hmmm, beetje vreemd artikel dit. VOlgens mij heeft schrijverster niet waar zij/hij het over heeft.
neem nou de veronderstelling/constatering dat waarschijnlijk (bijna) alle hallinucogene substanties stikstof en alkaloiden bevatten...
Stikstof is overal, 70% van de lucht die je inademt, en alle planten die je eet bevatten stikstof. stikstof is naast koolstof een van de bouwstenen van het leven (als in organismes)
alkaloiden zijn inderdaad giftig, ze zitten bv in aardappels (daarom moet je die koken voor je ze eet, dan kook je die alkaloiden weg), en in tal van andere planten. In lage hoeveelheden doen ze niet zo veel kwaad, je moet er behoorlijk wat van eten wil je er schadelijke effecten van ondervinden. Er is vrij veel bekend over die schadelijke effecten, maar 1 ding wat in ieder geval nog nooit is geconstateerd, of ondervonden, is dat ze hallunicogene eigenschappen bevatten.
hmmm, beetje vreemd artikel
hmmm, beetje vreemd artikel dit. VOlgens mij heeft schrijverster niet waar zij/hij het over heeft.
neem nou de veronderstelling/constatering dat waarschijnlijk (bijna) alle hallinucogene substanties stikstof en alkaloiden bevatten...
Stikstof is overal, 70% van de lucht die je inademt, en alle planten die je eet bevatten stikstof. stikstof is naast koolstof een van de bouwstenen van het leven (als in organismes)
alkaloiden zijn inderdaad giftig, ze zitten bv in aardappels (daarom moet je die koken voor je ze eet, dan kook je die alkaloiden weg), en in tal van andere planten. In lage hoeveelheden doen ze niet zo veel kwaad, je moet er behoorlijk wat van eten wil je er schadelijke effecten van ondervinden. Er is vrij veel bekend over die schadelijke effecten, maar 1 ding wat in ieder geval nog nooit is geconstateerd, of ondervonden, is dat ze hallunicogene eigenschappen bevatten.