie van politieke meningen, etc. M.a.w.: het land is nog niet rot genoeg om rechts een reëel houvast te bieden."

Dat is leuk voor je, dat dat jouw persoonlijke overtuiging is. Mijn persoonlijke overtuiging is anders, en die van de antifascisten die de ruiten in hebben gegooid ook.

"Dat je daar bang voor bent, wettigt nog niet om bij derden de ramen in te gooien."

Wat het legitimeert is dat je fascisme geen ruimte moet bieden om te groeien. Jij zegt "ze zullen niet groeien!" (en geeft als argument jouw niet onderbouwde overtuiging en inschattingen). Ik zou zeggen: ik weet niet of ze zullen groeien, laten we in ieder geval stappen nemen om dat zo onwaarschijnlijk mogelijk te maken.

"Op geen enkele manier heb ik overgebracht dat een groepje anarchisten een voorhoede zou zijn van de totalitaire stroming. Voor dit groepje geldt precies hetzelfde als voor extreem rechts: er is gewoon niet genoeg invloed van rechts om je echt druk over te maken."

Voor iemand die zich geen druk maakt, lijk je je in je posts toch behoorlijk op te winden.

"Behalve als je bang bent om 'straks' door rechts aangepakt te worden. Maar ja, dan had je maar geen ruiten van een onpartijdig etablissement moeten ingooien..."

Het type rechts wat FvD is, zal als ze groeit niet alleen mensen aanpakken die ruiten ingooien maar ook mensen die simpelweg tegen een dominant blank europa zijn. En een etablissement dat zo'n groepering faciliteert, is niet onpartijdig maar ondersteunt het project voor een dominant blank europa. Een paar kapotte ruiten vind ik dan nog wel meevallen.

"Het groepje linksigen is de voorhoede van een groot Niets, maar de onderliggende ideologie die het vorm (en rechtvaardiging) geeft, is zeer gevaarlijk."

Hoe kunnen ideeën gevaarlijk zijn, als ze niet in/door mensen in de praktijk worden gebracht?

"Links werkt niet meer, daar komen we nu langzaam achter. Links heeft zijn kans gehad en heeft er een (bureaucratisch) zooitje van gemaakt. In de 20e eeuw zijn er twee regimes geweest, die glashelder hebben aangetoond dat links niet effectief is. Plus dat het een krankzinnig aantal levens heeft gekost, uit de eigen bevolking. Kijk nou eens naar dát verleden. Trek daar een les uit en herhaal niet dezelfde fout."

Voor rechts geldt dan hetzelfde.
En prima, als jouw conclusie is "zowel rechts als links zijn bullshit", dan ben ik het met je eens. Zowel bureaucratie/de staat en de markt/het bedrijfsleven zijn klote. De 'grap' is dat dat zo ongeveer de analyse zal zijn van de mensen die je nu aan het aanvallen bent, door ze op 1 hoop te gooien met Stalin en Mao (waar ze dus niets mee te maken hebben).

"Iets in de kiem smoren, geen kans te geven te groeien, heeft geen enkele relatie met het recht op vrije meningsuiting, voor links zowel als rechts en alles daartussen."

Het in de kiem smoren van onderdrukking is altijd een noodzakelijke voorwaarde voor het bestaan van de vrijheid. Op dezelfde manier dat het stoppen van iemand die je komt vermoorden, nodig is om te leven. Lastig he, logica.

"tenslotte: denk niet dat het publiek op termijn ook wel zal zien dat antifa extreem rechts vooral hard nodig geeft om zelf bestaansrecht te vergaren.
antifa kán niet zonder extreem rechts en door op deze manier het nieuws negatief naar je toe te trekken, maak je impliciet reclame voor het FvD."

Dit is tekenend voor hoe jij argumenteert, dat doe je namelijk helemaal niet. Je dropt stellingen zonder onderbouwing. Hier is in ieder geval een onderbouwing van precies het tegenovergestelde van wat je zegt: https://www.theguardian.com/world/2018/mar/19/the-alt-right-is-in-declin...

Naar de Nederlandse setting, maakt in het rapport wat je hier kan lezen een onderzoeker namens de Nederlandse overheid het punt dat antifascistische strijd reactief is (ik zou zeggen uit zelfverdediging) https://www.indymedia.nl/node/43578 , in reactie op de opkomst van fascisme dus en niet als oorzakelijk daarvoor of wat dan ook.

"Het in de kiem smoren van

"Het in de kiem smoren van onderdrukking is altijd een noodzakelijke voorwaarde voor het bestaan van de vrijheid." Dank je; deze zal ik onthouden...

Het is erg onwaarschijnlijk

Het is erg onwaarschijnlijk dat het bij het ramen ingooien om iets anders ging dan een anarchistisch, autonoom of anderszins libertair affiniteitsgroepje. Omdat dat de enige mensen in Nederland zijn die nog bereid zijn substantieel risico te lopen/meer bereid zijn te doen dan filosofische discussies, een flyertje uitdelen. Het hele punt van die woordenbrij is dat het gebruik van geweld niet in zichzelf fascistich is. Ik kan het artikel niet op alle punten volgen, maar dat lijkt me wel zo logisch. Ook de overheid gebruikt trouwens geweld, en niet alleen wanneer er al door een burger geweld is gebruikt.

Ja dat ging daar zeker mee gepaard, maar is niet de kern er van. Als je daar die eerder genoemde woordenbrij naast legt, gaat het er om dat de onderdrukten zich hadden verenigd en sterk waren geworden in die raden. Vervolgens worden die ontbonden. De schrijver van het artikel was dan wel er voor geweest dat het politburo van de communisten werd aangevallen, des noord preventief, maar heel erg tegen het ontbinden van de raden. Het is nogal academisch in taalgebruik en maakt dingen wat moeilijker dan ze zijn, maar in die strekking zit wel iets. En het wijst er in ieder geval op dat we teaken hebben met een anti-totalitaire stroming die ook van bondgenoten/standpunten kan veranderen, juist om een totalitaire samenleving te voorkomen en meerdere machtscentra in stand te houden (wat volgens mij belangrijk is voor een nontotalitaire samenleving).

Keur je dan ook het geweld vanuit de overheid af? Dat is namelijk ook een pressiemiddel zodat we hun wetten gehoorzamen. Als je zegt "nee, want dat is legitiem", dan is mijn antwoord: daar gaat de discussie altijd over, wanneer welk geweld legitiem is. Alleen pacifisten zeggen "nooit"

Waar blijft de verklaring van

Waar blijft de verklaring van Indymedia over deze censuur? Mond vol tanden?

Rest your case

nn zo, 27/05/2018 - 13:36 en andere nn-er*s leggen het prima uit. Laten we de trollen niet verder voederen.

ook weer ruis

bedankt voor de steun en de vasthoudendheid :-)

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech