STOP UITVERKOOP SOCIALE HUURWONINGEN FLITSACTIE BESTEVAERSTRAAT 281

Aankondiging, gepost door: nn op 17/11/2023 11:09:33

Wanneer: 18/11/2023 - 15:00

BOLO STAAT STEEDS MEER VOOR BOIS & LOMBRE.


Weer richt actiegroep Niet Te Koop, nu met de 153ste flitsactie, haar pijlen op vastgoedcorporatie Stadgenoot, die openlijk en in het geniep door blijft gaan met het verkopen van woningen '....die niet passen in haar vastgoedportefeuille'. Wil zeggen: woningen die zo verwaarloosd zijn dat je ze liever kwijt wil dan ze op te knappen en woningen uit complexen waar al uit is verkocht, wat het beheer bewerkelijk maakt. Bestevâerstraat 281-huis voldoet aan beide criteria en wordt daarom te koop aangeboden voor het lieve sommetje van €450.000. Een aardig bedrag voor een kluswoning, maar het is een benedenwoning (uitbouw mogelijk!) en ja, de locatie: dichtbij het Centrum. Het dondert niet dat de woning uitstekend geschikt is voor de regeling Van Hoog Naar Laag en dat in Bos en Lommer nieuwbouw practisch niet mogelijk is, dus eens verkocht, altijd verkocht en er komt niets voor terug. Ik schreef 'in het geniep'. De woning wordt niet vermeld op de eigen verkoopsite en op Funda staat louter vermeld 'voormalige huurwoning'.
Risky Business
Voor de Bestevâerstraat 281 schmiert de copywriter voor de makelaar er op los: 'JA! Superleuk appartement! Zonnige tuin op het zuidwesten!' Wablief? Een betegeld binnenplaatsje in de hoek zal je bedoelen! JA! staat hierbij voor Jaap Admiraal, de makelaar.
Daarna zakt de schrijver een beetje in: 'De woning betreft een voormalige huurwoning en bevindt zich in eenvoudige staat van onderhoud.' Maar dat wordt weer goed gemaakt met: 'Groot voordeel is dat u de woning geheel naar eigen smaak kunt afwerken.'
Dat hippe BoLo kennen we nu wel. De gentrificatie verloopt voorspoedig. Dat merk je aan de prijzen bij doorverkoop. Uitbouw, verbouwinkje en je pakt zo 7-9 ton bij doorverkoop.
Maar dat deze woning pal naast coffeeshop 'Risky Business' is, wordt niet vermeld door de makelaar. Ach, wat maakt het ook uit? Gentrificeren zal je, tot de rook uit je oren komt!
Zita Pels steviger in haar schoenen?
Momenteel is een drie-partijenoverleg gaande van gemeente, AFWC (Amsterdamse Federatie Woning Corporaties) en FAH (Federatie Amsterdamse Huurderskoepels) om afspraken te maken voor de jaren 2024-2027. Onder andere afspraken over hoeveel de corporaties dienen te bouwen, hoeveel te liberaliseren, hoeveel te slopen, hoeveel te verkopen, hoeveel te kopen. Essentieel hierbij is: niet alleen welke zijn de uitgangspunten, maar ook welke van die punten liggen onwrikbaar vast. Vier jaar geleden liet de toenmalige wethouder Laurens Ivens het uitgangspunt 'geen verkoop' wel heel gemakkelijk schieten.
Ook nu zijn gemeente en FAH tegen verkoop, al heeft de gemeente het over verkoop, tenzij... We hopen dat wethouder Zita Pels steviger in haar schoenen staat dan de wethouder van vier jaar geleden.Minimaal verwacht actiegroep Niet Te Koop een verkoopstop
in wijken waar het percentage sociale woningen in bezit van woningcorporaties gezakt is tot onder de 35 %. Verdere segregatie van de stad is onaanvaardbaar;
uit complexen die nog voor meer dan 50% in bezit zijn van woningcorporaties.Essentieel voor verduurzaming, energietransitie en opkomen voor de belangen van de huurders;
van begane grond woningen. Die dienen beschikbaar te worden gesteld een senioren.

KOMT ALLEN.
Actiegroep Niet Te Koop gaat door met haar flitsacties tot het doel is bereikt: een stop van de verkoop. Juist nu is actie belangrijk. Er worden onderhandelingen gevoerd over het beleid de komende jaren. Gemeente en huurderkoepels moeten hun rug recht houden en kunnen daarvoor wel een steuntje in de rug gebruiken. Niet Te Koop roept iedereen op mee te doen. Opnamen van de actie worden verstuurd naar politiek, pers, woningcorporaties en huurdersorganisaties. Onze acties houden het vuurtje brandend.

Plaats van actie Bestevâerstraat 281-huis, zaterdag 18 november, aanvang 15.00.
De flitsactie zal ongeveer een half uur duren en bestaat uit 1. beflyeren van de buurt en voorbijgangers ; 2. het beplakken van de woning en 3. het maken van opnames voor de publiciteit.

Actiegroep Niet Te Koop zorgt voor spandoeken, affiches en wat niet meer. Maar u mag zelf natuurlijk ook materiaal meenemen. We zijn benieuwd of de poortwachter van Stadgenoot ook weer present is!


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech