Hier kun je discussieren over Snelweg blokkade actie van Konijnen in Nood!.
Met acht auto’s hebben de activisten van Konijnen in Nood het verkeer op de A10 west weten te vertragen, om op deze manier aandacht te vragen voor de konijnen in de vleesindustrie.
Aan het viaduct boven de A10 west hing een groot spandoek met de tekst ''Boycot konijnenvlees'', met daaronder de woorden ''diervriendelijk konijnenvlees bestaat niet''.
Ook stonden op het spandoek de supermarktketens afgebeeld die konijnenvlees blijven verkopen, ondanks dat zij op de hoogte zijn van de wantoestanden die zich afspelen in deze industrie.
Alles is door de dierenrechtenorganisatie tewerkgesteld om deze actie veilig te laten verlopen.
Zo was er een alarm uit een megafoon te horen en werden er rookstaven afgestoken, om duidelijk te maken dat er een protest gaande was op de snelweg.
Met de kerst in het vooruitzicht is stichting Konijnen in Nood onlangs een campagne gestart met de titel “Kerst konijn van tafel”, om de supermarktketens en de consument te informeren over de wantoestanden die zich afspelen rondom de productie van dit stukje vlees.
Peter Janssen, woordvoerder van Konijnen in Nood, geeft aan dat deze actie op de snelweg niet is gericht op de consument die boodschappen doet bij genoemde supermarkten, maar een signaal is naar de verkopers van het konijnenvlees, omdat deze het dierenleed in stand houdt.
Peter voegt hieraan toe: ''Er is geen enkele behoefde in Nederland aan konijnenvlees, dat krijgen wij te horen van inkoop leveranciers en we zien het ook terug in de supermarkten waar het konijnenvlees in de schappen blijft liggen.”
De vergeten groep dieren in de Nederlandse vee-industrie
De konijnen in de Nederlandse vee-industrie worden niet ouder dan elf weken.
Deze dieren zijn niet in staat hun natuurlijk gedrag uit te oefenen zoals rondhuppelen, op hun achterpoten staan en holen graven om te schuilen voor gevaar.
Veel konijnen lijden aan gedrags,- en gezondheidsproblemen door de slechte huisvesting in de fokkerijen.
1 op de 5 konijnen overlijdt al voor ze de slachtleeftijd van elf weken heeft gehaald en 12% van de vleeskonijnen overlijdt nog voor het spenen.
De konijnen worden vanuit Nederland naar buitenlandse slachthuizen getransporteerd, omdat er in Nederland geen konijnen slachthuis bestaat.
Langdurige transporten zijn zeer stressvol voor de konijnen, die bekend staan als zeer gevoelige dieren.
Stichting Konijnen in Nood
Stichting Konijnen in Nood is een jonge en actieve dierenrechtenorganisatie, die zich richt op de producent, de verkoper en de consument van het konijnenvlees.
Met de campagne “Kerst konijn van tafel” probeert de organisatie de consument ervan te weerhouden om konijnenvlees te kopen en zo de vraag naar dit dieronvriendelijke product fors te verminderen.
Op deze manier wil de stichting een stem te zijn voor de duizenden vleeskonijnen, die een lange lijdensweg moeten ondergaan om te eindigen op een bord.
Einde persbericht van Stichting Konijnen in Nood