Deportatie retour afz

Hier kun je discussieren over Deportatie retour afz.
Afghaanse minister voegt daad bij woord en stuurt 2 uitgezette Afghanen terug naar Nederland

Retour afzender. Woensdag 25 februari 2015 heeft de nieuwe Afghaanse minister, Hussain Alami Balkhi, 2 door Nederland uitgezette Afghanen woensdag aangekomen in Kabul, diezelfde dag terug gestuurd naar Nederland.

Foto : Ahmad Zaki Khalil

Dit heeft uiteraard consequenties voor alle Afghanen die momenteel in detentie hun mogelijke uitzetting aan het afwachten zijn. Op de korte termijn is uitzetting naar Afghanistan nu niet mogelijk. Dat maakt verlenging van hun huidige detentie volstrekt zinloos en onrechtmatig. In detentiecentrum Rotterdam zitten momenteel enkele Afghanen opgesloten in afwachting van hun mogelijke uitzetting.

Op deze foto is te zien dat de 2 Afghanen teruggestuurd worden naar Nederland via Kabul Airport op woensdag 25 februari 2015.

Vorige week had de nieuwe Afghaanse minister al aangekondigd geen nieuwe deportaties naar Afghanistan te wensen omdat de landen die het MOU akkoord hadden ondertekend ook Afghanen terug stuurden waarvan de provincie van afkomst tot de onveilige gebieden behoort. Dit was niet de afspraak, tevens is de situatie in Afghanistan de laatste tijd onveiliger geworden.

De nieuwe minister wil pas weer deportaties toelaten wanneer er een nieuwe overeenkomst gesloten kan worden op basis van een hersteld vertrouwen.
Met het terugsturen van de 2 Afghaanse mannen naar Nederland heeft de nieuwe Afghaanse minister Vluchtelingen en Terugkeer Mr. Hussain Alami Balkhi duidelijk gesteld dat hij tegen alle deportaties naar zijn land is.

Occupy Rotterdam heeft de advocaat van Javid Ghorbani onmiddelijk ingelicht over deze laatste ontwikkelingen. Ook Joël Voordewind is op de hoogte gesteld en gevraagd kamervragen aan de staatssecretaris te stellen.


Met andere woorden, de

Met andere woorden, de Afghaanse regering behandeld zijn eigen burgers als vuil en daar zijn sommige mensen blij mee ?
Dat je het niet eens bent met de wijze waarop het asiel beleid gaat kan ik begrijpen, maar om dan begrip te hebben en blij te zijn dat een land zo om gaat met zijn eigen burgers, dat kan en wil ik dus niet begrijpen.

Maar misschien is het voor sommige mensen belangrijker dat zij gelijk krijgen dan het doel van een menselijke behandeling voor iedereen, waar ook ter wereld.

verder kijken dan je neus lang is

nee, de afghaanse regering is zich ervan bewust dat de omstandigheden in het land zo zijn dat gedeporteerde vluchtelingen niet adequaat kunnen worden opgevangen, goed kunnen worden gehuisvest, veilig naar hun eigen regio kunnen gaan en zijn het er daarom niet mee eens dat vluchtelingen stomweg out-of-my-backyard gedumpt worden. kan je dat begrijpen of wil je dat niet begrijpen?

je zou natuurlijk - als je weer niet verder kijkt dan je neus lang is - de afghaanse regering als enige schuldige kunnen aanwijzen voor die omstandigheden, maar dan vergeet je de rol van de russen, de amerikanen, de mudjaheddin, de taliban, westerse corporaties, saoudie-arabië, pakistan en verschillende europese landen, waaronder wijzelf.

NIET deporteren is een zwaarwegend aspect van een menselijke behandeling.

Natuurlijk kun je het terug

Natuurlijk kun je het terug sturen ook beschouwen als deporteren.Tevens lijkt het mij dat het terugsturen van je burgers naar een land dat ze blijkbaar niet wil hebben, waar ze blijkbaar in onmenselijke omstandigheden worden opgesloten, een strafbare en onmenselijke daad. Naar mijn mening is dat de ultieme " out-of-my-Backyard" opvatting.

Nu kan je blijven trachten het beleid en gedrag van deze Afgaanse regering goed te praten, maar daarmee verander je de feiten niet. De mensen die worden terug gestuurd zie jij en de Afgaanse regering blijkbaar alleen als gedeporteerde vluchtelingen ( jouw woorden). Ik zie ze als mensen die als pion worden gebruik door hun eigen regering.

Ik ben ook echt niet onder de indruk van je persoonlijke aanvallen. Het gebruik van zinnen zoals " kan je dat begrijpen of wil je dat niet begrijpen" en " als je weer niet verder kijkt als je neus lang is" maken geen enkele indruk op mij.

Het gaat om gedwongen

Het gaat om gedwongen terugkeer naar Afghanistan, niet de vrijwillige. De betreffende landen zijn willens en wetens mensen terug gaan sturen naar onveilige gebieden. Ook vrouwen alleen en kinderen. Of zieke mensen. Hoe menselijk is dat ? Wie in wantrouwen naar Afghanistan reageert zal eens bij zichzelf ten rade kunnen gaan, wat deden de buitenlandse troepen eigenlijk in Afghanistan, en waarom verlaten ze nu het land terwijl het verre van veilig is. Mensen die gedwongen gedeporteerd worden zijn gevlucht voor oorlog.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech