Reageer op:

"mensen voor nazi uitmaken".

"mensen voor nazi uitmaken". Heb je daar bewijzen voor dat mensen onterecht voor nazi uitgemaakt werden? Ik zie die beschuldiging veelvuldig passeren, maar telkens weer blijkt die beschuldiging vals te zijn en blijkt dat de groepen die als nazi gekenmerkt werden (in deze discussie onder andere Voorpost, Project Thule, et al) dat ook terecht is. Ik ben dus echt wel eens benieuwd naar bewijzen daarvan.

"Bij elke (grote) demo heb je". Wordt elke (grote) demo georganiseerd door fascisten en anti-vaxers? Je doet hier precies alsof het een "normale" demo betrof waar gewoon enkele fascos zijn in komen "infiltreren" - maar dat was het dus allesbehalve.

"Begrijp me niet verkeerd, ik wil nooit een nazi de hand reiken (de vuist, a la), ik ben tegen iedere vorm van accomodatie van nazi's, maar precies dat: als er tien mensen aan tafel zitten, en één nazi... dan is het tijd dat er iemand stampij komt maken aan tafel. Niet drie weken later gaat staan roepen vanuit de keuken."

Het staat je altijd vrij dat te doen, maar besef dat je tegenover de verzamelde fascos van het land (en zelfs daarbuiten) zou gestaan hebben (grote delegaties van talloze fascistische groepen) en niet tegenover een handvol "infiltranten" zoals sommigen het graag voorstelden. Mij lijkt dat gewoon een zelfmoordmissie tenzij we er zelf ook in slagen daar enkele honderden mensen voor te mobiliseren, en dan nog. Het is altijd wel gemakkelijk te stellen van "maak dan stampij van die tafel" zonder er bij te moeten vermelden hoe je dat dan ook concreet wenst te bereiken.

Ik vond de bestaande strategie de beste, met name het gewoon negeren. We wisten dat de meeste grotere organisaties (Voorpost en Project Thule in het bijzonder) het op respectability politics aan het spelen waren om zichzelf "respectabel" voor te doen, en niet wilden dat er gereld werd. We wisten ook dat sommige groupuscules (hooligans & ANV) wél van plan waren te rellen. Het resultaat zou dus geweest zijn dat er wat gereld werd en dat tot infighting bij de fascos zou geleid hebben tussen degenen die respectability politics wilden spelen en zij die wilden de boel op stelten zetten. Dat lijkt me, gelet op het feit dat we simpelweg de mankracht niet hadden hen allemaal uit de demo te gaan zetten, een goed resultaat. Maar dat was natuurlijk zonder die stuntgroep van Strasbourg gerekend, die het beter vond samen te werken met de fascos en zelf de boel op stelten te gaan zetten daar- met uiteraard het resultaat dat ipv infighting bij de fascos we dan kregen dat ze eerder allemaal verenigd waren in hun retoriek over "Antifa" die de rellen op "hun" betoging veroorzaakt had.

Reageer

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech