Hier kun je discussieren over Indonesië staatsgreep bloedbad massamoord 1965 - 2015 50 jaar geleden.
Een van de ergste massamoorden van de twintigste eeuw.
Zo beschreef een CIA-publicatie de moorden.
http://www.ncpn.nl/archief/grond/indones1.htm
"Zoals Hitler de brand in het Duitse parlement in februari 1933
gebruikte om een hysterische crisissfeer te creëren"
Is de strategie met 9/11 en de zogenaamde "war on terror"
met de aanslag op de Twintowers dezelfde achterliggende gedachte
als in 1933 ?
De massa moord is veroorzaakt
De massa moord is veroorzaakt door toeristen uit Nederland die zich vorige week naakt bij een heilige berg stenen in Indonesie lieten fotograveren.
Ik geloof
Ik geloof
https://www.youtube.com/watch?v=h3WUKEFPTXQ
Uitpers
http://www.uitpers.be/index.php/azie/219-indonesie-ontdekt-bloedbad-van-... maandag 24 december 2012
De hersenspoeling is nog verre van uitgewerkt. Maar meer en meer Indonesiërs stellen vragen bij een van de grootste slachtpartijen van de 20ste eeuw, namelijk de massale moordpartijen uit 1965 en 1966 waarbij één tot drie miljoen mensen werden afgemaakt. Hun misdaad: ze waren lid of sympathisant van de PKI, de communistische partij van Indonesië. Tot voor kort kregen alle scholieren jaarlijks nog een propagandafilm te zien over…de misdaden van de communisten. Die slachtpartijen gebeurden met actieve medewerking van de Verenigde Staten.
In 1965 zaten de VS volop in hun oorlog in Vietnam en omstreken gewikkeld. China was een communistische boeman die steeds meer invloed kreeg in de club van neutrale en niet-gebonden landen. Een van de trouwste bondgenoten van China was het Indonesië van president Soekarno.
Die kreeg volop steun van de invloedrijke communistische PKI die op Java en Sumatra sterk was ingeplant onder arbeiders, boeren, jeugd. De partij had tussen twee en drie miljoen leden en nog vele miljoenen in haar massabewegingen – vakbonden, boerenbonden, vrouwenbewegingen enz.
De staatsgreep van Suharto
De staatsgreep van Suharto op 1 oktober 1965 en de slachtoffers die daarna zijn gevallen wordt in Nederland maar door een handjevol Indonesische bannelingen herdacht. Het is vreemd dat de staatsgreep, waarbij de Nederlandse betrokkenheid enorm is geweest en die ook op de Nederlandse geschiedenis zo'n bloedige invloed heeft uitgeoefend, niet door Nederlanders wordt herdacht.
http://www.stelling.nl/kleintje/313/OLTMANS.htm
Eindelijk heb ik een dagdatum gevonden - 1 oktober 1965.
Ernest Mandel Indonesië:
Ernest Mandel
Indonesië: lessen uit een nederlaag
https://www.marxists.org/nederlands/mandel/1965/1965indonesie.htm
De vraag die het eerste moet gesteld worden is te weten hoe het mogelijk is dat een communistische partij die 3 miljoen leden telde en meer dan 10 miljoen sympathisanten die georganiseerd waren in de meest verscheidene ‘massaorganisaties’ (groeperingen van jongeren, vrouwen en boeren en in de vakbonden geleid door de PKI) in oktober 1965 van de ene dag op de andere kon verpletterd worden door een tegenstander die heel wat geringer in aantal was.
Het antwoord ligt wezenlijk in deze twee aspecten: de reactionaire vijand heeft per verrassing kunnen toeslaan, de massa’s waren niet systematisch voorbereid op deze botsing met het reactionaire leger, een botsing die niet te vermijden was; het initiatief werd overgelaten aan de vijand, de leiding van de PKI heeft van de ontelbare massale acties die in de loop van de laatste jaren hadden plaatsgevonden geen gebruik gemaakt om systematisch een offensief op te zetten opdat de arbeidersklasse en de arme boeren de macht zouden kunnen veroveren.
En wat eigenlijk aan de basis ligt van deze verkeerde tactiek is een foute theoretische opvatting van hoe een koloniale revolutie kan zegevieren en hoe de aard van de Staat eruit ziet in de koloniale landen die hun politieke vrijheid hebben verworven maar zich nog niet hebben bevrijd van het kapitalisme.
Allende Chili
De situatie doet me denken aan Allende in Chili.
Four years ago in 2009,
Four years ago in 2009, Indonesian comrades of IMT published for the first time Indonesian version of Permanent Revolution
http://www.marxist.com/help-the-publication-of-the-second-edition-of-per...
One year after the publication of Permanent Revolution in Indonesia, the IMT with its publishing house, Wellred,
is proud to publish for the first time in Indonesia Trotsky’s masterpiece Revolution Betrayed.
This book will acquaint Indonesian youth with the revolutionary ideas of Leon Trotsky,
especially his analysis on the bureaucratic degeneration of Soviet Union.
http://www.marxist.com/donate-publication-revolution-betrayed-indonesian...
http://www.militanindonesia.org
http://www.militanindonesia.org
Taal
Dat brengt me op een idee.
Ze dienen de teksten toegankelijk te maken voor Nederlanders.
Dat zou geweldig zijn.
Dat kan ook door een Engelstalige versie te maken.
Veel Nederlanders beheersen immers de Engelse taal.