Een dood dier is nooit diervriendelijk. Dus tenzij je vegan foie gras bedoelt, klopt het niet wat je zegt.
Ik vermoed echter dat je op foie gras bedoelt gemaakt van de ganzen/eenden van Eduardo Sousa. Hoewel het nog steeds een te vette lever is (wat natuurlijk niet goed is) en het dier geslacht word (daarmee is het per definitie niet diervriendelijk), is dit de enige boerderij waar foie gras gemaakt word op een iets rustigere manier dan bij de rest: zonder dwangvoeding. De prijzen van dat product zijn echter zo hoog (op het moment €199,- voor 180 gram), dat dit voor de meeste restaurants niet rendabel is. En degenen die dat product wel in huis hebben? Die adverteren ermee: want voor die prijs wil je ook wat kunnen tonen.
99% van de restaurants verkoopt dus het product waarbij dwangvoeding plaats vind, en daar liegen ze maar wat graag over. Laat je dus niet in de maling nemen. Kortom: dit product kunnen we beter kwijt dan rijk zijn.
Een dood dier is nooit
Een dood dier is nooit diervriendelijk. Dus tenzij je vegan foie gras bedoelt, klopt het niet wat je zegt.
Ik vermoed echter dat je op foie gras bedoelt gemaakt van de ganzen/eenden van Eduardo Sousa. Hoewel het nog steeds een te vette lever is (wat natuurlijk niet goed is) en het dier geslacht word (daarmee is het per definitie niet diervriendelijk), is dit de enige boerderij waar foie gras gemaakt word op een iets rustigere manier dan bij de rest: zonder dwangvoeding. De prijzen van dat product zijn echter zo hoog (op het moment €199,- voor 180 gram), dat dit voor de meeste restaurants niet rendabel is. En degenen die dat product wel in huis hebben? Die adverteren ermee: want voor die prijs wil je ook wat kunnen tonen.
99% van de restaurants verkoopt dus het product waarbij dwangvoeding plaats vind, en daar liegen ze maar wat graag over. Laat je dus niet in de maling nemen. Kortom: dit product kunnen we beter kwijt dan rijk zijn.