english
nederlands
Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland
Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.
> contact > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
Zoek

 
Alle Woorden
Elk Woord
Bevat Media:
Alleen beelden
Alleen video
Alleen audio

Dossiers
Agenda
CHAT!
LINKS

European NewsReal

MDI klaagt Indymedia.nl aan
Rechtszaak Deutsche Bahn tegen Indymedia.nl
Onderwerpen
anti-fascisme / racisme
europa
feminisme
gentechnologie
globalisering
kunst, cultuur en muziek
media
militarisme
natuur, dier en mens
oranje
vrijheid, repressie & mensenrechten
wereldcrisis
wonen/kraken
zonder rubriek
Events
G8
Oaxaca
Schinveld
Schoonmakers-Campagne
Hulp
Hulp en tips voor beginners
Een korte inleiding over Indymedia NL
De spelregels van Indymedia NL
Hoe mee te doen?
Doneer
Steun Indymedia NL financieel!
Rechtszaken kosten veel geld, we kunnen elke (euro)cent gebruiken!

Je kunt ook geld overmaken naar bankrekening 94.32.153 tnv Stichting Vrienden van Indymedia (IBAN: NL41 PSTB 0009 4321 53).
Indymedia Netwerk

www.indymedia.org

Projects
print
radio
satellite tv
video

Africa
ambazonia
canarias
estrecho / madiaq
kenya
nigeria
south africa

Canada
hamilton
london, ontario
maritimes
montreal
ontario
ottawa
quebec
thunder bay
vancouver
victoria
windsor
winnipeg

East Asia
burma
jakarta
japan
manila
qc

Europe
alacant
andorra
antwerpen
armenia
athens
austria
barcelona
belarus
belgium
belgrade
bristol
bulgaria
croatia
cyprus
estrecho / madiaq
euskal herria
galiza
germany
grenoble
hungary
ireland
istanbul
italy
la plana
liege
lille
madrid
malta
marseille
nantes
netherlands
nice
norway
oost-vlaanderen
paris/île-de-france
poland
portugal
romania
russia
scotland
sverige
switzerland
thessaloniki
toulouse
ukraine
united kingdom
valencia
west vlaanderen

Latin America
argentina
bolivia
brasil
chiapas
chile
chile sur
colombia
ecuador
mexico
peru
puerto rico
qollasuyu
rosario
santiago
tijuana
uruguay
valparaiso

Oceania
adelaide
aotearoa
brisbane
burma
darwin
jakarta
manila
melbourne
oceania
perth
qc
sydney

South Asia
india
mumbai

United States
arizona
arkansas
atlanta
austin
baltimore
big muddy
binghamton
boston
buffalo
charlottesville
chicago
cleveland
colorado
columbus
danbury, ct
dc
hampton roads, va
hawaii
houston
hudson mohawk
idaho
ithaca
kansas city
la
madison
maine
miami
michigan
milwaukee
minneapolis/st. paul
new hampshire
new jersey
new mexico
new orleans
north carolina
north texas
nyc
oklahoma
omaha
philadelphia
pittsburgh
portland
richmond
rochester
rogue valley
saint louis
san diego
san francisco
san francisco bay area
santa barbara
santa cruz, ca
seattle
tallahassee-red hills
tampa bay
tennessee
united states
urbana-champaign
utah
vermont
western mass
worcester

West Asia
armenia
beirut
israel
palestine

Topics
biotech

Process
discussion
fbi/legal updates
indymedia faq
mailing lists
process & imc docs
tech
volunteer
Credits
Deze site is geproduceerd door vrijwilligers met free software waar mogelijk.

De software die we gebruiken is beschikbaar op: mir.indymedia.de
een alternatief is te vinden op: active.org.au/doc

Dank aan indymedia.de en mir-coders voor het creëren en delen van mir!

Contact:
info @ indymedia.nl
Persbus G8-Mediadesk weer operationeel
rietje - 07.06.2007 19:20

Bijna 24 uur na de inbeslagname is de persbus weer ter beschikking gesteld aan de medewerkers van de G8-Mediadesk. De Duitse politie hield de bus gisteravond in Bad Doberan aan en arresteerde twee inzittenden, waaronder de chauffeur.




De persbus werd woensdag rond 18.00 uur buiten de verboden veiligheidszone geparkeerd in de nabijheid van een hotel in de Duitse plaats Bad Doberan. Het was de bedoeling om vanuit de bus berichtgeving te gaan verzorgen over de acties die gaande waren. Dit in de vorm van geschreven Nederlandstalige berichten, video- en radioreportages. G8-Mediadesk is een samenwerkingsverband van alternatieve mediamakers, waaronder Andernieuws.net en Indymedia.

Net nadat er verbinding was gemaakt met het internet van het hotel, greep de politie in. De bus werd omsingeld, waarna de chauffeur werd gemaand naar een geïmproviseerd politiebureau te rijden, op een voormalig kantorenpark. "We werden in een soort kooi geplaatst, gefabriceerd van gaas en staal waar een net overheen was gespannen", vertelt Reinier in een gesprek met Boyd Noorda van Andernieuws.net.

De arrestanten werden van kooi naar kooi verplaatst, en een paar keer verhoord. "Ons werd niet verteld waarom wij waren aangehouden, noch waarom de bus in beslag was genomen. Uiteindelijk werden we midden in de nacht, rond 4.00 uur, vrij gelaten. De bus mocht niet mee, maar wel het materiaal dat erin lag, zoals laptops en andere communicatieapparatuur. Helaas hebben we een laptop en twee telefoons laten liggen."

De volgende ochtend gingen advocaten van het speciale G8-Legalteam aan de slag om de bus terug te vorderen en om te achterhalen waarom de inzittenden zijn aangehouden. Reinier: "De rechter die onze zaak behandelt, weet hiervan de reden niet, maar vond wél dat de aanhouding terecht was." Donderdag rond 15.00 uur slaagden de advocaten erin de persbus vrij te krijgen, "maar de politie bleef dwars liggen."

Uiteindelijk kon Reinier pas rond 16.30 uur de bus komen ophalen. Bij aankomst op het tijdelijke politiebureau, waren twee rechercheurs nog druk doende de laptop en de telefoons te inspecteren. Reinier heeft geen idee waarom de persbus in beslag is genomen. "Er doen twee verhalen de ronde: men heeft gedacht dat er een radiopiraat actief was vanuit de bus, of dat actievoerders van het Zwarte Blok het mobiele mediakantoor gebruikten als infocentrum. Beide verhalen zijn onzin."

- luister naar het volledige gesprek van AnderNieuws.net met de chauffeur van de G8-Mediadesk:  http://indymedia.nl/media/2007/06//45229.mp3

Bron:  http://www.ravagedigitaal.org/2007nieuws/juni/51/51.php

Website: http://www.ravagedigitaal.org
 

Lees meer over: G8 media

aanvullingen
uit dit artikel zijn aanvullingen verplaatst naar de ruispagina
video 
bilidikit - 10.06.2007 22:39

video

short video on how the media bus was taken by the police.
persbericht 
Globalinfo - 13.06.2007 09:51

PERSBERICHT

Amsterdam 11.06.2007

G8: Ernstige inbreuk op de persvrijheid - mobiel redactiebureau door politie in beslag genomen

Bad Doberan, 6 juni 2007, tegen 19.30 uur. In de August-Bebel-Straße, direct naast het infpunt van de G8-tegenstanders aan het Kamp in Bad Doberan, omsingelt een grote groep politieagenten in strijduitrusting de 'Amsterdamse Mediabus' van het initiatief Dissent-Nederland.

De bus dient zo'n twintig onafhankelijke journalisten en mediaactivisten uit heel Europa en de VS als servicepunt en mobiel redactiebureau, en als bewaarplaats van hun foto- en video-apparatuur. De meeste journalisten bevinden zich op dat moment bij de grote zitblokkade op de toegangsweg naar de veiligheidszone van de G8-top. Zeven laptops staan gedeeltelijk in de pauzestand op de werktafels in de bus - via W-LAN beschikt de bus over een internetverbinding voor het publiceren van artikels en foto's.

Onder het roepen van leuzen als "This is What Democracy Looks Like" proberen dertig activisten van een sambaband de aandacht te vestigen op de gebeurtenissen bij de bus. Met enige drang worden ze door de behelmde agenten weggeduwd, terwijl de bus door zes agenten doorzocht wordt en een daarin aanwezige journalist (Hans C. van het Centre des Medias Alternatives de Bruxelles, www.CeMAB.be) gearresteerd wordt: "Ik had de indruk dat de agenten zeer nerveus waren, Ik was bang bij de kleinste beweging in elkaar geslagen te worden," aldus Hans C.

Uiteindelijk werd de Nederlandse chauffeur van de mediabus door de politie gedwongen om de bus naar Rostock naar het politiecompleks bij de 'gevangenenverzamelplek' Industriestraße te rijden. Ze zouden op zoek zijn naar een piratenradio en het vermoeden hebben dat de zender zich in de bus zou bevinden, aldus de verklaring van de politiechef voor de actie. Bovendien zouden ze de Nederlandse APK-keuring niet erkennen, en daarom moest de bus in beslag genomen worden. Later werd een te hulp geschoten advokaat verteld dat vanuit het mobiele bureau het 'Zwarte Blok' gecoordineerd zou zijn. Deze veronderstellingen van de politie zijn allen onwaar.

Fotos en artikel in het Italiaans:  http://de.indymedia.org/2007/06/182448.shtml

Volgens informatie van de "Stadtanzeiger am Samstag" uit Bad Doberan (07.06.07) was de persafdeling van de speciale politiedienst voor de G8-top "BAO Kavala" na navraag door het blad niet in staat om welk voorval dan ook op het genoemde tijdstip in de binnenstad van Bad Doberan "te onderzoeken". Om die reden zou de persafdeling geen standpunt ingenomen hebben ten aanzien van het voorval (: (bron:  http://www.am-samstag.de/aktuell2007/070607_medienbus_beschlagnahmt.html)

De chauffeur en de gearresteerde journalist werden gedurende de nacht vastgehouden en in de ochtend van 07.06.07 vrijgelaten. Na tussenkomst van de journalistenbonden NVJ (Nederland) en DJV (Duitsland) werd de mediabus in de loop van de middag van 07.06.07 weer vrijgegeven. De organisatoren van de bus zullen met hulp van de NVJ een zaak tegen de Bondsrepubliek Duitsland aanspannen om schadevergoeding te eisen. Ook Hans C. overweegt een proces aan te spannen.

Al op 05.06.07 was de bus op weg naar een aangemelde protestbijeenkomst van G8-kritici bij het militaire vliegveld Laage illegaal en zonder getuigen doorzocht. Een behelmde groep van honderd ('Hundertschaft') politieagenten uit Göppingen stopte het mobiele redactiebureau tegen 16.45 uur op een parkeerterrein bij Ziesendorf vlabij Schwaan en omsingelde het voertuig. De journalisten moesten een voor een uitstappen en hun bagage en schoenen laten doorzoeken. De personalia werden opgeslagen. Om zich te beschermen tegen geweld namen de journalisten de voorvallen uitvoerig op met hun uiteenlopende opname-apparaten. Het maken van beelden van buitenaf de politie-omsingeling, die tot 17.40 uur duurde, werd echter niet toegestaan. De operatie geschiedde volgens de politie onder leiding van PHK (Polizeihauptkommissar) Hensel en POK (Polizeioberkommissar) Schobel. Verder informatie zou alleen bij de speciale G8-dienst Kavala te verkrijgen zijn. Zie voor foto's en artikel over dit voorval:  http://de.indymedia.org/2007/06/181807.shtml

De persdienst van BAO Kavala kon betreffende de gebeurtenis in Ziesendorf telefonisch slechts meedelen dat men als betroffene per email een bezwaar in kon sturen. Een perswoordvoerder van de politie op de plek van de manifestatie in Laage noemde het voorval later "heel normaal" - tenslotte waren de grondrechten en ook de persvrijhdeid in het kader van de uitzonderingstoestand "een beetje ingeperkt".

Media Bus Amsterdam
Perscontact: 0031 (0)649 811 026
Email: info [at] globalinfo.nl

langer filmpje 
meerdere - 15.06.2007 10:10

filmpje is te zien op:  http://g8-tv.org/clip.php?clipId=1744

een samenwerking van: kinoki now!/Black_Cat indymedia italy/ karahaber.org

Website: http://g8-tv.org
 
Meer foto's van de G8 demonstratie op 2 juni 
Azman van der Berg - 27.06.2007 13:49










Een aantaal ander foto's van de G8 demonstratie in Rostock zaterdag 2 juni 2007.
Gehandicapten hebben ook de gastvrijheid van de politie geproefd!
Je kunt je heel goed de G8 's democratie voelen!

aanvullingen
> indymedia.nl > zoek > archief > hulp > doe mee > publiceer nieuws > open nieuwslijn > disclaimer > chat
DISCLAIMER: Indymedia NL werkt volgens een 'open posting' principe om zodoende de vrijheid van meningsuiting te bevorderen. De berichten (tekst, beelden, audio en video) die gepost zijn in de open nieuwslijn van Indymedia NL behoren toe aan de betreffende auteur. De meningen die naar voren komen in deze berichten worden niet zonder meer door de redactie van Indymedia NL gesteund. Ook is het niet altijd mogelijk voor Indymedia NL om de waarheid van de berichten te garanderen.