Reageer op:

Geschiedenis van het zwarte

Geschiedenis van het zwarte blok, schaamteloos samengevat en overgenomen van wikipedia
De tactiek om jezelf te bedekken om anoniem te blijven en zo vervolging te ontlopen is zo oud als de mensheid. Ik heb genoeg oude rooffilms gezien om te weten dat dit al een hele tijd een ding is. Het dragen van een masker voor politieke demonstraties schijnt voor het eerst gebeurd te zijn in 1967 in New York City. Later werd het ontwikkeld in Duitsland, waar het een tactiek werd om met politiegeweld om te gaan. Vanaf dat moment is er niet veel veranderd aan het werkingsmechanisme van de tactiek zelf. Behalve dat de politie beter is geworden in wat zij doet. Nu hebben we dus niet alleen te maken met de politie zelf, maar ook met camera's, gezichtsherkenning, welke schoenen je draagt en in de toekomst zullen ze je waarschijnlijk identificeren aan de hand van de specifieke manier waarop je loopt.

De tactiek werkt, het werkt echt verdomme. Toch?
Nu we een solide complete historische achtergrond en mooi toekomstperspectief /s hebben. Kunnen we het hebben over het gebruik van de tactiek zelf. In het kort, wanneer werkt het? Als je iets illegaals doet of als er een kans is dat er iets illegaals gebeurt, als je in een grote groep bent, als je veilig kunt blokken en debloceren zonder herkend te worden en als het blok noodzakelijk werd geacht om de actie te laten slagen of veilig te laten verlopen. Dus ik wil even snel de verklaringen doornemen

Als je iets illegaals doet of als er een kans is dat er iets illegaals gebeurt.
Directe actie kan duurzaam zijn op een manier dat door het vermijden van politie-onderdrukking je meer activistisch werk kan doen en fysieke en psychologische trauma's kan verminderen. Het geeft je ook vertrouwen om met dingen weg te komen. En het bespaart je misschien een paar moeilijke discussies met je baas. Zorgen voor anonimiteit tijdens evenementen en daarmee wegkomen helpt. En daar moeten we tactieken voor gebruiken. Maar een zwart blok kan ook mensen afschrikken en ons vervreemden van mensen die misschien geïnteresseerd zijn in anarchistische idealen of die ons op de demonstraties willen spreken. Om met een vriend te spreken die het zwarte blok voor het eerst ziet: "Zijn dat de goeden?"

Als je in een grote groep bent
Eén groot zwart blok is de meest ideale situatie om anoniem te blijven of te voorkomen dat je door de politie wordt uitgekozen. Als u iets doet teruggaan in het blok zullen zij u waarschijnlijk vrij snel uit het oog verliezen. Aangezien u weet dat alle kleding zwart is en de mensen zich in zo'n situatie bewegen. Dit werkt echter niet echt als je met een kleine groep bent, zoals 4 mensen, omdat je dan nog steeds herkenbaar bent, zij het door je lengte of ze hebben je schoenen gezien of een merk op je kleding. Wat een mooi bruggetje maakt naar het derde punt.

Als je veilig kunt blokken en debloceren zonder herkend te worden
Heb je wel eens een groep van 4 mensen in black bloc zien lopen om anoniem te blijven en de politie te ontwijken? Het is een baken voor de politie van mogelijke illegale activiteiten en je kan net zo goed die fakkels in je zak branden want iedereen kijkt al naar je. De politie houdt je aan en als je je ID niet bij je hebt, ga je waarschijnlijk linea recta de politiebus in op grond van een of andere klote APV wet. En als je het wel bij je hebt, hebben ze je ID en foto en is het hele punt van anonimiteit een beetje, nou ja zinloos. Dus wat te doen? Kom aan bij de demonstratie in normale burgerkleding, blok daar weg van de ogen van de staat, doe je ding, en debloc weg van de ogen van de staat. Ga je gang in normale burgerkleding en verdwijn in de (winkel)menigte.

Nu we het daar toch over hebben, als je niet bereid bent om je te kleden of er uit te zien als een burger om weg te komen met ernstige beschuldigingen maar wel bereid bent om radicale acties te ondernemen moet je je tactiek heroverwegen. Want daar gaat het om, tactiek. Denk er eens over na, als je er als een punker, crust, casual of iets anders sub-scene uitziet, hoe makkelijk is het dan voor een verklikkende omstander om je aan de politie te beschrijven. In tegenstelling tot alledaagse kleding en verdwijnen in de menigte. Koop wat bij de tweedehandswinkel of haal wat bij de freeshop, geloof me het zal het geld uiteindelijk waard zijn.

Als het blok noodzakelijk wordt geacht om de actie succesvol of veilig te laten verlopen
Als het niet nodig is, waarom zou je het dan doen? Het is een manier om weg te komen met mogelijk belastende spullen, maar het zet je ook in de schijnwerpers bij een demonstratie. Het verhoogt de repressie van de politie en er is een grotere kans dat de demonstratie uit de hand loopt. Hoewel we er stoer over kunnen doen, zal dit ons ook verder vervreemden van andere niet- of minder gepolitiseerde mensen. En die proberen we toch in de strijd te betrekken, weet je nog? Soms moeten we demonstraties uit de hand laten lopen begrijp me niet verkeerd, maar dit is niet altijd het doel. We moeten ook met mensen praten, ons wereldbeeld en oplossingen uitleggen en onze boodschap uitbreiden. Geloof het of niet, maar het helpt meestal als je niet je zwarte blok outfit met een bivakmuts draagt.

Kies je momenten!
In tegenstelling tot wat tegenwoordig vaak wordt gedacht, is het niet nodig of effectief om een zwart blok te vormen als één van die 4 bovenstaande uitspraken een Nee is. Natuurlijk

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Reageer

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech