Verantwoord geteelde sojabonen komen veelal ook uit Zuid Amerika, dus dat zal niet veel uitmaken. Het is natuurlijk wel zo dat je niet alleen naar een paar onderdelen van het hele verhaal kunt kijken om een eindconclusie te trekken. Over het geheel genomen is biologisch voedsel nog steeds beter dan niet-biologisch, alhoewel het op specifieke onderdelen slechter zal presteren. Op het gebied van broekasgassen bijv. doet biologisch vlees het slechter. Qua grondgebruik ook, al zul je dan wel moeten gaan kijken hoe die grond gebruikt wordt en of die vervuild en uitgeput wordt. Het is ook niet voor niets dat veel organisaties al jaren pleiten voor het eten van minder vlees, hoe je het ook wendt of keert is vlees slecht voor het milieu.
Verantwoord geteelde
Verantwoord geteelde sojabonen komen veelal ook uit Zuid Amerika, dus dat zal niet veel uitmaken. Het is natuurlijk wel zo dat je niet alleen naar een paar onderdelen van het hele verhaal kunt kijken om een eindconclusie te trekken. Over het geheel genomen is biologisch voedsel nog steeds beter dan niet-biologisch, alhoewel het op specifieke onderdelen slechter zal presteren. Op het gebied van broekasgassen bijv. doet biologisch vlees het slechter. Qua grondgebruik ook, al zul je dan wel moeten gaan kijken hoe die grond gebruikt wordt en of die vervuild en uitgeput wordt. Het is ook niet voor niets dat veel organisaties al jaren pleiten voor het eten van minder vlees, hoe je het ook wendt of keert is vlees slecht voor het milieu.
Hier staat overigens een betere versie dan het Televaag artikel
http://www.trouw.nl/tr/nl/4504/Economie/article/detail/3310252/2012/09/0...