Reageer op:

minkukkels

Zucht. Daar gaan weer een stel minkukkels zitten miepen. Een ding is duidelijk, met dat eindeloze gezever maken ze het zelfs voor de overtuigde liberalen als mezelf toch erg aanlokkelijk om de stalino's die graag de hele discussie af willen schaffen, gelijk te geven.

1. De tekst waar je op reageert is een oproep van steungroep 13 september. Die Steungroep probeert juist de repressie tegen Joke, tegen de solidariteits-beweging rondom migranten en asielzoekers, en tegen de migranten zelf, in een breder kader te plaatsen. Het helpt geen zier om hier dan een belerende en weinig doordacht comment te plaatsen die begint met 'beste Joke'. Hooguit laat je hiermee zien dat je het niet begrepen hebt, of niet wil begrijpen: in beide gevallen hou dan liever je mond (je toestenbord in dit geval). Overigens is Joke, als je persé alleen met haar van gedachten wil wisselen, erom bekend dat ze altijd staat voor wat ze zegt en schrijft en doet, dus stuur haar vooral een mail, contactgegevens staan op haar website, goede kans dat je netjes antwoord krijgt.

2. De suggestie dat Joke Kaviaar de beruchte teksten heeft geschreven 'om aandacht te krijgen' is weerzinwekkend. Zo ook de suggestie dat ze in die teksten oproept tot brandstichting enz. Zij probeert aandacht te krijgen voor de situatie van de migranten in Nl en west-Europa: om aandacht te trekken gebruikt ze haar pen, haar woord, haar gedichten... Dat ze nu persoonlijk het slachtoffer is van doorgeschoten repressie, is niet aan haar te wijten maar weldegelijk aan een OM die als een wilde om zich heen slaat. Het is ook eenieder die de moeite heeft genomen zich een beetje in de zaak te verdiepen duidelijk, dat het hier om een banale poging van OM en recherche om Joke Kaviaar te intimideren, en telkens haar hele huis leeg te halen. Het lukt ze niet om het verzet te breken, het lukt ze niet eens om een spoor van verdenking te creeren om bij een rechter een papiertje binnen te halen... totdat een of ander hielelikker 'opruiing' uit zijn hoge hoed tovert, en hup, grote inval, grote schijnproces, de hele mikmak. Zelfs als het hof straks inziet dat van opruiing geen sprake is, is de schade toch geleden: hele huis en computers enzovoort volstrekt buiten de wet lekker kunnen doorzoeken (kennelijk niks illegaals gevonden trouwens), Joke Kaviaar en met haar de hele noborder beweging flink gecriminaliseerd, en ook nog de aandacht afgeleid van het dramatisch mislukt migratiebeleid.

3. In tegendeel tot wat vele rechtse tierpes lijken oprecht te denken, is vrijheid van meningsuiting niet waar het hier om gaat. Vrijheid van meningsuiting is er zodat mensen die een grote onrecht aan de klok proberen te hangen, niet vervolgd worden. Vrijheid van meningsuiting heeft niet als doel het beledigen van bevolkingsgroepen te faciliteren. Mensen die anders blijven beweren en willens en wetens proberen om het doen van racistische uitlatingen als 'vrijheid van meningsuiting' te verkopen, hebben niets op Indymedia te zoeken, punt. Laat ze lekker van hun vrijheid genieten op GeenStijl, echt supervrij daaro, veel plezier en kom asljeblieft niet terug.

Reageer

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen indien u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech