NIET TE KOOP ! 104ste FLITSAKTIE !

Aankondiging, gepost door: nn op 21/10/2022 10:03:55

Wanneer: 22/10/2022 - 15:00

104ste FLITSAKTIE van NIET TE KOOP in Govert Flinckstraat 262 h & 265 hDe 104de Flitsactie is een dubbelactie
Weer voeren we komende zaterdag actie tegen de verkoopdrift van de Alliantie. Liefst twee benedenwoningen in de Govert Flinckstraat zijn te koop gezet: 1. nummer 262-huis voor €325.000 en 2. nummer 265-huis voor €350.000.
Niet terughoudend maar voortvarend
Corporatie de Alliantie heeft zich gebonden aan de zogeheten 'Prestatieafspraken 2020-2023'. Gemeente, huurderskoepels en woningcorporaties zijn daar onder andere in overeengekomen dat omdat in Stadsdeel Zuid er al zo weinig sociale huur is, men terughoudend zal zijn in het verkopen van sociale huurwoningen. Niets is minder waar. Het verkooptempo is minimaal gelijk aan het tempo in de vorige periode 2016-2019, de laatste twee maanden is door dit vastgoedbedrijf zelfs een versnelling ingezet. Ga naar de verkoopsite van de Alliantie voor een overzicht: Daar staan 52 woningen op uit Amsterdam waarvan 20 uit stadsdeel Zuid, is bijna 40%. Wat nou terughoudend, dit is voortvarend!

Afspraken per corporatie
Gezien hun slechte prestaties pleit actiegroep Niet Te Koop voor spijkerharde afspraken met elke corporatie afzonderlijk zodat Alliantie en ook de Key erop aangesproken kunnen worden en zich niet verschuilen in een groter geheel van alle corporaties bijelkaar.

Wie profiteert?
Corporatiewoningen zijn maatschappelijk bezit. Zij dienen een waarborg te zijn dat er voor de mensen betaalbare woningen voorhanden zijn. We zien echter een omgekeerd proces: woningen worden steeds duurder, de woonlasten worden voor de huurder elk jaar hoger. Wie profiteren hiervan? Degenen die verhuren en degenen die woningen bezitten. Over de rug van de huurder wordt de bezitter slapend rijk.

WAAROM NOG VERKOOP ? STOP DAARMEE !
De corporaties zijn wel enige uitleg schuldig waarom zij nog verkopen. Hun redenering is dat zij geld nodig hebben voor nieuwbouw. Maar die nieuwbouw stagneert. Nog niet de helft van wat is gepland komt van de grond. Zo wordt het niks met het behoud van de sociale voorraad, helemaal niet in Oud West, Oud Zuid, Centrum en ga maar door.
Een gesprek met de wethouder volkshuisvesting
Twee leden van Niet Te Koop hebben dinsdag 11 oktober ingesproken in de Raadscommissie Woningbouw en Volkshuisvesting. Knooppunt TV heeft de opname op You Tube gezet. Zoals u wel kunt raden hebben zij de verkoop en liberalisatie van sociale huurwoningen door woningcorporaties fel bekritiseerd. Hoopvol is dat Nienke van Renssen, raadslid van Groen Links, ook zeer kritisch bleek. En Zita Pels, van Groen Links, is de wethouder Volkshuisvesting.... Maar laten we ons niet rijk rekenen. Immers, Laurens Ivens van de SP is jarenlang wethouder Bouwen en Wonen geweest, hij was tegen de verkoop, toch is de verkoop doorgegaan. Een gesprek van de actiegroep met de wethouder is toegezegd. We zijn benieuwd.

KOMT ALLEN !
Actiegroep Niet Te Koop gaat door met haar flitsacties tot het doel is bereikt: een stop van de verkoop. Zij roept iedereen op te komen naar deze 104de flitsactie.tegen de voortdurende afname van de sociale voorraad. Elke week wordt een verslag van de actie verstuurd naar politiek, pers, woningcorporaties en huurdersorganisaties. Onze acties houden het vuurtje brandend.

Verzamelpunt: Govert Flinckstraat 265, zaterdag 22 oktober, aanvang 15.00.
De flitsactie zal ongeveer een half uur duren en bestaat uit 1. beflyeren van de buurt en voorbijgangers ; 2. het beplakken van de woning en 3. het maken van opnames voor de publiciteit.

Actiegroep Niet Te Koop zorgt voor spandoeken, affiches en wat niet meer. Maar u mag zelf natuurlijk ook materiaal meenemen.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech