Oproep voor internationale week van solidariteit met anarchistische gevangenen 2024

Nieuws, gepost door: nn op 14/08/2024 08:12:32

Wanneer: 14/08/2024 - 10:35

Call for International Week of Solidarity with Anarchist Prisoners 2024 // 23 – 30 August: https://solidarity.international/


Uit de oproep:
"Van degenen onder ons die leven onder de kwetsbaarheid van de neoliberale 'vrede' wordt verwacht dat ze politieke standpunten innemen die verstoken zijn van menselijk gevoel of betekenisvolle actie. Hoe kunnen we deze kunstmatige sluier doorbreken die is opgetrokken om 'oorlogsgebieden' een wereld ver weg te laten lijken, terwijl de wapentransporten en de netwerken van diaspora een ander verhaal vertellen? Hoe kunnen we onze menselijkheid en ons zelfstandige handelingsvermogen terugwinnen, de urgentie begrijpen en tegelijkertijd ruimte geven om te voelen, te rouwen en te handelen, hand in hand tegen dit gedrocht? En hoe kunnen we dit weefsel van verzet in stand houden dat de nieuwscycli en de politiek van de natiestaten trotseert, door de gevechten te erkennen voor overleving en bevrijding tegen de voortdurende kolonisatie en ontginning van grondstoffen, die zich wereldwijd materialiseren buiten de schijnwerpers van het nieuws?"

"Met kracht doen we deze oproep tot actie voor een week van solidariteit met anarchistische gevangenen. Laat onze woorden niet in onze monden sterven, maar laat onze ideeën en acties gerealiseerd worden.
Organiseer solidariteitsevenementen, filmvertoningen, spandoeken ophangen, discussierondes, directe acties, radioprogramma's, brieven schrijven ... wees creatief!

Laten we diegenen herdenken die tegen dit onrecht vochten en het met hun leven moesten bekopen.
Laten we onze kameraden in de gevangenis niet vergeten en laten we de warmte van solidariteit tonen!

Niemand is vrij, totdat iedereen vrij is!

Stuur ons je evenementen en acties naar tillallarefree@riseup.net."

Oproepen tot actie en weken ter solidariteit dienen als herinnering, als versterking en coördinatie van een gedeelde strijd, en als middel om informatie, analyses en materialen zoals posters te delen. Toch is het elke dag dat onze solidariteit voor elkaar moet blijken. Voor anarchisten in de gevangenis wereldwijd, en voor mensen om ons heen in deze maatschappij die ook 'buiten' elementen van de gevangenis in zich heeft. In de stillere momenten na een golf van repressie, als ook de eerste golf van solidariteit is weggeëbt. Als kameraden weken, maanden, of jaren achter de muren van de staat belanden, wie houdt er dan contact met hen, wie blijft solidariteit organiseren, en hoe? Elke generatie komt voor vergelijkbare uitdagingen te staan, maar vaak zijn we te druk in het alledaagse. Wat weten we echt van elkaar als het ertoe doet, welke gesprekken hebben we nog niet gehad? Waar moet het geld vandaan komen dat de staat van ons wil stelen als straf, intimidatie en als poging ons te stoppen? Er wordt vaak gezegd dat aanval en doorzetten van de strijd de beste manier is om solidariteit te tonen. Hoe gaat dit samen met concrete steun voor gevangenen? Hoe zijn we er ook voor alle sociale gevangenen en mensen in detentiecentra? Wat valt er te leren van eerdere generaties strijden en ex-gevangenen? Zolang de staat of een andere autoriteit bestaat die mensen opsluit, zal gevangenis vervelend onderdeel blijven van de strijd. Het is tijd dat de beweging zich daar weer meer mee bezighoudt.

De onderdrukking van het verzet voor Palestina is een goede herinnering van de gevangenis als middel in het repressieve apparaat naast processen, boetes en fysiek geweld. In Duitsland zitten meerdere antifascisten in de bak, evenals in Hongarije. Van Chili tot Griekenland en van de VS tot Rusland zitten revolutionairen achter slot en grendel. Vergeet ze niet!

Laatste lijst anarchistische gevangenen: https://solidarity.international/index.php/list-of-prisoners/

Brieven schrijven aan gevangenen FAQ: https://abcdd.org/wp-content/uploads/2024/01/BriefeFAQ_Bokl_eng.pdf

Lijst antifascistische gevangenen: https://supportantifaprisoners.wordpress.com/antifascist-prisoners/

Overcoming burnout boek: https://solidarityapothecary.org/wp-content/uploads/2021/05/Overcoming-B...


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech