Nederlandse website bevrijdt Kherson!

Ruis, gepost door: Frontverslaggevers op 13/11/2022 11:11:30

Het is ongelofelijk dat dit geen groot nieuws is, maar je weet: MSM. Een Nederlandse website blijkt ver voor de troepen uit een cruciale bijdrage te hebben geleverd in de bevrijding van de Oekraiense stad Kherson!


(Foto wikipedia CC-BY-SA-3.0)
https://en.wikipedia.org/wiki/Dad%27s_Army#/media/File:Croft_and_Perry.jpg
Drie oudere mannen met zoals de BBC het omschreef ’een ragtag bij elkaar gesprokkeld zootje uniformen en vergieten op hun hoofd’ stormden als eerste Kherson binnen, met gevaar voor eigen leven. Ze hadden daarvoor dagenlang honger, dorst en natte voeten, en hier en daar zware verliezen moeten doorstaan. Zo zou een van de oude mannen zijn lievelingsvulpen kwijt zijn geraakt in de modder. Ook hebben ze onderweg lopen schieten op alles wat er Russisch uitzag, of dat soort taal sprak.

De wapens hadden ze - naar eigen zeggen - gekregen van het Nederlandse Oude Strijders Legioen, die over goede contacten met de NAVO beschikt. Ze waren daar verheugd om te zien dat mensen van een weliswaar onbetekenend maar toch ooit zo kritisch medium, plotseling geheel waren omgeslagen en nu stonden te juichen bij elke aanval met navo-wapens. Hoe meer doden, hoe harder ze juichten! Sterker nog, ze gebruikten hun website daarnaast alleen nog om mensen te pesten die het waagden te opperen dat er misschien andere en betere oplossingen waren dan een derde wereldoorlog, en dat er in ieder geval kritiek op Navo, fascisten in Oekraine en neoliberale politici mogelijk moest blijven. Daar kregen ze de handjes wel voor op elkaar bij het OSL en de NAVO en de regering. Natuurlijk werd er voor ze wapens kregen wel een check uitgevoerd door de VVD-regering. Maar toen bleek dat de voormalig linkse website ook de boerenacties structureel aanviel, en harde repressie tegen onschuldige wappies tijdens de corona-pandemie toejuichte, was het oordeel snel geveld.

Onderweg naar Kherson werden de drie mannen geinterviewd door mensen van het zweedse extreemrechtse blaadje Wolvenmonstertroll (WMT), die eerder een vruchteloze poging gedaan hadden hun kameraden van het Azov Bataljon te bereiken. Een bloemlezing uit het interview:

(WMT): Gossie, jullie van Klaplul hebben besloten daadwerkelijk daad bij het woord te voegen en zelf ten strijde te trekken. Zo moedig! Eindelijk mensen die het niet alleen laten bij roepen dat ze elkaar af moeten slachten, maar daar zelf aan mee gaan doen. Maar waarom?

Gyt von der Batavieren (trekt zijn vergiet recht): Ja het is gewoon te makkelijk om vanaf de kantlijn te roepen dat er oorlog gevoerd moet worden en dat de vijand kapotgebombardeerd moet worden en dat er nog veel meer wapens heen moeten en dat het Nederlandse defensiebudget daarom vertienvoudigd moet worden en desnoods atoomwapens moet inzetten en dat we gewoon alles dat Russisch is of spreekt of zo’n verachtelijk puzzelpoppetje in de vensterbank heeft staan moeten platwalsen. Dat is dus gewoon te makkelijk om dat de hele tijd te roepen. Op een gegeven moment moet je de daad bij het woord voegen en zelf de laarzen aantrekken en gewoon gaan met die bajonet.

Anton A. van der Klucht: Ja helemaal mee eens. We waren het zat om roepende-in-de-woestijn te spelen. Bovendien gingen we steeds meer klinken als de Telegraaf, dus waar doe je het dan nog voor? Dat kan Wierd Duck toch veel beter. Dan kun je beter echt wat doen. Toen zijn we op pad gegaan. En nu lopen we dus hier, voor de troepen uit en kunnen we elk moment tegen zo’n sniperkogel aalopen, of op een mijn, ik weet niet eens hoe die er uit ziet, maar als ik dat wel weet is het waarschijnlijk te laat. Maar ja, je moet er wat voor over hebben. Je kunt niet je hele leven allen maar Enorme Grote Anarcho-Gristelijke Waarheden lopen verspreiden, we zijn geen jehovagetuigen, we zijn strijders!

WMT: Nu zijn er ook berichten dat een deel van de bevolking in de door de Russen bezette gebieden, eigenlijk best aan de kant van Rusland staat. Moeten die ook dood?

Gyt: Dat is allemaal nazipropaganda. Ongelofelijk dat jullie dat nu ook al naroeptoeteren. Zijn jullie door Poetin in je hol genaaid of zo? Wat een vraag zeg! Alsof iemand ook maar voor Rusland zou kunnen zijn. We hebben trouwens haast geen mensen gezien dus ik snap niet waar ze het over hebben. En als we ze zouden zien dan zouden we ze niet verstaan, want we kunnen geen Russisch. ook geen Oekrains trouwens maar who cares, het gaat erom dat je wat doet.

Anton A. van der Klucht: (maakt even ruimte voor een langsrammelende T27-tank) Ja gaan jullie nu ook al dat geouwerhoer van idioten als Chomsky geloven? Je mag blij zijn dat we je niet ter plekke neerschieten met onze ploppers. Natuurlijk zijn er geen mensen voor Rusland, zelfs in Rusland heb je die niet. Iedereen die beweert dat ze er wel zijn is een marionet van Prygossin. Wij vinden dat mensen die dat soor verhalen verspreiden, hun kop eraf geschoten moet worden met een waterkanon, zoals ze eerder met de wappies deden. Dat helpt!

WMT: Sorry, we dachten dat jullie wel een vraag aankonden ofo. Maar dan over de rest van de content op jullie website klaplul of zo. Wij Zweden kunnen het natuurlijk niet lezen, maar een van onze Nederlandse kameraden vertelden dat jullie je ook vierkant achter Extension Ribellion hadden gesteld, vooral omdat die zo mooi principieel geweldloos zijn. Maar oproepen tot oorlog en jubelen over de NAVO is dan toch niet helemaal eh... consistent.

Gyt: Weer zo’n stomme vraag. Heb je te veel Chomsky zitten lezen of zo. Wat is dat nou voor achterlijk idee, dat we consistent zouden moeten zijn. Geweldloosheid is iets voor landen waar alles prima in orde is en geen problemen zijn, zoals Nederland. Wij hebben daar een geweldige regering die samen met groenlinks de boeren en de wappies aanpakt alsof het hier ook oorlog is. Perfect dus. Eigenlijk is er geen enkele oppositie meer nodig, we zijn immers gematigd links, dat hebben we op onze website laten weten en iedereen moet maar ergens op gaan stemmen ofzo. maar als er actie gevoerd wordt, moet je dat natuurlijk geweldloos en tandeloos doen. In de rest van de wereld gooi je zoveel mogelijk bommen en granaten als er iemand afwijkt. Is dat consistent of niet?

Van der Klucht: Je we moeten trouwens verder, we hopen nog stapels Russische lijken te kunnen fotograferen, want daar doen we het tenslotte voor. Voor je het weet komen ze op het achterlijke idee van een wapenstilstand en onderhandelingen, en moeten we ons daar weer over gaan zitten opwinden.

WMT: Laatste vraag: Waarom reageren jullie zo rabiaat als iemand een afwijkende mening post over dat conflict. Of simpelweg stelt dat de NAVO ook belangen heeft en dat je niet te makkelijk moet doen over het voeren van een gewelddadige oorlog? Jullie schelden ook alleen maar, je zou er toch ook eens inhoudelijk op in kunnen gaan? Je lijkt Trump wel.

Gyt (veegt van der Klucht opzij) daar gaan jullie weer. Poetintrollen! Ik wist wel dat jullie in het tankiekamp zitten! Anti-Imperialisten! Nep-anarchisten! (Tegen Van der Klucht) Laten we ze afmaken! Van der Klucht: Ja maar het zijn fascisten, hoe leggen we dat uit? Gyt: Nou mooi toch, dan zijn wij weer de anti-fascisten! Van Der Klucht: Ja maar deze fascisten zaten aan ‘onze’ kant, dat komt vast uit, hoe verklaren we dat?! Gyt: Ach dat maakt toch niks uit, er is toch niemand die hier nog een kritisch geluid over laat horen. Kom Laten we nog wat kruisraketten van de navo gaan toejuichen...


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech