Reageer op:

diversiteit van tactieken... en referentiekaders

Sorry, was niet mijn bedoeling om bot te zijn door niet te reageren op de eerdere reactie. Ik denk dat het kwam omdat ik de reactie niet zozeer las als 'nee, want' maar als 'ja, én', dus meer als andere, net zo waardevolle manieren om tot praktische solidariteit te komen. Ik ga er zeker niet vanuit dat vriendelijker zijn daarvoor de enige (of de beste) weg is, er zijn vele wegen, vanuit verschillende perspectieven.

Ik ben wel benieuwd waarom je stelt dat vriendelijkheid je een makkelijker doelwit kan maken van justitie. Ik zou me zo kunnen voorstellen dat als je onderhandelingen over een demo of de ruimte voor een actie vanuit een soort lievige attitude te slap aanpakt (zoals bij NGO's maar al te vaak gebeurt), dat je dan inderdaad makkelijk uitgerangeerd kan worden door overheid/politie. Maar dat is dus niet het soort vriendelijkheid wat ik bedoel. In dat soort situaties moet je geen duimbreed ruimte laten en je poot stijf houden, zowel op praktisch als op principieel niveau.
Om een perso voorbeeldje te geven: ik krijg waarschijnlijk binnenkort een taakstraf als schikking aangeboden voor dat poke-a-cop gebeuren. No way dat ik daar akkoord mee ga, om verschillende principiële redenen: 1) ik vind dat ik daar sowieso niet voor vervolgd mag worden en dat er dus ook niks is om 'schuldig' aan te zijn 2) ik weiger om de staat danwel bedrijven te laten profiteren van mijn activisme, door het uitvoeren van dwangarbeid. Dus daar zal ik mijn poot stijf houden. Dikke kans dat die OvJ dat als onprettig of misschien zelfs als onvriendelijk ervaart. Tja. Ik heb op persoonlijk niveau niks tegen die OvJ. Ik kan nog steeds wensen dat ze een prettig leven heeft, dat ze zich omringt weet door mensen die van haar houden, dat ze zich op haar gemak voelt in haar dagelijks leven*. En als dat niet zo is, dat ze zich dat dan realiseert en iets verandert in haar persoonlijke omstandigheden (d'r beroep of zo) waardoor dat verandert. Dit hoef ik helemaal niet allemaal uit te spreken, want de kans is groot dat zij dat interpreteert als opportunistisch geslijm (dat krijg je vaak met mensen die in hiërarchiën denken). Dus beter spreek ik dat niet uit. Dat neemt niet weg dat ik dat wel van binnen kan voelen. Ik sta dan waarschijnlijk relaxter en veerkrachtiger in het gesprek (en loop dus niet drie dagen daarna te chagrijnen over al die onzin), ik ben mentaal gezien juist een minder makkelijk doelwit.
Maar misschien is dit niet wat je bedoelt - dan ben ik wel benieuwd naar wat daar dan wel je overwegingen bij zijn.

*) noot: dit heeft trouwens een duidelijke link met mijn bouddhistische achtergrond. Als je meer wil weten, zoek dan op 'metta'.

Reageer

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech