Die smeris die mensen dood schoot gaat vrijuit

Hier kun je discussieren over Die smeris die mensen dood schoot gaat vrijuit.
Tja, wat moet je daar als autonoom nou mee, van die knokkende voetbalkereltjes?
Ik heb nix met voetbal. Ik heb nix met doorgesnoven, schreeuwerige types. Ik heb nix met smerissen. Waarom zou ik mij hier kwaad om maken?

Nou, omdat het zo'n sprekend voorbeeld is van hoe de smeris altijd de hand boven het hoofd gehouden wordt als ze misdrijven plegen. Omdat in dit geval voor iedereen die het verhaal heeft gevolgd duidelijk is dat hier een staatscrimineel wordt beschermd.

En vooral ook omdat deze kerel al zo vaak, en met zo'n kennelijk genoegen heeft geprobeerd om vreedzame politieke akties te doen escaleren zodat hij geweld kon gaan gebruiken tegen mensen waar hij persoonlijk of politiek iets op tegen had. "Effe Bello een uitval laten doen, als ze kwaad worden mag ik loos".

Laat ik trouwens maar niet beginnen over alle racistische taal die deze smeris altijd uitslaat, want dat kan ik toch niet bewijzen.

En omdat dit geval zo'n sprekend voorbeeld is van het gebrek aan zelfreinigend vermogen bij politie en justitie.

Dit is het soort bescherming binnen de smeris die er toe leidt dat mensen uiteindelijk zo'n hufter maar dood slaan in een steegje, dan heb je voor je gevoel tenminste recht gehaald. Want bij Justitie krijg je dat niet. En dan gaat heel blauw opeen huilie huilie doen.


Leuk en mooi die

Leuk en mooi die photoshop.
Zou je aub de achtergrond van dit verhaal kunnen vertellen en dat er dit jaar al verschillende bekende zaken waren, waar agenten onder dubieuze omstandigheden zijn vrij gesproken. Ik weet, vroegen hadden we voor dit soort dingen de Grakra, maar ook die is ten val gegaan onder dubieuze omstandigheden.

Het betreft de zaak van de

Het betreft de zaak van de hondegeleider die een feestvierend amateurelftal aanviel op de LIjnbaansgracht, ongeveer een jaar geleden.
De afgelopen dagen hebben de reguliere media ook nogal wat aandacht besteed aan de weigering van het Om om een van de hunne te vervolgen, maar ze bauwen daarbij allemaal de OvJ na die het "onderzoek" moest leiden. Ze vergeten wel even te vermelden dat deze OvJ een ex-collega van de betreffende smeris is. Tja.
Nu hopen dat de art. 12 procedure die de nabestaanden aanspannen effect sorteert, maar ik heb er een hard hoofd in.

"Recht is iets kroms dat verbogen is" -Bul Super.

" vroegen hadden we voor dit

" vroegen hadden we voor dit soort dingen de Grakra, maar ook die is ten val gegaan onder dubieuze omstandigheden."

Dubieus? Nee joh, weet je wat dubieus is? Dat is dat mensen denken dat 'wij' de grakra ergens voor hadden... De Grakra is helemaal niet 'onder dubieuze omstandigheden ten val gegaan', hij/zij is gewoon een zachte dood gestorven omdat niemand meer copij inleverde, niemand wilde hem in elkaar flanzen en rond brengen, en er waren vermoedelijk ook al weinig lezers m/v over, totdat een iemand de stekker eruit trok. En ja, duidelijke aanleiding om de stekker eruit te trekken was de frustratie van diegene n.a.v. de mishandeling van ene Yoghurt in de Spuistraat en het gebrek aan reacties en stellingname hierover door de hoofdstedelijke kraakscene. Nix dubieus hoor.

dubieus

Was natuurlijk dubieus hoe voornamelijk de kraakscene uit de grachtengordel probeerde de zware mishandeling van Yoghurt goed te praten en de daders de hand boven het hoofd te houden.

Kein Vergeben, kein

Kein Vergeben, kein Vergessen!

dubieus hoe een groepje

dubieus hoe een groepje mensen met de mond vol over mishandeling en geweldsgebruik het ineens opnam voor een zekere yoghurt die zelf regelmatig agressief werd, bedreigende taal uitsloeg, en heus geweld niet schuwde?

Daar gaat het helemaal niet

Daar gaat het helemaal niet om. Natuurlijk valt er veel af te dingen op het slachtoffer, maar niemand verdiend de behandeling die hij heeft gekregen. De indekking, de censuur op Indymedia en de fysieke bedreigingen van critici door een vrij grote groep mensen is te walgelijk voor woorden.

Hoezo?

Yoghurt is niet mishandeld,hij kwam ongelukkig ten val toen iemand zich tegen hem verdedigde.

Zeg maar net als bij de

Zeg maar net als bij de bovenstaande smeris.

?

Michael Koomen kwam ongelukkig terecht toen hij viel?

In de leer gegaan bij

In de leer gegaan bij generaal Rommel?

?

Kwam die ook ongelukkig neer?

"de fysieke bedreiging van

"de fysieke bedreiging van critici"

net zo walgelijk als de bedreiging en uitsluiting van mensen die zich niet direct achter yoghurt schaarden...

Jezus mensen, dit onderwerp

Jezus mensen,

dit onderwerp ging over een smeris die zich misdragen heeft en vrijuit gaat.

kunnen indy-lezers zich nou ook niet gedragen, om dit soort discussies weer t te moeten laten oplaaien in een totaal niet geassocieerd onderwerp.

zelfde mentaliteit in ieder geval

In beide gevallen beroept men zich ten onrechte op noodweer.

Ten onrechte?

Waarom denk je dat het ten onrechte is?

Een ongewapende man met een

Een ongewapende man met een houten knuppel en een metalen stijgpijp zijn hoofd in slaan is onterechte noodweer.

Is dat zo?

Is dat wat er gebeurt is of kwam Yoghurt ongelukkig ten val nadat hij een op dat moment ongewapend iemand aanviel?Is er iets wat jouw versie ondersteund?

De houtsplinters die uit het

De houtsplinters die uit het hoofd van hem getrokken zijn bij de EH.

Goh

Heeft Yoghurt niet altijd volgehouden dat hij alleen met steigerpijpen is geslagen?Waar komen die splinters dan vandaan?Hij heeft hierover toch niet gelogen?
Is hier trouwens documentatie van,een medisch dossier of zo?
Verder bewijzen een paar eventuele houtsplinters toch niet dat Yoghurt niet ongelukkig ten val kwam?

[spam deleted]

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech