Wuppertal: Geen gerechtigheid? Geen vrede! Gerechtigheid voor Georgios! Demonstratie op 29 januari

Nieuws, gepost door: forumnrw.noblogs.org op 23/01/2022 01:01:49

Waar: Voorplein Centraal Station , Alte Freiheit, Wuppertal, Germany
Wanneer: 29/01/2022 - 12:54

De situatie

Georgios, Max, Alexander, dit zijn de namen van de mensen die de afgelopen jaren zijn omgekomen bij een zogenaamde politiemaatregel.

Georgios stierf het laatst in politiehechtenis in Wuppertal-Elberfeld op 1 november 2021 nadat de politie hem op brute wijze had gearresteerd. De dood van Georgios Zantiotis werd pas vijf dagen later gemeld vanwege openbaar onderzoek. Dat is volgens zijn eigen verklaringen te danken aan hoofdofficier van justitie Wolf-Tilman Baumert. Quote Baumert: “Dat heb ik besloten. Het was een natuurlijke doodsoorzaak. Ik vond het niet nieuwswaardig.”

Forum tegen politiegeweld en repressie
Georgios, Max, Alexander, dit zijn de namen van de mensen die de afgelopen jaren

Achteraf probeerde Baumert zijn stilzwijgen te rechtvaardigen door te zeggen dat hij Georgios zijn familie wilde beschermen. We beschouwen deze reden als zwak en ongevoelig. We denken niet dat Baumert Georgios zijn familie wilde beschermen. In plaats daarvan wilde de hoofdofficier van justitie de politie van Wuppertal beschermen tegen onderzoeken, kritiek en protesten.

Geen wonder dat er in Wuppertal steeds meer onderzoeken, kritiek en protesten zijn, want al enige tijd sterven regelmatig mensen in verband met de politie van Wuppertal.

Alexander werd in juni 2021 in zijn appartement gedood door drie geweerschoten uit het machinepistool van een politieagent. De buren hadden waarschijnlijk de politie gebeld over het verstoren van de rust.

Max werd in 2019 op straat doodgeschoten door de politie. nadat hij met een “standaard 2 kilo hamer” (WZ) autospiegels had beschadigd.

De frequentie waarmee mensen overlijden in verband met de politie in Wuppertal is schokkend en onthult het enorme probleem dat wij (niet alleen) in Wuppertal hebben met de politie.

Deze drie mannen: de minister van Binnenlandse Zaken van NRW, Reul, de hoge officier van justitie Baumert en de politiepresident Röhrl willen zogenaamd zorgen voor “recht en orde” in de staat en Wuppertal. Voor veel mensen betekenen ze echter angst en afschuw.

Een langere versie van de oproep, waarin we de verbindingen in meer detail laten zien, is te vinden op: https://forumnrw.noblogs.org/demonstration-29-01-2022-in-wuppertal/aufruf/

Escalerend politiegeweld, armoede, onrecht, leugens en doofpotaffaire door machthebbers. Wuppertal is geen alleenstaand geval!

In Wuppertal gaan we niet alleen op 29 en 22 januari de straat op. We zullen Georgios, Max, Alexander en de doden van wie de namen niet bekend zijn niet vergeten. Wuppertal heeft een enorm politieprobleem dat we moeten aanpakken! Maar Wuppertal staat niet op zichzelf: een 24-jarige en een 19-jarige stierven in december tijdens politiehechtenis in Düsseldorf en Keulen. Ook in Keulen werd bekend dat agenten de 59-jarige Gaetano B. zo brutaal sloegen dat hij waarschijnlijk aan de verwondingen die hij opliep is overleden.

Alleen al voor de deelstaat Noordrijn-Westfalen zou deze angstaanjagende en verschrikkelijke lijst kunnen worden voortgezet! De politie is echter een wereldwijd probleem en over de hele wereld groeit de oppositie. Mensen zijn niet langer bereid om het geweld van de politie zomaar te accepteren. Laten we daar ook mee beginnen; laten we samen ons verzet tegen de politie voortzetten!

Op straat! Gerechtigheid voor Georgios en voor alle andere slachtoffers van staatsgeweld! In Wuppertal en overal!

Tags: Georgios Zantiotis politie Wuppertal

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech