1 jaar Valreep - Zaterdag 28 juli - 14:00

Aankondiging, gepost door: de Valreep op 27/07/2012 07:08:33

Wanneer: 28/07/2012 - 14:00

1 Jaar op de Valreep

Een jaar geleden werd het oude Dierenasyl in Amsterdam Oost gekraakt. Sindsdien is er al ontzettend veel gebeurd en het pand heeft een ware metamorfose ondergaan. Een jaar lang hebben de vrijwilligers van de Valreep laten zien dat je ook zonder marktwerking of staatssteun heel goed activiteiten voor de buurt en de stad kan organiseren. Wil je zien wat er het afgelopen jaar allemaal op de Valreep gebeurd is en bijdragen aan het voortbestaan van deze speciale plek? Kom dan langs op onze open (verjaar) dag!


Al jarenlang waren er buurtbewoners geïnspireerd door dat eenzame, vervallen Dierenasiel gebouw middenin die uitgestrekte zandvlakte. Buurtbewoners en organisaties vroegen of het mogelijk was daar iets te doen maar als het al lukte om iemand aan de lijn te krijgen was het antwoord was altijd ‘njet’. Dat zou de ontwikkeling maar in de weg zitten. Dat er uberhaupt geen ontwikkeling plaatsvond konden de ambtenaren vanuit het stadsdeelkantoor blijkbaar niet zien.

De Valreep is in eerste instantie een poging om in dat vervallen gebouw iets nieuws neer te zetten dat wèl van waarde is voor de stad en de buurt. Een plek waar mensen zich verenigen en waar allerlei activiteiten worden georganiseerd, zonder dat marktwerking of staatssteun daar een rol in speelt. De Valreep is ook een poging in stadsontwikkeling van onderop. Woningcorporaties, politici, architecten en planologen zijn momenteel naarstig op zoek naar projecten die echt ‘bottom-up’ zijn maar die blijken moeilijk te vinden. Het is ook niet makkelijk om zo’n project op te zetten maar wij doen hier ons best.

Op de 28ste maken we de balans op om te kijken wat er het afgelopen jaar is gebeurd en hoe de stad en De Valreep ervoor staan. De manifestatie is uiteraard ook tegen de plannen om het Dierenasiel te verbouwen tot een verkoopkantoor voor woningen die niet binnen afzienbare tijd gebouwd gaan worden. Maar het is vooral een manifestatie vóór stadsontwikkeling van onderop. Wat zijn de perspectieven voor stadsontwikkeling van onderop? Hoe organiseer je dat? Wat is de rol van burgerlijke ongehoorzaamheid daarbij? Met diverse optredens laten we zien wat er het afgelopen jaar is gebeurd en met diverse sprekers zullen we nadenken over hoe we nu verdere stappen kunnen zetten.

Dit alles zal een feestelijk karakter hebben, de Valreep bestaat immers 1 jaar!Wie: 
nn
AttachmentSize
Op-De-Valreep-Programma.jpeg2.02 MB

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech