Ubica geschrokken van plotselinge verkoop

Hier kun je discussieren over Ubica geschrokken van plotselinge verkoop.
Op dit moment is onduidelijk of de verkoop al volledig rond is. Het AD/UN van 20 januari berichtte dat er sprake is van een voorlopige koopovereenkomst met ontbindingsclausule. In het AD/UN van 21 januari stelt de nieuwe eigenaar, Willem Klaassen, dat de koop inmiddels is afgehandeld. De 76-jarige eigenaar en huisjesmelker Vloet zou na enige tijd onderhandelen de koop hebben gesloten met de 34-jarige project-ontwikkelaar Klaassen. Klaassen is een jonge projectontwikkelaar die zich vooral focust op monumenten en al een hotel heeft in Utrecht. Hij wil nog een hotel vestigen in het Ubicapand.

Wij als bewoners van het Ubica hebben op dit moment niet meer informatie dan de berichtgeving in de media. Wij hebben dus ook nog geen aanschrijving gehad van de betrokken partijen en weten niet op welke termijn de nieuwe eigenaar de plannen zou willen realiseren. Wij betreuren het ten zeerste dat het er momenteel op lijkt dat het Ubica met haar twintig jaar kraakgeschiedenis, plaats moet maken voor luxe in het centrum van Utrecht. Zoals de wethouder wonen en ruimtelijke ordening Gilbert Isabella in het AD/UN van 20 januari terecht opmerkt is het dankzij de krakers dat het Ubicapand nog overeind staat. Twintig jaar lang is er veel tijd en geld geïnvesteerd in het Ubicapand, maar helaas lijkt deze ruimte nu toch te verdwijnen ten behoeve van de commercie. Tegelijkertijd bestaat er nog steeds veel woningnood in Utrecht. De wachtlijst voor een sociale woning is inmiddels acht jaar en nog steeds moet betaalbare woonruimte plaatsmaken voor luxe appartementen en commerciële bestemmingen.

Zoals we eerder aangaven is de informatie die wij momenteel hebben nog erg beperkt. Zodra we meer te weten komen zullen we dit op Indymedia publiceren. Op dit moment zijn wij ons als bewonersgroep aan het beraden op wat er gaat gebeuren. We zullen jullie op de hoogte houden!

- Bewonersgroep Ubica.

Linkjes naar nieuwsartikelen:

http://krakenpost.nl/archief/Jan/0055.html
http://krakenpost.nl/archief/Jan/0065.html
http://www.destadutrecht.nl/politiek/nieuws/3094/krakers-ubica-wachten-af
http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/415655/utrechts-kraakpand-ubica-wordt-ho...


Re: Ubica geschrokken van plotselinge verkoop

Non-nieuws. Zoek eerst even uit wat er aan de hand is, en bericht dan op Indymedia. Hier heeft niemand iets aan.

Hoezo non-nieuws?!! Hou op

Hoezo non-nieuws?!! Hou op met bitchen, dit is hardstikke belangrijk en in iedergeval ik wil dit weten! Heel veel solidariteit, ben heel benieuwd hoe het verder gaat.

Wat mij betreft ook

Wat mij betreft ook belangrijk en zeker geen non nieuws.
Hieruit blijkt maar weer dat de gentrificatie en verjupping ook hier extreme vormen begint aan te nemen en bewoners overal buiten worden gehouden. Hou ons op de hoogte!

Ubica

Het zat er een keer aan te komen.
Het word de Hr.Vloet een beetje te heet onder zijn voeten en hij was al een tijdje geleden van plan om zijn bij elkaar gewoekerde huizenbestand aan zijn zoon over te dragen en een gedeelte in de verkoop te gooien.
Gelukkig zijn er nog leegstaande panden te over, die wat extra aandacht behoeven.
Genoeg werk a/d winkel dus.

De inzet van de bewoners heeft er in ieder geval toe geleid dat dit prachtige pand voor Utrecht behouden blijft.
Wat ik echt zonde vind is dat de muurschildering die de Ganzenmarkt jaren heeft opgefleurd en die door talloze toeristen is gefotografeerd hierbij waarschijnlijk zal gaan verdwijnen.
Dit bolwerk heeft ondertussen een geschiedenis van 20 jaar en sluit wat mij betreft een hoofdstuk af in de Utrechtse kraakgeschiedenis.
Mocht het hele verhaal doorgaan zou ik het fijn vinden wanneer er iets in het pand/of op het plein iets word geplaatst wat voor eens en altijd de aandacht
blijft vestigen op het feit dat verantwoord leegstandsbeheer ( Ubica ) wel degelijk iets toevoegt in de steden.

Daarbij wil ik nog wel even kwijt dat Anti-kraakbureaus zoals Ad-Hoc gezien hun doelstellingen en werkwijze maar eens snel aan de zijlijn moeten worden gezet, omdat hun toevoeging aan een creatieve en enerverende stad Nihil is.
Daar gaat dan ook iets tegenover worden gezet wat de balans weer moet gaan herstellen.

Het zou mooi zijn als deze

Het zou mooi zijn als deze schandplek in Utrecht eindelijk eens wordt aangepakt. Zowel de eigenaar van het pand als degene die dit pand hebben gekraakt treft ernstige blaam.
Als krakers woningnood en zogenoemde 'verjupping' willen tegengaan staat ze een woonboot vol met regelingen en democratische middelen ter beschikking. Meen je serieus dat er wat moet veranderen in deze samenleving, en dan met name op het gebied van woningverdeling en sociale woningbouw, dan hoeft de Ubica-kraker maar een slordige zestig meter te lopen, in de raadszaal van de gemeente Utrecht kan hij dan zijn mening ventileren en - met een beetje meer inzet - zijn visie tot beleid maken.
Ik zeg: ontruimen die handel, en zo snel mogelijk het pand opknappen en een legitieme bestemming geven. Alles beter dan dit - 20 jaar durend - crimineel gedrag.

Dat dus.

En?

En, wat zijn jullie vandaag te weten gekomen?

Ubica

Beste Utrechter, de enige dwarsligger is de Hr.Vloet (eigenaar Ubica) geweest.
Kijk eerst even naar de geschiedenis rondom dit pand voordat je de krakers weer de schuld geeft van het feit dat deze beruchte huisjesmelker en crimineel
al zo'n 30-40 jaar schijt heeft gehad aan zijn huurders gemeente e.d.

Als de krakers het een beetje

Als de krakers het een beetje toonbaar hadden gemaakt zou het een ander verhaal zijn geweest we
kijken al jaren tegen een horror beeld aan. Tijd voor de krakers om hun spullen te pakken en niet
te huilen dat ze hebben geïnvesteerd want ze hebben nooit huur betaald. Ik zie het hotel er graag
komen! Eindelijk is deze schandvlek ten einde gekomen! Ik roep mensen op om op de dag van vertrek
van de krakers een feestje te vieren voor de deur!

Ubica

Ouwehoer toch niet zo dom.
De Ubica is door zijn wandschildering 1 van de meest gefofografeerde panden in Utrecht.
De toeristen die Utrecht bezoeken vinden het prachtig en wat weet jij dan wat de bewoners ondertussen allemaal georganiseerd en gedaan hebben ?
Nogmaals,je weet helemaal niks, dus waar lul je over ?

Don't feed the troll ;)

Don't feed the troll ;)

Mooi of vreemd? Bizar!

Mooi of vreemd? Bizar! Toeristen fotograferen de panden niet omdat ze deze mooi vinden, maar omdat het bizar is. Een zeer fraai centrum en dan zo'n slecht onderhouden en vreemd geschilderd pand ertussen. De verkoop had van mij al veel eerder mogen gebeuren.

Ik ken de nieuwe eigenaar een beetje. Die gaat er zeker wat moois van maken. Krakers, bedankt voor het in stand houden, maar dit zat er aan te komen. Het pand is overigens circa 1.000 m2 en er zitten volgens de krantenartikelen maar 10 krakers in. Oftewel 1 kraker heeft 100 m2 tot zijn eigen beschikking. Hoe zo luxe en woningnood?! Het hotel kan straks het driedubbele aan toeristen huisvesten. Daar heeft de hele stad baat bij.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech