12 maart; Stop de NVU nazi mars in Amsterdam!

Nieuws, gepost door: AFA-Amsterdam op 06/03/2016 03:11:59

Wanneer: 06/03/2016 - 12:16

Op zaterdag 12 maart wilt de neo-nazistische “partij” NVU (Nederlandse Volks Unie) voor het centraal station in Amsterdam samenkomen om daar hun racistische en neo-fascistische gedachtegoed te verspreiden. Dit keer onder het gelegenheidsthema "links-geweld" (nav de succesvolle protesten tegen PEGIDA) proberen ze hun eigen discriminerende en gewelddadige uitspraken en handelen acceptabel te maken. 'Laat Ze Niet Lopen' en 'AFA Amsterdam' roepen op je te verzetten tegen deze extreem-rechtse bijeenkomst. Kom ook naar Amsterdam en laat je horen tegen de nazi's van de NVU!
Laat Ze Niet Lopen!

De NVU is opgericht in 1971 om eerherstel te verkrijgen voor oorlogsmisdadigers van de NSB en de SS. De NVU is een uitgesproken rechts extremistische partij. Strenge rassenwetten, antisemitisme en een nationaal-socialistische eenheidsstaat maken deel uit van het gedachtegoed van de partij. Op vorige demonstraties van de NVU droegen deelnemers nazi symboliek zoals de wolfsangel, triskels (hakenkruis met drie poten, symbool van de meest extreme zuid-afrikaanse pro-apartheid beweging), 88 (staat voor Heil Hitler), White Power en SS-doodskop symbolen. Ook was er veel deelname van oa de (in Duitsland verboden) neo-nazi organisaties "Blood & Honour " en "Combat 18".

De NVU heeft in het verleden onder veel gelegenheidsthema's bijeenkomsten georganiseerd, dit keer willen ze 'links geweld tegen volk-nationalisten' aankaarten als een zogenaamd groot gevaar voor de vrijheid van meningsuiting. Dit komende van een partij die voor een "uitsluitend blank nederland" is en de fascistische idealen van nazi duitsland promoot als een goed alternatief voor de samenleving. Het discriminerende, totalitaire en fascistische gedachtegoed van de NVU mag en kan niet gezien te worden als een acceptabele visie om veronderstelde sociale problemen op te lossen. Want wij vinden deze wereld voor iedereen is, ondanks je afkomst en huidskleur.

Met de huidige vluchtelingen/migratie hype en de xenofobische propaganda van partijen zoals de PVV is het belang van stoppen van nazi's op dit moment des te groter. Fascistische groepen kunnen op dit moment met hun ideeën een groter dan voorheen deel van de publieke opinie beïnvloeden, want voor de problemen die populistisch extreem rechts “benoemd” bieden zij een radicale oplossing. Dit sijpelt vervolgens weer terug in het extreem-rechts populisme en zo versterken en voeden beide racistische bewegingen elkaar. Het vrije, echt sociale alternatief is ondertussen haast niet meer hoorbaar in het Nederland van vandaag.

LaatZeNietLopen.nl, een initiatief tegen het heroplevend racisme en fascisme, roept op om de ruimte voor het extreem-rechtse NVU op zaterdag 12 maart aanstaande zo klein mogelijk te maken en zelf actie te ondernemen tegen de komst van rechts-extremistische actievoerders. Fluit ze uit, overstem ze, blokkeer, laat op elk mogelijke wijze zien dat ze niet welkom zijn! Negeren is geen optie, NVU zal hoe dan ook aandacht krijgen en hun racistische gedachtegoed proberen te verspreiden.

Het is nog niet zeker of de NVU ook echt toestemming krijgt om voor het CS samen te komen, houd http://www.Laatzenietlopen.nl en #LZNL op facebook en twitter in de gaten voor het laatste nieuws, ook rondom extreem-rechtse demonstraties elders.

Nooit meer fascisme! Voor een wereld waarin iedereen gelijkwaardig is!

facebook event; https://www.facebook.com/events/219070411774271/



Wie: 
nn

Is de vergunning al rond van de NVU? Ik neem aan dat ze absoluut geen vergunning krijgen om voor Amsterdam CS te protesteren?? Iemand meer informatie?

TOEN NIET, NU NIET, NOOIT MEER FASCISME!!!



Wie: 
nn

Hopelijk lukt het nu wel om de foto te posten:

Foto van het ANP Historisch Archief: Constant Kusters op een herdenkingsdemonstratie in Leerdam. (31/03/1996).

Foto: 


Wie: 
nn

Tja AFA je kan er wel op af geven "nav de succesvolle protesten tegen PEGIDA" voor die keer. Maar de tweede keer konden Pegida hun demonstratie gewoon voeren en afmaken zonder noemenswaardig protest. De rede dat het de eerste keer niet lukte kwam puur en alleen door die bommelding. Door gebrek aan tegendemonstratie van o.a. AfA bij de tweede keer zetten we de deur open voor de NVU. Ik roep dan ook op om ze op 12 maart een warm welkom te geven. Amsterdam was eens een links bastion het is tijd dat we juist nu dit terug moeten verdienen. Laat Amsterdam weer links zijn.
GEEN RASCISME IN AMSTERDAM

KOM IN OPSTAND
AJAX fans PAK JE STAD TERUG
PEK EN VEREN VOOR vd Laan


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech