"Fakkelman" nog steeds aanwezig op demonstraties.

Nieuws, gepost door: nn op 29/05/2024 05:07:31

Wanneer: 29/05/2024 - 18:25

Met deze brief willen wij jullie waarschuwen voor de aanwezigheid van een persoon die niet in lijn staat met de waarden en doelen van onze beweging. De betreffende persoon, bekend als "de fakkelman", is een veelgeziene figuur bij verschillende demonstraties, waaronder die van onze pro-Palestina groepen.




Max staat erom bekend dat hij actief is in en sympathiseert met groepen zoals Voorpost, Forum voor Democratie (FVD), Roze Leeuw, Viaductactie Eindhoven en Christenen voor Israël. Bij de laatste heeft hij nog in Gorinchem een kamer gehad. Recentelijk was hij aanwezig bij de rechtszaak van Gideon van Meijeren die voor Forum in de Tweede Kamer zit. Deze groeperingen vertegenwoordigen ideologieën die haaks staan op waar wij voor strijden en wat wij als beweging uitdragen.

We willen jullie erop wijzen dat hij zich regelmatig verkleedt wanneer hij zich bij verschillende demonstraties aansluit. Zijn aanwezigheid en acties kunnen de integriteit van onze beweging in gevaar brengen en ons belachelijk maken.

Daarnaast willen we jullie informeren dat Max lang heeft rondgehangen bij onder andere de actie op Roeterseiland en uiteindelijk is weggestuurd. Ondanks dit, ging hij toch nog live op Facebook om te laten zien dat hij klappen kreeg van de ME. Trots liet hij zijn blauwe plekken zien. Dit soort gedrag schaadt onze geloofwaardigheid en ondermijnt de legitimiteit van onze acties.

Het belangrijk te weten dat hij graag in de media en op TV verschijnt. Mensen herkennen hem meteen als "de fakkelman" en associëren zijn gedrag met de pro-Palestina beweging, wat ertoe leidt dat sommigen onze strijd niet serieus nemen. Dit beeld willen wij koste wat het kost vermijden.

Voor Max maakt het simpelweg niet uit waar hij voor of tegen demonstreert. Hij heeft geen specifieke voorkeur of overtuiging die hem drijft. Of het nu gaat om de coronaprotesten, het protesteren voor vrede met Rusland, tegen het komst van een AZC in Veghel, of het betogen voor Palestina, Max is aanwezig. Hij demonstreert meer uit gewoonte of misschien zelfs verveling, dan uit oprechte passie voor een specifieke zaak.

Wij roepen iedereen op om waakzaam te zijn en Max aan te spreken en gelijk weg te sturen wanneer hij wordt herkend op onze demonstraties! Het is essentieel dat wij als beweging verenigd blijven en ons distantiëren van personen en groeperingen die onze kernwaarden niet delen. Wij hebben eerder opgeroepen om voorzichtig te zijn. Vertel dit aan al je kameraden, geef het door!

From the river to the sea!


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech