NVD tegen overlast ondernemers op de Dam

Opinie, gepost door: NFD op 28/06/2024 06:12:14

De NFD heeft een petitie laten ondertekenen door duizenden verontruste demonstranten. Het aantal ondernemers op de Dam en de ruimte die die ondernemers tussen hun terrassen overlaten is al lang niet meer genoeg voor de voorbijgangers laat staan voor de demonstranten.

De Nationale Federatie Demonstrerenden(NFD) roept de gemeente Amsterdam op het aantal ondernemers en de ruimte die sommige ondernemers in nemen drastisch te beperken. Het is ondoenlijk, volgens de voorzitter Anton Cab, om nog een ordelijke demonstratie op de Dam te hebben. De terrassen versperren de weg en nemen zo veel ruimte in dat nu al vaak naar het Rokin moet worden uitgeweken. Natuurlijk, zegt de heer Anton Cab, is ondernemen een grondrecht en dat willen we die mensen ook niet ontnemen. Maar zo veel ondernemers en zo veel terrassen zo dicht op elkaar is vragen om moeilijkheden.
23137
23138De Nationale Federatie Demonstrerenden(NFD) roept de gemeente Amsterdam op het aantal ondernemers en de ruimte die sommige ondernemers in nemen drastisch te beperken. Het is ondoenlijk, volgens de voorzitter Anton Cab, om nog een ordelijke demonstratie op de Dam te hebben. De terrassen versperren de weg en nemen zo veel ruimte in dat nu al vaak naar het Rokin moet worden uitgeweken. Natuurlijk, zegt de heer Anton Cab, is ondernemen een grondrecht en dat willen we die mensen ook niet ontnemen. Maar zo veel ondernemers en zo veel terrassen zo dicht op elkaar is vragen om moeilijkheden. Hoeveel HotDogs willen bezoekers van de Dam nou eigenlijk, dat kan best wat minder. Veel stoelen op de Dam terrassen zijn vaak leeg. Wij pleiten dan ook voor een betere verdeling van de klanten door de ondernemers. Hoe moeilijk kan dat zijn zegt de Heer Cab, Gewoon een beetje samen werken. Wij moeten ook vaak Nee verkopen aan demonstrerenden die de Dam belooft is en niet verder dan het Rokin komen. Verder benadrukt de heer Cab dat hij graag tegenover de ondernemers staat. Ik wil ook wel eens iets ondernemen, zegt hij, en als we tegen de ondernemers op de Dam moeten demonstreren, nou dan moet dat maar. Hij roept dan ook op en te demonstreren op de Dam voor het recht te demonstreren op de Dam en dat ondernemers blij mogen zijn dat ze op deze A-demonstreer locatie überhaupt een plek mogen hebben.

Tags: dam

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech