Vluchtelingen starten actievierdaagse in Den Haag.

Nieuws, gepost door: Recht op Bestaan! op 18/09/2012 09:09:14

Wanneer: 18/09/2012 - 21:55

Na de tentenkampen in Ter Apel, Den Bosch, (Zwolle) en Sellingen wordt er woensdag een tentenkamp opgebouwd door een groep uitgeprocedeerde vluchtelingen op de Koekamp in Den Haag.
“Wij zijn rechteloos. Wij willen een humaan vreemdelingenbeleid, en ons recht om mens te kunnen zijn!”

De gemeente heeft meteen al laten merken het niet zo nauw te nemen met het demonstratierecht, en verbood al bij het eerste gesprek het overnachten en het permanent plaatsen van tenten. Hier is een rechtszaak over aangespannen die vandaag (18-09-2012) diende. Morgenochtend om 10:00 wordt de uitspraak verwacht. Juist het constante karakter, dus ook nachts verblijven, is dan ook een belangrijk onderdeel van ons protest. Dit laat juist de situatie zien waar wij in zitten. Het is niet aan de gemeente om te bepalen wat een protest vorm is of niet. Wij hebben recht op een tentenkamp!

Actie vierdaagse
Vanaf woensdag start de actie vierdaagse. Vier dagen vol van actie.
Als het nachtelijk verblijf van het tentenkamp verboden blijft zullen we om 14:00 uur verzamelen op de Koekamp om een demonstratie te lopen naar het gemeentehuis waar wij voor ons demonstratierecht zullen protesteren. Als het kamp wel wordt toegestaan zullen we vanaf 11:00 het kamp gaan opbouwen.
Donderdag zullen wij bij de beëdiging van de tweede kamerleden zijn om aan de nieuwe kamerleden duidelijk te maken dat er een humane oplossing moet komen voor onze problematiek.
Vrijdag zullen wij protesteren bij de Dienst Terugkeer en Vertrek, dit is de instantie die de deportaties van vluchtelingen regelt.
De actie vierdaagse zal worden afgesloten met een demonstratie door de Haagse binnenstad om mensen te informeren over onze rechteloze situatie. Maar dit is niet het einde; we zullen door gaan met actie voeren voor een menswaardig bestaan.

Wij willen een humane oplossing voor alle vluchtelingen!
Wij zijn voornamelijk uitgeprocedeerde vluchtelingen die niet terug kunnen naar het land waar we vandaan komen. Wij zijn niet uitzetbaar maar krijgen ook geen verblijfsvergunning. Hierdoor zijn we rechteloos en kunnen we het mensenrecht, wat voor iedereen zou moeten gelden, nergens halen. Echter strijden wij niet alleen voor de mensen die in onze situatie zitten, maar voor alle vluchtelingen die in plaats van opgevangen worden weggestopt in AZC's, detentiecentra of aan hun lot worden overgelaten op straat zonder zorg, zonder huis, zonder uitzicht op een waardig bestaan. Een land als Nederland zou mensen moeten opvangen die huis en haard verlaten om een normaal leven te kunnen opbouwen. Dit is ieders recht! Mensen vluchten niet zonder reden!

Kom en en protesteer met ons voor een waardig leven! Kom naar het kamp of naar de acties!
“Wij vragen niet veel. Slechts een leven wat we een leven kunnen noemen...”

Geen mens is illegaal! Wij willen ons mensenrecht!

Twitter en facebook volgt zo spoedig mogelijk.Wie: 
Recht op Bestaan!

Er is een twitter https://twitter.com/rechtopbestaanWie: 
Recht op Bestaan!

En een facebook account: http://www.facebook.com/rechtop.bestaanWie: 
Jo M2M

Goed nieuws uit den Haag, we waren erbij met een delegatie van het tentenkamp in de Wereldtuin in Amsterdam!
In Amsterdam is alle aandacht nu gericht op komende zondag, de Open Dag van WIJ ZIJN HIER in het Wertheimpark met het Auschwitzmomument. Deze demonstratieve picknick is een actie van de vluchtelingen-op-straat zelf.. Zij hebben de afgelopen week kennis gemaakt met de Diaconie en hun methode van individuele hulp aan dakloze vluchtelingen. Dit heeft vrijwel geen resultaat opgeleverd op individueel niveau (een enkel gebaar naar een of twee mensen) en staat vooral haaks op de richting die de vluchtelingen zelf, als collectief, in zijn geslagen. Het is een Kamp tegen de Kou, een collectieve actie voor alle vluchtelingen-op-straat.

Dat is dan ook het inhoudelijke programma komende zondag:
- wat zijn de ervaringen van de mensen in de Wereldtuin.
- wat zijn de ervaringen van mensen die de afgelopen winter op straat moesten overleven
- wat is er nodig om te kunnen overwinteren
- hoe gaan we dat doen?

Zondag 23 september, van 12 tot 7 in het Wertheimpark aan de Plantagemiddenlaan.

Everybody Welcome!


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech