Re: Russian anarchist murdered, solidarity for friends and family wanted


Wie: 
Tommy Ryan

Anarchist en antifascist Nikita Kalin vermoord in Rusland – familie heeft steun nodig

Op 9 februari om 6:30 in de morgen heeft de conciërge van het FIAN Instituut het dode lichaam gevonden van Nikita Kalin. Nikita is 21 jaar geworden. Hij is 61 keer gestoken met een scherp voorwerp. Zijn familie heeft dringende behoefte aan ondersteuning.

Om 8:00, op de dag dat zijn lichaam werd gevonden, arriveerde de politie en om 11:00 werd zijn moeder door de politie ingelicht over de moord. Zo stelde zijn moeder. Nikita was 61 keer gestoken, naast dat zijn ribben op meerdere plekken gebroken waren, en zijn hoofd ook verwond was. Er was niets van zijn persoonlijke eigendommen gestolen. Op het moment is er één verdachte van de moord gearresteerd waarbij er is bloed van Nikita bij die persoon op de kleding is gevonden.

Het is duidelijk dat Nikita door een groep is aangevallen en de politie vertelde zijn moeder ook buiten het boekje om, dat de gene die verdacht word een nationaal-socialistisch activist is en weigert namen van medeverdachten te noemen. Buiten de het enorm gewelddadige karakter van de moord is er in het onderzoek nog steeds geen horing geweest van de moeder van Nikita, noch van een vriend van Nikita die de laatste was die hem levend heeft gezien. Om deze redenen hebben we de indruk dat de politie de zaak in de doofpot probeert te steken, zoals vaker gebeurd in Rusland. Hoewel de verdachte al wel een advocaat heeft ingeschakeld.

We vermoeden dat het onderzoek op het moment ten voordele van de gearresteerde werkt en we hebben dus ondersteuning nodig. Op dit moment is er een mensenrechtenorganisatie die een advocaat heeft geregeld voor de nabestaanden. Maar er is nog steeds geld nodig voor de begrafenis.

Nikita komt uit een eenvoudig arbeidersklasse familie en heeft nooit zijn antifascistische en anarchistische denkbeelden verborgen. Op de foto staat Nikita tijdens een lokale bijeenkomst tegen lokale verkiezingsfraude. Op zijn bord staat "We hebben geen autoriteit nodig! Vrijheid of de dood! Onze kandidaad is zelfbestuur!"

Als je de vrienden en familie van Nikita wilt helpen met de begrafeniskosten, kun je doneren aan Anarchist Black Cross Moskou:

http://wiki.avtonom.org/en/index.php/Donate

Bron (bevat ook foto's):
https://avtonom.org/en/news/anarchist-anti-fascist-murdered-samara-russi...
Origineel:

http://libcom.org/news/anarchist-anti-fascist-murdered-samara-russia-fri...
Doorgestuurd door:
Anarchist Black Cross of Moscow
abc-msk (A) riseup.net

http://www.avtonom.org/abc (Russian)
http://wiki.avtonom.org/en/index.php/Anarchist_Black_Cross_Moscow (English)
http://www.facebook.com/abcmoscow
http://www.twitter.com/abc_moscow
http://www.myspace.com/abcmsc

Foto: 

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech