Duitse ambassade vereert nazipiloot; burgemeester doet mee

Nieuws, gepost door: nn op 02/08/2024 08:06:03

Wanneer: 02/08/2024 - 15:27

De Duitse ambassade heeft deze week deelgenomen aan de verering van een nazipiloot in het dorp Hallum. De burgemeester van de plaatselijke gemeente Noardeast-Fryslân (Dokkum e.o.) nam eveneens deel. Tegen dit eerbewijs protesteert de werkgroep 'Herdenk nazi's niet', die excuses van de ambassade en de burgemeester voor deze 'belediging van de slachtoffers van de oorlog' eist. De tegenstanders van deze opgraving en verering gaan bij de opgraving tegen het nazisme demonstreren.

In Hallum is het Nederlandse Ministerie van Defensie maandag begonnen met het opgraven van het nazivliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog, waar deze piloot op 16 juli 1943 mee omkwam. Het gaat om de nazipiloot Georg Wilhelm, die bij Hallum neerstortte met een Messerschmitt Bf 109 jachtvliegtuig - een Oostenrijks toestel waarvan er in Nederland ruim 800 zijn neergestort.

Deze opgraving en vooral de verering zijn 'volkomen onaanvaardbaar' voor de werkgroep 'Herdenk nazi's niet'. De werkgroep stelt dat nooit één nazi of nazi-aanhanger geëerd kan worden, omdat dit een steunbetuiging aan het fascisme of nazisme inhoudt en daarmee voor de holocaust. Uit Friesland alleen al vermoordden de nazi's 544 Joden.

Op 22 januari 1945 vermoordde de SS onder Hauptscharführer Heinrich Biehle 20 verzetsmensen in een weiland in Dokkum. Dit was de grootste executie van verzetsmensen in Friesland en hierbij stierven ook drie Joodse mannen. Voor deze 22 is een monument geplaatst. Het is glashelder dat de nazipiloot Wilhelm hier niets mee te maken had, maar hij maakte wel deel uit van het zelfde systeem dat zulke gruwelijke wandaden en de genocide pleegde. https://nl.findagrave.com/memorial/60740074/heinrich-biehle

Het is niet bekend of deze piloot ooit tegen de holocaust of andere nazi-oorlogsmisdaden geprotesteerd heeft. Wel is bekend dat hij een eed van trouw aan Hitler heeft gezworen. Een nazaat van de piloot heeft bloemen gelegd. Het is niet bekend of aan hem gevraagd is hoe hoe over het nazisme en fascisme en de holocaust denkt.

De werkgroep protesteert al jaren tegen elke verering van nazi's, nazimilitairen, Nederlandse en andere SS'ers, en aanhangers van of medewerrkers aan het fascisme en nazisme. Dat heeft succes gehad doordat op de enorme nazibegraafplaats Ysselsteyn (Venray, 31.000 doden) nu geen kransen of bloemen meer worden gelegd bij officiële herdenkingen en de holocaust niet langer ongenoemd blijft.

Daar liggen o.m. holocaust-daders als de SS-deporteur van Anne Frank, Julius Dettmann, en de eerste Nederlandse SS'er, Willem Heubel, de SS-executeur uit Dokkum Heinrich Biehle, plus vele honderden andere zware oorlogsmisdadigers. Het is de bedoeling dat de resten van Georg Wilhelm daar ook begraven worden.

De gemeente Noardeast-Fryslân was niet bereikbaar voor commentaar.

_____________________________________

NOOT 1: Wehrmacht is nazi-organisatie
De Wehrmacht werd in de volle nazitijd, 1935, door de Oostenrijkse moorddadige dictator Hitler opgericht en omvatte vanaf 1938 ook soldaten uit Oostenrijk, Tsjechië, Slowakije, Polen, Hongarije, Roemenië, Frankrijk, Luxemburg en andere Duitstalige gebieden uit het voormalige Duitse keizerrijk,.
Vanaf 1935 moesten alle militairen in de Wehrmacht - dus ook Georg Wilhelm - een eed van trouw aan de Oostenrijker Hitler persoonlijk zweren.
Hitler was vanaf de start in 1935 tot zijn dood op 30 april 1945 onafgebroken opperbevelhebber van de Wehrmacht. Onderzoek toont aan dat de Wehrmacht veel meer Europese burgers heeft gedood dan de SS (zie ook het artikel 'Verbrechen der Wehrmacht'
Daarom is het historisch correct om de terreurstaat van Hitler uitsluitend aan te duiden als 'Nazi-Duitsland' en niet als 'Duitsland'.
https://de.wikipedia.org/wiki/Verbrechen_der_Wehrmacht

NOOT 2: Verliesregister van alle neergestorte vliegtuigen in Nederland tijdens WO-II
Zie ook het verliesregister van de Studiegroep Luchtoorlog:https://www.verliesregister.studiegroepluchtoorlog.nl/ahome/lossregister/results?aircraft=&sglo=&date=&location=Hallum&pn=&unit=&name=&cemetery=&airforceP=&target=&province=&airfield=

NOOT 3: Defensiebericht op opgraving
Zie ook het bericht van Defensie over deze opgraving, met daarin een foute benaming:
" Defensie zoekt bij berging vliegtuigwrakken WOII naar stoffelijke resten".
Hierin noemt Defensie foutief een 'Duits Jagdgeschader' Dit moet echter zijn: een Nazi-Jagdgeschwader'.
https://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2024/07/29/defensie-zoekt-bij-ber...

NOOT 4: Protestbrief aan Duitse ambassadeur
De werkgroep heeft een boze brief aan de Duitse ambassadeur gestuurd, met protest tegen het vererern van nazi;'s door de ambassade. Deze is te vinden op Protest tegen verering van naziplioot door Duitse ambassade | IndyMedia

NOOT 5: Vliegtuig Bf 109 is Oostenrijks, niet Duits
De Bf 109 is overigens een Oostenrijks vliegtuig, gebouwd bij de Wiener Neustädter Flugzeugwerke te Wiener Neustadt, een voorstad van Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk. Daar werden er ruim 29.000 exemplaren gebouwd. Dat is overigens niet het meestgebouwde gevechtsvliegtuig van WO-II, dat was de Sovjet Ilyushin Il-2, 'Sturmovik' met 36.000 stuks.

List of aircraft of World War II - Wikipedia
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_aircraft_of_World_War_II#Fighter_a...

Wiener Neustädter Flugzeugwerke – Wikipedia
https://de.wikipedia.org/wiki/Wiener_Neust%C3%A4dter_Flugzeugwerke

Tags: 'Herdenk nazis niet'' Nazi piloot


Wie: 
nn

Volgens de gegevens van oorlogsslachtoffers.nl en een zoektocht op Google zijn er op 16 juli 1943 ongeveer 220 Nederlandse Joden vermoord in de vernietigingskampen.

Wie zullen we herdenken? De daders en hun helpers, of de slachtoffers?

Arthur Graaff

https://sites.google.com/site/oorlogsvermisten/home

https://www.google.com/search?q=16+juli+1943+site:https://www.joodsamste...



Wie: 
nn

Op 16 juli 1943 was de slag om Koersk volop bezig. Bij deze veldslag waren 900.000 Duitse soldaten en 1.200.000 Russische soldaten betrokken. Aannemelijk is dus dat op 16 juli vele duizenden Duitse soldaten zijn gesneuveld.

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Slag_om_Koersk


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech