Oproep 11 juni Internationale Dag van Solidariteit met Marius Mason & alle andere langgestrafte Anarchistische Gevangenen

Nieuws, gepost door: vertaler op 30/05/2022 05:03:56

Wanneer: 11/06/2022 - 14:32

* Read the call out in English and other languages here: https://june11.noblogs.org/2022-call/

Naarmate de tijd verstrijkt en de seizoenen elkaar afwisselen, naderen we opnieuw de 11e juni Internationale Dag van Solidariteit met Marius Mason & alle andere langgestrafte Anarchistische Gevangenen.

FREEDOM FOR THE ANARCHIST FIGHTERS

Er is weer een jaar voorbij en veel van onze dierbare kameraden blijven gevangenen van de staat, onderworpen aan zijn dagelijkse onderwerping, isolement en wreedheid. 11 juni is een tijd om de steeds sneller wordende drukte van ons leven te stoppen en dit te onthouden. Denk aan onze gevangen kameraden. Denk aan onze eigen geschiedenis van opstand. Denk aan de vlam – soms flakkerend, soms laaiend – van het anarchisme.

WIJ ZIJN ALLEMAAL POTENTIËLE GEVANGENEN

Met 11 juni willen we een kritiek op de gevangenis verdiepen die het onderscheid tussen gevangene en supporter ter discussie stelt. Voor ons zijn deze verschillen voorwaardelijk: wij, als anarchisten, zien onszelf als potentiële gevangenen. Sommigen van ons zijn het geweest, sommigen van ons zullen zijn. Dit is de basis van onze solidariteit – een erkenning van onszelf in het lot van degenen in de gevangenis.

Het voortzetten van het onderscheid tussen gevangene en supporter kan slechts als zwak worden gezien als je kijkt naar de voorbeelden van gevangengenomen en voorheen gevangengenomen kameraden: Marius Mason's activiteit met Anarchist Black Cross, Bill Dunne's bevrijding van een anarchistische gevangene, Pola Roupa's poging tot redding van anarchisten gevangenen met een helikopter, de acties van Claudio Lavazza om gevangenen te bevrijden. De connecties worden sterker als je bedenkt dat talloze anarchistische gevangenen worden opgesloten voor aanvallen op gevangenissen, gerechtelijke en politie-instellingen; en dat anderen ons in verband brengen met gevangenenopstanden van Californië en Alabama tot Griekenland en Italië.

SOLIDARITEIT BETEKENT...

We hebben altijd gezegd dat 'solidariteit aanval betekent', maar we moeten erkennen dat slogans ons geen uitweg bieden in onze strijd. Als 'aanval' beperkt wordt tot een beperkende reeks activiteiten, sluiten we onszelf af van een meer uitgebreide visie op anarchistische strijd. Als we verder gaan dan louter herhaling van gefetisjiseerde acties, welke mogelijkheden liggen er dan voor ons open? Solidariteit betekent aanval, ja, maar wat betekent het nog meer?

In deze geest willen we onze suggestie doen: in plaats van te doen wat je altijd doet op 11 juni, probeer iets nieuws. Als je focus meestal ligt op het bieden van materiële hulp aan gevangenen, onderneem dan actie tegen een of andere tentakel van het gevangenissysteem in je stad. Als je meestal 's nachts aan het aanvallen bent, probeer dan iets te doen om een ​​anarchistische gevangene rechtstreeks te steunen. Het gaat er niet om de valse tweedeling tussen directe actie en zorgwerk verder te verankeren, maar om onze verstarde rollen uit te dagen. Door nieuwe dingen te proberen, kunnen we gaan inzien dat de muren die de toegewijde supporter en de toegewijde saboteur scheiden altijd een illusie waren, dat onze verbeeldingskracht groter is dan we dachten, en dat we individueel en collectief tot meer in staat zijn dan we onszelf credit voor geven.

Centraal in onze visie van solidariteit staat het handhaven van de communicatie die ons verbindt met onze metgezellen achter de tralies. We moeten de projecten, strijd en beweging waaraan ze zoveel van zichzelf hebben opgeofferd levend houden. Onze connecties met anarchistische gevangenen beginnen vanuit een punt van gemeenschappelijkheid – dat we een verlangen delen om de wereld direct te transformeren in een bevrijdende en gelijkwaardige richting. Onze solidariteit zou dus moeten wortelen in het betrekken van gevangenen bij onze projecten en investeren in die van hen. We willen dat vrijgelaten anarchisten naar buiten komen in een wereld van levendig debat, samenwerking en actie; en dat willen we ook achter de gevangenismuren zoveel mogelijk bevorderen. Dit kan zo simpel zijn als het sturen van nieuws over lokale strijd naar een gevangene of het afdrukken van verklaringen van gevangenen om op evenementen te delen. Zoals met elk aspect van solidariteit, worden we alleen beperkt door onze verbeeldingskracht en toewijding.

Hoewel we de strijd in de gevangenissen moeten steunen wanneer ze plaatsvinden, moeten we ervoor waken dat we de last van de strijd tegen het gevangenissysteem niet alleen op de gevangenen leggen. Degenen die in de gevangenis zitten - in omstandigheden van extreme controle, toezicht en beperking - zijn in veel opzichten het minst in staat om actief te strijden tegen de gevangenisinstellingen. Degenen onder ons die in relatieve vrijheid leven, hebben de mogelijkheid om strategisch na te denken over welke acties en plaatsen van strijd de meest positieve impact zouden hebben op het leven van mensen in de gevangenis en het meeste zouden bereiken om het gevangenissysteem te ontmantelen. Omdat de gevangenis onverbiddelijk verbonden is met tal van bedrijfs- en staatsinstellingen, zijn vijanden overal: waar kunnen we winnen?

Het ondersteunen van gevangenen is ook een manier om verschillende vormen van strijd samen te laten komen, zoals de afgelopen decennia ons hebben geleerd. Van het Black Liberation Army tot het Earth Liberation Front tot Grand Jury Resistors tot verdachten van anti-politieopstanden tot land- en waterbeschermers, alle strijd voor bevrijding zal noodzakelijkerwijs leiden tot staatsrepressie en opsluiting. Door een ondersteunende infrastructuur en cultuur op te bouwen, door van de gevangenis een minder volledige isolatie en verwijdering te maken, versterken we elk aspect van het uitdagen van deze samenleving. We vinden elkaar ook, leren van elkaar, verrijken elkaar.

GEVANGENE-UPDATES

Marius Mason verzekerde zich van zijn lang bevochten overplaatsing naar een mannengevangenis, waarschijnlijk de eerste transman die een dergelijke overplaatsing in het federale gevangenissysteem bereikte.

Italiaanse gevangenisbeheerders begonnen in oktober de correspondentie van Alfredo Cospito te censureren. De autoriteiten beschuldigden hem van het aanzetten tot het plegen van misdaden, daarbij verwijzend naar zijn geschriften in de anarchistische krant Vetriolo. Deze repressie maakt deel uit van Operatie Sibilla, waarbij de Italiaanse politie talloze anarchistische ruimtes heeft binnengevallen en websites rond Vetriolo heeft gesloten om de publicatie en verspreiding van zijn subversieve ideeën te voorkomen.

Claudio Lavazza kreeg een dreun van vijf jaar bovenop zijn vijfentwintigjarige gevangenisstraf. Zijn juridische ondersteuning probeert een eerdere voorwaardelijke vrijlating te regelen.

Eric King stond voor de federale rechtbank wegens een beschuldiging in verband met een situatie waarin hij in 2018 werd aangevallen en gemarteld door gevangenispersoneel. De jury bevond hem niet schuldig en zijn juridische team spant nu een rechtszaak aan tegen de gevangenisadministratie. Op het moment van schrijven is Eric in het proces van overplaatsing en het voortdurende doelwit van een wraakzuchtig gevangenissysteem.

Michael Kimble werd in juni aangevallen door een gevangenisbewaker en vervolgens in eenzame opsluiting gezet voordat hij werd overgebracht. Hem is opnieuw vervroegde vrijlating geweigerd, met als genoemde redenen disciplinaire rapporten wegens werkweigering en een woordenwisseling met een bewaker.

Sean Swain werd ook voorwaardelijke vrijlating geweigerd, wat volgens hem vergelding is door het gevangenispersoneel voor opmerkingen die hij heeft gemaakt en civiele rechtszaken die hij tegen hen heeft aangespannen. Sindsdien is hij van Virginia terug naar OSP Youngstown in Ohio overgebracht. Zijn aanhangers vermoeden dat hij binnenkort weer wordt overgeplaatst.

Steeds meer beklaagden van de opstand van 2020 worden veroordeeld, sommigen zijn vrijgelaten en anderen gaan hun termijnen uitzitten. Sommigen zijn nog steeds in afwachting van hun proces en worden geconfronteerd met lange straffen. De effecten van deze repressie zullen nog vele jaren voelbaar zijn. Moge de kwaliteit van onze steun aan deze beklaagden ons sterker maken dan voorheen.

In Chili werd de anarchist Joaquín García afgelopen juni samen met verschillende subversieve gevangenen overgebracht naar de maximaal beveiligde gevangenis van Rancagua. In oktober werd hij samen met 20 andere gevangenen aangevallen door ongeveer 50 bewakers, waarna hij 24 uur in eenzame opsluiting werd vastgehouden. Dit volgde op hun solidariteitsverklaring met Pablo "Oso" Bahamondes Ortiz, die werd beschuldigd van het bezit van wapens en explosieven, en vervolgens werd veroordeeld tot 15 jaar.

Francisco Solar, een andere anarchist die opgesloten zit in Rancagua, werd afgelopen herfst in het ziekenhuis opgenomen vanwege de verergering van niet-gediagnosticeerde diabetes. Hij en Mónica Cabellero werden beschuldigd van meerdere bomaanslagen, nadat zijn DNA heimelijk was afgenomen tijdens een graffiti-arrestatie, en zitten sinds juli 2020 in preventieve hechtenis. In december 2021 nam hij de verantwoordelijkheid op zich voor het bombarderen van politiestructuren, uit solidariteit met de opstanden die begonnen in 2019 en degenen die door de politie zijn geschaad en vermoord omdat “niemand en niets wordt vergeten”. Dagen later had Mónica ruzie met een andere gevangene die volgens haar familie een door de gevangenis opgezette provocatie was. Op het moment van schrijven is er voor deze twee anarchisten nog geen informatie beschikbaar over de veroordeling of de datum van invrijheidstelling.

Siarhei Ramanau, Ihar Alinevich, Dzmitry Rezanovich en Dzmitry Dubousky werden na hun voorlopige opsluiting sinds 2019 begin dit jaar veroordeeld tot 18-20 jaar, elk voor directe acties tegen Wit-Russische regeringsdoelen. Na hun veroordeling werd bekend dat ze waren gemarteld door bewakers, wat resulteerde in een bekentenis. Aangezien het anarchisme onder de aanhoudende dictatuur gecriminaliseerd is geworden, worden ten minste twee andere groepen elk al meerdere jaren geconfronteerd voor hun afwijkende mening.

De Russische autoriteiten hebben de tiener-anarchist Nikita Uvarov tot vijf jaar veroordeeld voor een samenzwering om de Federale Veiligheidsdienst op te blazen in Minecraft (ja, de videogame) en het bouwen van klein vuurwerk. Twee van zijn leeftijdsgenoten kregen op 14-jarige leeftijd voorwaardelijke straffen voor hun vermeende misdaden. Moskou ABC heeft gemeld dat de repressie is toegenomen (hoewel er geen nieuwe procedures zijn tegen anarchisten en antifascisten daar) en ze zijn begonnen met het heroriënteren van middelen naar humanitaire inspanningen terwijl Rusland doorgaat zijn moorddadige invasie van Oekraïne.

Ook het Anarchist Black Cross van Dresden heeft zich geheroriënteerd om steun te bieden aan degenen die vechten in en vluchten uit Oekraïne. Dit opnieuw vormgeven van hun steun betekent het helpen financieren van solidariteitskrachten zoals "The Black Headquarter" die vrijwilligers hebben verzameld om zich te verzetten tegen de Russische troepen en ook proberen om autonome ruimte te creëren in oppositie tegen de Oekraïense staat zelf. Onder de zwarte vlag verenigen anarchisten en anti-autoritairen uit Oost-Europa zich tegen de concepten van oorlog en vrede van de natiestaten. Het is vermeldenswaardig dat afdelingen van het Anarchist Black Cross in 1918 in Oekraïne werden opgericht als aanvulling op de Black Army die vocht tegen zowel de Sovjet- als de tsaristische troepen die vanuit Rusland binnenvielen.

In Engeland werd Toby Shone veroordeeld tot bijna vier jaar wegens drugsbezit in verband met psychedelica die hij in zijn bezit had (tijdens gecoördineerde invallen in collectieve anarchistische huizen) nadat de aanklachten wegens terreur niet overeind bleven, in verband met de vermeende operatie van contra-infosite 325. Ondanks het falen van de regering om hem lidmaatschap toe te schrijven aan het 325-collectief, de Informal Anarchist Federation/Internationaal Revolutionair Front, het Earth and Animal Liberation Front, en betrokkenheid bij verwante brandstichtingen en geschriften, moet hij nog steeds strijden tegen een Serious Organised Crime Prevention Order die hem zou onderwerpen aan een zwaar gecontroleerd huisarrest van vijf jaar, dat de ontwikkeling van opsluiting door een steeds meer gedigitaliseerd staatsapparaat tot uitdrukking brengt.

VOORWAARTS

De uitbreiding van huisdetentie en toezicht is niet nieuw, maar groeit nog steeds, aangezien de gevangenismaatschappij door technologische vooruitgang het alledaagse leven verder binnendringt. Oorlogvoering wordt ook steeds digitaler, van drone-aanvallen tot hacking, terwijl door de overheid gesanctioneerde moord in al zijn doelstellingen doorgaat. Het kan zijn dat we details missen over anarchisten die zijn getroffen of gevangengezet in hun streven naar vrijheid in de voortdurende strijd in Soedan, Afghanistan en Syrië - toch zijn ook zij in onze gedachten en bewegen ons tot acties. Terwijl de staat volhardt in al zijn bestraffende verderf, moorden en opsluiting en we overeenstemming vinden met degenen die vechten in een poging om onze kracht te vergroten en degenen te destabiliseren die ons willen beheersen – en de gevallenen en gevangenen met ons meedragen in onze relaties met hen – gaan we door met een aanhoudend conflict met de bestaande orde.

Voor ideeën over mogelijke activiteiten, bekijk onze blog voor jarenlange gearchiveerde rapportages. Wie op zoek is naar materiaal om af te drukken en te delen, kan dit vinden op de pagina Resources. En, belangrijker nog: een lijst met anarchistische gevangenen om naar te schrijven.

We kijken reikhalzend uit naar de evenementen, acties, verklaringen en andere bijdragen aan de 11e juni van dit jaar.

Voor anarchie!


>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech