english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
AntiG8 in Rostock
Redactie - 07.06.2007 00:00


Vanaf 6 juni komen de leiders van de G8 bij elkaar voor hun jaarlijkse festijn, deze keer in Heiligendamm, Duitsland. Terwijl de presidenten en premiers handtekeningen zetten en handjes schudden, zijn er in het nabij gelegen Rostock een week lang acties, demonstraties en blokkades.

Vrijdag 8 juni, de afsluiting:
Na de blokkades zijn er feesten. Een vermoeide, maar uitgelaten demo aan de haven van Rostock sloot de actiedagen af. De mensen van de blokkades in Börgerende en Bad Doberan werden met gejuich onthaald. 's Avonds was (is!) er party of de Stubnitz-boot en ook in Berlijn gingen mensen de straat op voor een feestje.

1000-1500 mensen betuigden hun steun aan degenen die nog steeds vastzitten met een geluidsdemonstratie bij een van de detentiecentra.

De waterkanonnen bij de westpoort hebben gisteren vijf mensen zwaar verwond. Twee van hen moesten in het ziekenhuis blijven vanwege serieus oogletsel en een gescheurd trommelvlies, beide door een voltreffer van een waterstraal.

In Amsterdam werden elf pinautomaten buiten werking gesteld. Deze economische sabotage was een directe actie om de dagelijkse geldstroom te verstoren en de economische en politieke macht van de G8 coalitie te belichten.

De situatie in de cellen | Russische delegatie aangepakt | Die Linke lebt | Foto's Gate II | Foto's Gate I | Van de barricades | Politie geeft infiltratie toe | Ravage in Rostock III

Donderdag 7 juni, Star March en meer blokkades:
Zoals eerder gemeld, verbood de Kavala (speciale G8 politie-eenheid) alle evenementen van vandaag. De bedoeling was om vanuit allerlei richtingen naar Heiligendamm te lopen, maar besloten werd om in te zetten op het in stand houden van de blokkades. Dat is wonderwel gelukt.

Om 13.00 uur waren de toegangswegen naar Heiligendamm al meer dan 24 uur geblokkeerd. In Börgerende, Bad Doberan en aan de racebaan zijn de activisten van plan om een tweede nacht bij hun blokkade door te brengen. Bij het opbreken van de blokkade aan de westelijke poort werd grof geweld gebruikt door de politie. Een van de demonstranten raakte zo serieus gewond dat de Street Medics hulp moesten vragen aan de EHBO'ers van de politie.

Aan het begin van de avond werd het convergence centre in Evershagen in staat van paraatheid gebracht, omdat nazi's hadden aangekondigd een aanval uit te zullen voeren. Antifa werd opgeroepen om het gebouw te beschermen, maar dit is tot nu toe niet nodig gebleken. De politie greep de gelegenheid aan om uitgebreide persoons- en identiteitscontroles uit te voeren. Groepjes nazi's trekken door de stad en mensen worden gewaarschuwd niet alleen op straat te lopen.

Greenpeace probeerde per boot een petitie voor het terugdringen van gevolgen van het broeikaseffect te overhandigen aan de G8. Daarbij werden twee bootjes door de politie geramd en raakten drie actievoerders gewond.

De Mediabus die gisteren werd geconfiskeerd, werd in de loop van de middag vrijgegeven door een onwillige politie. De bus is inmiddels operationeel. Twee Nederlandse onafhankelijke videomakers zijn gearresteerd. Hun perspassen kregen een stempel 'ongeldig'. De fotograaf die werkt voor Stern en de Volkskrant en gisteren gearresteerd werd voor het 'aanzetten tot geweld', is inmiddels weer op vrije voeten.

Ook in Den Haag hangt nu een spandoek tegen de G8. Mensen in andere steden hebben morgen nog ??n dag G8 om hun solidariteit te betuigen!

Nederlandse Timeline of Events | Provocateur ontmaskerd | ATTAC steunt politie | De Vrije doet Rostock 7/6

Woensdag 6 juni, Block the G8:
Blokkades, blokkades, blokkades! In de loop van de middag waren zoveel wegen naar Heiligendamm afgesloten dat delegaties, medewerkers en materiaal per helikopter of schip naar de G8-lokatie gebracht moesten worden. Gedurende de hele dag hebben bijna 10.000 mensen de toegangswegen naar de vergaderlokatie afgesloten met sit-ins, wegbezettingen en barricades. Politiecordons werden doorbroken en weilanden en slootjes doortrokken om de blokkades neer te zetten. Nu de avond gevallen is, staan de blokkades bij poort II, Börgerende, en tussen Nienhagen en Rethwisch nog steeds. Ongeveer 1200 mensen blijven er overnachten. Anderen hebben zich terug getrokken in de bossen.

De Nederlandse Mediabus is in beslag genomen.

Tot nu toe zijn er vandaag tweehonderd arrestaties verricht, waarvan ongeveer zestig op de parkeerplaats van het vliegveld Rostock-Laage. Twee advocaten werden niet toegelaten tot de groep. Hen werd te verstaan gegeven dat ze ook zouden worden gearresteerd als ze terug zouden komen. In twee detentiecentra werden alle advocaten hun ruimtes uitgegooid. Een fotograaf van Stern is opgepakt voor het 'oproepen tot geweld.'

Ook de rest van de wereld begint te realiseren dat de reguliere media veel niet-kloppende verhalen verspreiden. Zoals wij al langer wisten, is bijvoorbeeld het aantal gewonde agenten tijdens de demonstratie van afgelopen zaterdag veel minder hoog dan woordvoerders meldden en werd voornamelijk veroorzaakt werden door hun eigen traangas. Vandaag meldde een NDR-verslaggever dat er molotovcocktails op de blokkade aan de oostpoort van het hek zouden zijn. Toen hem gevraagd werd hoe hij daarbij kwam, bleek dat hij de informatie kreeg van het Duitse persbureau DPA. Maar inmiddels begaven agenten zich al onder de demonstranten, om te zoeken naar de vermeende molotovs. Een Indy-NL'er ter plaatse vermoedt dat iemand een winkelwagen met waterflessen een radicaler plaatje wilde laten opleveren.

In het kader van de G8 immigratiepolitiek werd in Amsterdam in de nacht van zes op zeven juni het kantoor van de International Organisation for Migration (IOM) aangevallen. Dit gebeurde in solidariteit met vluchtelingen en migranten, en tegen organisaties als het IOM die overheden helpen met het ontmoedigen, terugsturen en detineren van deze mensen. Het kantoor werd bekogeld met verf en stenen. De deur werd dichtgelijmd en leuzen werden achtergelaten.

De vrijgelaten varkens deden nog een boerderij van Straathof aan.

En op donderdag 7 juni discussieert Rood in Groningen over het democratische gehalte van de G8. Toegang is gratis en iedereen is welkom.

Nederlandse Timeline of Events | Interview Patapoe | To be Black Bloc in Rostock | Verdeel en heers | Video aankomst Georg W. | Video's Migration Day

Dinsdag 5 juni, Anti-War Day:
De Kavala (speciale G8 politie-eenheid) heeft alle evenementen op donderdag verboden, inclusief die in zones I en II. Deze had de Star March coalitie aangemeld als 'vervangende evenementen' voor het geval dat federale grondwettelijk gerechtshof het volledige demonstratieverbod vandaag bevestigt.

De organisatoren van de herdenking van 40 jaar Israëlische bezetting van Westbank en Gazastrook op het programma bliezen hun actie bij het veiligheidshek rond Heiligendamm af, omdat de politie maar vijftien mensen wilde laten gaan en dat onder escorte. Een groot aantal van de aanwezigen sloten zich aan bij de actie tegen Caterpillar met de slogan 'Caterpillar vernietigt Palestina'. Ook de aangekondigde rally bij de Hansekazerne werd stopgezet vanwege angst voor politiegeweld. De anti-militaristische demo naar Warnemünde verliep zoals gepland.

's Avonds wachtten een aantal honderd demonstranten George W. Bush op bij vliegveld Rostock-Laage. 'Verdachte' auto's en bussen werden aangehouden. Om toch op tijd aan te komen, liepen vele mensen kilometers over de snelweg. De mensen uit de Media Bus werden ook gecontroleerd en allemaal gefilmd. Nadat de landing van de heer Bush was aangekondigd, verliet een groep de demonstratie en blokkeerde korte tijd de uitgangsweg van het vliegveld. Een auto van (waarschijnlijk) de Franse delegatie werd korte tijd tegen gehouden en het verkeer werd bijna een uur lang gehinderd. De politie reageerde met een aantal gewelddadige arrestaties. Hiervoor waren wederom de inmiddels beruchte Berlijnse eenheden verantwoordelijk.

Een demonstratie tegen de desinformatie en politierepressie van de afgelopen dagen trok 700 mensen en eindigde, na een tussenstop bij het perscentrum van de reguliere pers, met een clownsbad in de Baltische Zee.

Iemand met de Duitse nationaliteit is veroordeeld tot tien maanden cel in een snelrechtproces. De aanklacht was poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel en ordeverstoring. De persoon is vrijgelaten op borgtocht en op weg naar huis. De politie blijft haar constante persoons- en identiteitscontroles uitvoeren.

Ondertussen, in Amsterdam, droegen de clowns hun steentje bij aan de Duitse pogingen tot het bestrijden van 'terrorisme'.

Wie begon? | Er is iets mis in Rostock | Een voorbeeld | Ravage in Rostock II

Maandag 4 juni, Migration Day:
Indymedia DE heeft de hand gelegd op videomateriaal dat bewijst dat de politie tijdens de demonstratie op 2 juni begon met de gewelddadigheden.

De eerste lokatie van deze actiedag voor vrijheid van beweging was het lokale immigrantenloket. Om 10:00 uur waren hier al 2000 mensen aanwezig. Het centrum was dicht, volgens eigen zeggen vanwege een "plotselinge softwarestoring". Daarna trok de groep naar het Sonnenblumenhuis, een 'welkomscentrum' voor vluchtelingen dat in 1992 aangevallen werd door nazi's. Ook een hostel voor Vietnamese arbeiders was slachtoffer van deze aanval.

's Middags verzamelden nog meer duizenden mensen zich voor de grote migratiedemonstratie door Rostock. Er was wat vertraging doordat de politie de deelnemers, waaronder sprekers uit Afrika, onderworp aan controles. Na enig wachten ging de manifestatie van start met muziek en dans, waarna de politie alsnog aankondigde dat er niet gedemonstreerd mocht worden. Er zouden zich namelijk "vijfhonderd potentieel gewelddadige personen" binnen de manifestatie bevinden. Na onderhandelingen mocht de demonstratie toch van start gaan - op voorwaarde dat mensen hun gezicht niet zouden bedekken, ze geen zonnebrillen of petjes zouden dragen en geen handwapens en bijlen mee zouden nemen. Met wat horten en stoten haalde de demo de rand van de binnenstad, waarna de politie weigerde de demonstratie zoals gepland naar het centrum van de stad te laten gaan. Volgens de politie kon de stad een demonstratie van 10.000, in plaats van de aangekondigde 2000 mensen, niet aan. Ook was de groep "potentieel gewelddadige personen" volgens de politie plotseling uitgegroeid tot 2500. In een creatieve zet bliezen de organisatoren de rest van de demonstratie af en vroegen mensen naar het eindpunt van de manifestatie te lopen. Aldus gebeurde, met een aantal spontane demo's onderweg.

De politie opereerde vandaag (weer) zonder duidelijke redenen erg agressief. ME begon 's ochtends al met charges en voor 12:00 uur werden de eerste gewonden en arrestaties gemeld. Volgens de juridische teams zijn er in totaal 53 arrestaties verricht, waarvan zeventien binnen een paar uur eindigden in vrijlating. Dit brengt het aantal arrestaties sinds zaterdag op 315. Het grootste deel hiervan is op basis van "inbreuk op de demonstratieregels"/het "verbod op vermommingen". Acht van de slachtoffers reden mee in de Grijze Bus van Theaterstraat uit Amsterdam. Deze werd drie uur lang vastgehouden en doorzocht, waarna acht mensen uit verschillende landen werden meegenomen vanwege het in bezit hebben van zaken als petjes, handschoenen en citroenen. In de loop van de middag werden mensen weer vrijgelaten.

Ook de grenscontroles zijn verscherpt. Een aantal Nederlanders werd (en wordt nog steeds) vastgehouden op een tankstation net over de grens bij Groningen. Een trein met Poolse anarchisten werd ook tegengehouden aan de grens. Als reactie bezetten de activisten de trein en kregen daarbij ze steun van een aantal Duitse passagiers. De bezetting werd beëindigd toen anti-terrorisme-eenheden werden ingezet. In Rostock heeft de politie een checkpoint opgezet bij het detentiecentrum in de Industrie Str. om identiteitsbewijzen te kunnen controleren.

Het goede nieuws is dat er een demonstratie is aangekondigd op het vliegveld Rostock Laage op het moment dat George W. Bush daar woensdag arriveert. Een administratieve rechtbank in Greifswald heeft dit goedgekeurd.

Nederlandse Timeline of Events | Verslagen: Nederlandse Mediabus | Video: Rostock Riots | Ravage in Rostock

Zondag 3 juni, Agricultural Day:
Deze tweede actiedag stond in het teken van de landbouwpolitiek van de G8. Boeren, kleine producenten en landarbeiders uit de hele wereld (waaronder Nicaragua, Mali, Brazilië and Nepal) namen deel aan demonstraties en acties tegen de door de rijke industrielanden gemanipuleerde en gesubsidieerde landbouw die hun bestaan bedreigt. Dit begon met het 'oogsten' van een groot GMO-testveld. Daarna sloten demonstranten zich aan bij een dansende karavaan van vreemde, genetisch gemanipuleerde dieren en planten om verschillende locaties te bezoeken waar de G8 en landbouw elkaar vinden. Ze bezochten onder andere graansilo?s in de haven van Rostock, een aarbeienplantage waar slechte arbeidsomstandigheden heersen, een fabrieksboerderij, een McDonalds, een instituut waar getest wordt op dieren en een Lidl. Daarna gingen de demonstranten op weg naar Groß Lüsewitz, waar een andere groep activisten en lokale betrokkenen hen opwachten. Aldaar werd een demonstratie gehouden tegen AgroBio-Technikum, een lokaal centrum dat controversieel onderzoek doet naar genetisch gemanipuleerd voedsel en daarbij gebruik maakt van veldexperimenten.

De politie was massaal aanwezig en voerde veel controles uit. Herhaaldelijk liepen politieagenten de vreedzame menigte in en haalden er personenen uit. Volgens de deelnemers ging het om de ?Beweissicherungs- und Festnahmeeinheiten" van de Bundespolizei. De demonstranten lieten zich niet provoceren en er deden zich geen ongeregeldheden voor. Het is onduidelijk wat er met de meegenomen personen gebeurd is.

Ook de bevrijde varkens lieten weer van zich horen.

In Amsterdam betuigden mensen hun steun aan de acties in Rostock door een gigantisch spandoek op te hangen [1 | 2], pal voor het centraal station.

Star Marsh coalitie dient morgen een klacht in bij de Federale Grondwettelijke Rechtbank tegen het algemene verbod op demonstraties rond Heiligendamm. De hele dag door hielden mensen een solidariteitsdemo bij het detentiecentrum waar de arrestanten van gisteren vast zitten. Een spontane sit-in voor de rechtbank waar arrestanten voor moesten komen, trok ongeveer 150 deelnemers. Een Reclaim the Streets party werd midden in de nacht opgebroken door vijf politie-eenheden.

In de buurt van Alt-Sievershagen dansten dertig clowns in McDonald's, bijgestaan door een dertigtal wagens met ME. Na enkele aanhoudingen en heraanhoudingen, kon iedereen uiteindelijk naar huis.

Zaterdag 2 juni:
In Schwerin, net als Rostock in Mecklenburg, organiseerden nazi's een demonstratie tegen de G8. Antifascisten kwamen om een anti-demo te houden. Beide demonstraties werden verboden, omdat de politie claimde dat er niet genoeg manschappen waren om de twee demo's gescheiden te houden. Meer dan honderd antifa's zijn gearresteerd. Enkele tientallen minderjarigen werden weggevoerd met een bus. Uiteindelijk zijn de meesten zonder aanklacht vrijgelaten. Ook in Berlijn, Dortmund, Potsdamm, Lüneburg en Greifswald waren er nazi-demo's.

In Rostock was de officiële demonstratie van een coalitie van vakbonden, ATTAC, christelijke organisaties en veel individuen (inclusief anarcho's en communisten). Het enige gemeenschappelijke standpunt leek een anti-G8 gevoel. Ook ging het er op sommige plaatsen hardhandig aan toe tussen politie en demonstranten, waardoor het bijbehorende concert verschillende malen werd stilgelegd. Ondanks het grote aantal gewonden ging de demonstratie door. Er waren ongeveer 80.000 mensen.

Foto's: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | de campings
Video's: 1 | 2 | 3

Vrijdag 1 juni:
Zevenhonderd mensen hebben een voormalig Sovjet militair oefenterrein bezet dat de NAVO wil gebruiken voor het oefenen van bombardementen. Omwonenden verzetten zich en de natuur wordt bedreigd.

De aanloop:
01/6: Migratiedemo in Berlijn.
01/6: Actiegroep Liberate heeft de acht wereldleiders ondergebracht bij een Nederlandse varkensfabriek en in ruil acht bevrijde varkens meegenomen op tour naar Rostock.
30/5: Eerste blokkade van weg naar Heiligendamm.
29/5: Fietskaravaan wordt aangehouden in Duitsland, urenlang gecontroleerd en beschuldigd van het stelen van fietsen.
25/5: Critical Mass van driehonderd mensen fietste door Hamburg.

Breaking news: Engels, Duits en Frans | Meer verhalen, foto's en video: Indymedia DE, G8-TV | Voor reizigers: tips, campings, communicatie, kaarten | Nieuws van onderweg: Emma, Reizigerster, een Oost-Vlaming, Yoko Tsuno

Duits telefoonnummer voor reports: Engels: +49-381-77 88 006, Duits: +49-381-77 88 007; SMS: +49-162-356 89 57 (sms) | Arrestantenhulp: in Duitsland (EA): +49-3820-476 8111, Linkse Hulp: 06-49702887


 

Lees meer over: G8 vrijheid, repressie & mensenrechten

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
uit dit artikel zijn aanvullingen verwijderd, zie spelregels
Zie ook 
Skoeps - 03.06.2007 17:50

Foto's en filmpjes van de demonstraties zaterdag en zondag:
 http://www.skoeps.nl/index.php?module=Skoeps&func=show&id=12947
 http://www.skoeps.nl/index.php?module=Skoeps&func=show&id=13007
Update protesten maandagochtend 
Nederlandse Mediabus Reddelich - 04.06.2007 11:28

Zie voor een update van de protesten van vandaag:
 http://www.indymedia.nl/nl/2007/06/45073.shtml

E-Mail: marten@ojala.nl
rubberen kogels 
pabie - 04.06.2007 19:51

op het nos journaal was het net de duitse politie wil rubberen kogels gaan gebruiken op woensdag bij de blokades, als dat gebeurt kan het net zoals bij bloody sunday uit te hand lopen dat ze gewonne kogels gaan gebruiken.

NO JUSITICE , NO PEACE , KILL THE POLICI
Foto´s van vluchtelingendemo 
Emma - 05.06.2007 14:02

Gelijke rechten voor allen
Gelijke rechten voor allen

Naked agression, iemand van het ´blote zwarte blok´
Naked agression, iemand van het ´blote zwarte blok´

toespraken door vluchtelingen
toespraken door vluchtelingen

Hierbij foto´s van de demonstratie die maandagmiddag gehouden werd in Rostock voor rechten voor vluchtelingen
Meer foto´s 
Emma - 05.06.2007 14:15

Politie en smekende clowns
Politie en smekende clowns

Clowns en politie
Clowns en politie

Ieder kamp is een kamp teveel
Ieder kamp is een kamp teveel

Nog wat foto´s, de clowns en de politie.
Een van de clowns verloor een klein zakmesje dat meteen in beslag werd genomen door de politie. Daarop volgde een hele show om het terug te krijgen. Helaas lukte het niet.
Eerste relschopper Rostock veroordeeld 
nn - 05.06.2007 15:45

Een 31-jarige stenengooier kreeg dinsdag tien maanden voorwaardelijke celstraf opgelegd. Volgens de rechtbank had de man gericht met stenen op de politie gegooid.

via link ook video

Website: http://www.nu.nl/news/1102388/21/Eerste_relschopper_Rostock_veroordeeld_%28video%29.html
 
Van de Kleine 8 naar de Grote 8 en weer terug 
Eurodusnie - 05.06.2007 15:57

 http://eurodusnie.nl/mondiaal/van-de-kleine-8-naar-de-grote-8-en-weer-terug.html
Verslag van de blokkadeactie van 6 juni 
De Vrije - 06.06.2007 21:52

Een verslag van de gebeurtenissen van 6 juni:  http://www.devrije.nl/archives/00002049.html
G8: Activist Kees Hudig in Netwerk 
Krewten - 08.06.2007 03:46

"Netwerk volgt Kees Hudig, huisvader en actievoerder van beroep. Hij ontvouwt de gedetailleerde aanvalsplannen van de anti-globalisten." Aldus de website netwerk.tv

Deze nogal oppervlakkige EO reportage die donderdagavond en nacht op de publieke televisie is uitgezonden is online terug te kijken: (vanaf 11 minuten na het begin van de uitzending)

 http://player.omroep.nl/indexEmbedded.php?aflID=4726899&start=00:11:22&autoplay=false
Of kopieer deze link in je player:
 http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/id/NCRV/serie/EO_1533/EO_101143485/bb.20070607.asf?start=00:11:24

Website: http://www.netwerk.tv
 
Verslag 8 juni 
De Vrije - 09.06.2007 00:03

een verslag van de acties op 8 juni:  http://www.devrije.nl/archives/00002051.html
Dagboek van 'n clown in Wichmannsdorf 
H. Salavila - 15.06.2007 11:08

Overzichtje van acties vanuit het clownsbarrio in Camp Wichmannsdorf:

 http://www.indymedia.nl/nl/2007/06/45438.shtml
Video 
nn - 19.06.2007 23:14

Indymedia video van de blokkade in hinter bollhagen
 http://www.dailymotion.com/Knutson/video/x2bkg3_g8-blockade-in-hinter-bollhagen-at
aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.