Indymedia en Arthur Graaff

Opinie, gepost door: Sjaak op 09/06/2023 06:04:28

De herinnering aan de mensen die voor onze vrijheid hebben gestreden mag nooit kapot gemaakt worden.

Geachte Indymedia medegebruikers,

Er moet me iets van het hart. Ik post zeden en ben vooral een meelezer en doe dat over het algemeen met veel plezier. Ik ondersteun met hart en ziel eenieder die zich inzet voor een betere toekomst en met name actie voert voor het klimaat. Natuurlijk ook mensen die zich inzetten tegen neonazi's. Ik kan echter niet meer stilblijven en heb besloten om maar eens zelf een topic te openen nadat zojuist de zoveelste waanzin van gebruiker Arthur Graaff hier werd gepost en blijkbaar ook nog mag blijven staan. Ik snap hier niets van en weet uit meerdere gespreken met gelijkgestemeden dat ik zeker niet de enige ben.

Waar gaat dit over? Zie hier: https://indymedia.nl/node/53489

Daar heb je het mensen: ieder bedrijf dat ouder is dan 80 jaar en nog steeds bestaat moet verboden worden. Personeel van zulke bedrijven dat decennia ná de oorlog is geboren moet kapot van Graaff. Hup! Op de barricaden, fakkels, kaput... of nee, wacht, misschien zouden we op indymedia eens ons gezonde verstand moeten gebruiken. Want waar gaat dit nou helemaal over?

De Anjer was al tijdens de Tweede Wereldoorlog een teken van verzet tegen de nazi's. Mijn overgrootouders hebben hier mee rondgelopen en ook in hun latere leven de anjer met trots gedragen. Niet om Bernard te eren, maar om te herdenken, om hun waardering te tonen voor de mensen die hebben geleden en de mensen die zich hebben ingezet voor een betere wereld. Overigens hebben de nazi's tijdens de oorlog keihard opgetreden tegen mensen die Anjers droegen als teken van verzet. Het is mij een raadsel hoe iemand daar dan tegen kan zijn? Iedere ware antifascist zal namelijk tegen nazi's zijn en elke uiting van verzet daartegen omarmen. In latere tijden heeft de Anjer voor álle veteranen een speciale betekenis gekregen, en is het dragen daarvan een teken van waardering geworden voor iedereen die zich heeft ingezet voor de vrijheid van alle Nederlanders.

Het is een aperte en zeer onbeschofte schande dat Arthur Graaff zijn persoonlijke gekte nu weer hierop richt. Het zou Indymedia sieren hier eens tegen op te treden. De oorlog is voorbij, de nazi's zijn indertijd gelukkig verslagen, maar niet nadat ze alleen al in Nederland honderdduizenden slachtoffers hebben gemaakt. Mensen zetten zich in het heden elke dag, ook op Indymedia, in om neonazisme te bestrijden. Laten we ons dan alsjeblieft niet verlagen tot dezelfde misdaden die de nazi's pleegden en gebruikten om onschuldige mensen te beschadigen.

De herinnering aan de mensen die voor onze vrijheid hebben gestreden mag nooit kapot gemaakt worden. Er zijn legio bedrijven die al veel langer bestaan, moeten die nu allemaal kapot omdat Arthur Graaff in zijn hoofd een oorlog tegen windmolens voert? Moeten alle mensen die in het heden, na 80 jaar in die bedrijven werken en veel later zijn geboren worden zwartegemaakt? Dit kan toch niet waar zijn? In de jaren 30 was er een partij die dit ook deed. Bah.

Maar volgens Graaff moet dit blijkbaar allemaal wel. Koekoek. En ja hoor. iedereen met twee hersencellen weet dat Bernard een graaier was, een schurk die zichzelf verrijkte en een hele scheve schaats reed. Zet het journaal eens op, lees een krant of boek, deze feiten komen continu voorbij in de actualiteitenprogramma's. En vind je dat nog niet genoeg? Schrijf daar dan zelf een boek over, maar laat mensen die anjers dragen om te herdenken met rust. Graaff gaat er toch zo prat op dat hij zogenaamd zoveel boeken heeft geschreven. Nou dan. Laat het eens zien zou ik zeggen.

In godsnaam, nogmaals laat de mensen die ook voor Graaffs vrijheid hebben gevochten en dat in veel gevallen ook nu nog doen met rust. De anjer staat voor vrijheid, voor waardering voor eenieder die zich daarvoor heeft ingezet en juist dat zou Indymedia moeten ondersteunen. Nooit meer fascisme, nooit meer nazisme! Laat dan verdorie persoonlijke haatberichten die daar verdomd veel op lijken achterwege op deze website, want Indymedia mag zich schamen deze rabiate haat te toleren. Ik schaam me als mens diep om op ditzelfde platform deze haat telkens aan te treffen en dat mag ook wel eens worden gezegd. Mijn ouders zouden gruwen als ze dit nog zouden meemaken.

En reken maar dat ik een anjer draag. Daar zal een Arthur Graaff nooit iets aan veranderen.

Met antifascistische groet,
Sjaak Dijkstra


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech