Interventie bij het consulaat van Kenia | Solidariteit met de rebellen (Athene, Griekenland)

Nieuws, gepost door: nn op 26/07/2024 07:01:15

Wanneer: 26/07/2024 - 12:30

Als voorbeeld van internationale solidariteit deze actie in Athene. Voor de anti-autoritaire sociale strijd in Kenia en een betere toekomst overal ter wereld.

Bron: https://actforfree.noblogs.org/2024/07/25/intervention-at-the-consulate-...

"Op vrijdag 12 juli vond een interventie met spandoeken en flyers plaats bij het consulaat van Kenia uit solidariteit met de rebellen.
De afgelopen weken is er in Kenia massaal geprotesteerd tegen een nieuwe belastingwet, die de armsten in de samenleving nog harder zal treffen. De belastingverhoging, die werd goedgekeurd als onderdeel van de goedkeuring van de ontwerpbegroting van de staat, heeft een intense politieke confrontatie ontketend. Het hoogtepunt van de mobilisaties en demonstraties tegen het wetsvoorstel waren de massademonstraties in de hoofdstad van Kenia, in Nairobi op 25 juni (de dag dat het wetsvoorstel werd aangenomen), waar groepen demonstranten erin slaagden om de wurggreep van de politie te doorbreken en het parlement in brand te steken, waaruit parlementsleden en ministers via een tunnel vluchtten. Die dag werden minstens 30 demonstranten gedood door de moorddadige onderdrukking van de staat. De hevigheid van de protesten dwong de regering zelfs om terug te krabbelen en de begroting (de belastingwet) in te trekken.

Kenia heeft, net als de meeste Afrikaanse landen, een hard verleden van kolonialisme door westerse machten. Het bewind van kolonialisme, dat werd opgelegd in Azië, Afrika en Latijns-Amerika, zorgde voor enorme winsten voor de westerse staten en werd in stand gehouden door extreem staatsterrorisme en armoede/verarming van de plaatselijke bevolking. In de meeste gevallen, zelfs toen het koloniale regime formeel eindigde, bleven deze landen onder de sterke invloed en controle van Westerse staten die enorme rijkdom bleven halen uit de uitbuiting van goedkope arbeidskrachten en de plundering van de natuurlijke wereld. Voor de voortzetting van deze strategie vonden de westerse staten gewillige bondgenoten in de opkomende bourgeoisklassen van deze landen, die hun positie voornamelijk handhaven door middel van brute onderdrukking.

De massale protesten en confrontaties in Kenia zijn een heldere herinnering voor de onderdrukten van deze wereld dat zelfs in de donkerste tijden en onder de hardste regimes, de visie van vrijheid en gelijkheid niet kan worden gesmoord. De visie van een betere wereld ademt in de tientallen opstanden van de afgelopen jaren over de hele wereld.

Het is cruciaal dat we deze strijd wereldwijd opvoeren. (Het is cruciaal) om relaties van solidariteit en kameraadschap op te bouwen over de grenzen heen, om ervaringen uit te wisselen, om van elkaar te leren, om zij aan zij te vechten tegen elke macht. Om de vlam van de opstand over de hele wereld te verspreiden, naar de wereldwijde sociale revolutie, naar het einde van elke macht. Om een wereld van solidariteit, gelijkheid en vrijheid te creëren, naar Anarchie"

anarchistisch collectief Acte, Athene


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech