Einde Europese parlementaire democratie in zicht ?

Hier kun je discussieren over Einde Europese parlementaire democratie in zicht ?.
Ik maak me ernstige zorgen. De besluitenloosheid van de leidende Europese politici in kader ongecontroleerde toestroom uit landen met een andere levenstandaard en / of oorlog gaat ruimte scheppen voor autoritaire regimes ? Mensenrechten wat zijn ze helemaal waard als de druk op loopt ? Vergelijkings materiaal ontbreekt. Onlangs was in het VPRO geschiedenis programma OVT aan de orde dat de vergelijking met de volksverhuizingen tijdens het Romeinse Rijk absoluut niet op gaat. Vluchtelingen rekenen op het imago van huidige West Europa als beschermer van mensenrechten.
Maar kennen ze de geschiedenis van West Europa wat er recent is gebeurd in de Oekraine en tijdens de Balkan oorlogen ? Een van de gevolgen van die oorlogen kwam vandaag weer aan de orde omdat de nieuwe route van uit Servie door migranten via Kroatie kan vast lopen in mijnen velden uit de Balkan oorlogen die daar op de grens nog zijn blijkbaar. In ieder geval volgens Kroaten. Notabene het is goed mogelijk dat Nederland nog steeds in oorlog is met Servie naar aanleiding van de bombardement door NL F16 vliegtuigen van Belgrado tijdens een van de recente Balkan oorlogen. Een nooit officieel verklaarde oorlog. De parlementaire democratie blijkt in politiek economische extreme tijd altijd zeer zwak. Om toch maar eens te vergelijken de opkomst van rechts extreme regimes in Europa in het interbellum tussen WO 1 en WO 2. Het einde van de Weimar republiek / democratie o.a. De enorme schulden last van landen in Zuid Europa en de armoede daar niet het zelfde als in het interbellum maar toch. Graag discussie.


Dom EU

Het is nogal logisch dat we in de problemen komen vanwege het kortzichtige beleid van de EU.
Dat komt voor een groot deel door het NATO beleid gefinancieerd door het IMF, dat zorgt dat we de pluriforme samenleving niet verder uit kunnen breiden naar Oost-Europa'; Ze hebben daar nog nauwelijks een neger gezien ook al leven in Rusland veel verschillende volken samen. Ik ben bang dat ook deze keer de fascisten weer misbruik zullen maken van de komst van migranten om de sociaal democratische rechtstaat verder om zeep te helpen.
De mens heeft altijd over de aarde gezworven dus niemand mag daarom worden opgesloten.
Het gaat dus niet om militaire structuren maar om het helpen van al die mensen en het aantrekkelijk maken van Oost-Europa voor asielzoekers.
Als dat lukt kunnen we nog 100 jaar mensen opvangen.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech