Hier kun je discussieren over Bijeenkomst in Groningen - Bijstandsgerechtigden: individuele straf en collectief verzet.
De bijeenkomst gaat over (en tegen!) het sanctieregime voor bijstandsgerechtigden onder de participatiewet. Sancties opleggen bij het weigeren van bijvoorbeeld dwangarbeid is een directe aantasting van het recht op een bestaansminimum. Uitkeringen korten of volledig inhouden is een grove disciplineringsvorm, met enorme gevolgen voor bijstandsgerechtigden.
Doel van deze bijeenkomst: hoe organiseren we verzet tegen het sanctiebeleid?
Wat kunnen bijstandsgerechtigden doen tegen sancties die hen worden opgelegd? En hoe organiseren we samen het verzet van onderop tegen dit strafregime?
Sprekers
Prof. dr. Gijsbert Vonk (RUG) en Hans Alderkamp verzorgen een minicollege.
Rachid Aoulad Abdellah (Bijstandbond en Doorbraak) en Tanja Willems (Dwangarbeid Nee Groningen en Doorbraak) vertellen over het verzet in Amsterdam, Leiden en Groningen. Malene Duijst, die de eerste bijeenkomst in juni 2014 ook voorzat, is middagvoorzitter.
Na afloop van de bijeenkomst wordt er een winterse maaltijd verzorgd door popup t Eet’Thuis.
Oproep
Baanloos en bijstandsgerechtigd? Of ben je ook zwaar tegen het strafregime? Kom naar de bijeenkomst, deel je ervaringen met sancties, en praat en denk mee over hoe we het strafregime kunnen bestrijden.
Kun je komen, meld je dan even aan via de Facebook-eventFacebook-event of per email. Ook bij vragen over de bijeenkomst en over toekomstige protesten kun je mailen: dwangarbeidneegroningen@gmail.com en bellen: 06 57335239
Bijeenkomst: “Bijstandsgerechtigden: individuele straf en collectief verzet”
Datum: Vrijdag 27 januari 2015
Tijd: 15:00 – 18:00 uur
Locatie:
Oude Kijk in ‘t Jatstraat 28
Harmoniegebouw
Onder de boogjes, Bouwdeel 1314, 0014
Groningen
De bijeenkomst wordt ook live uitgezonden via een livestream. De link naar deze livestream volgt nog.
Meen me te herinneren dat de
Meen me te herinneren dat de man met de rare pruik en het rare pakje (rechter) vorig jaar geoordeeld had dat dit geen dwangarbeid was?
Klopt dat, en wat is dan het doel van dit evenement?