[30.05.2021] Demo "Sluit DCR!" - Volledige Oproep / Demo "Close DCR!" - Full Call-Out

Nieuws, gepost door: nn op 12/05/2021 05:11:25

Wanneer: 12/05/2021 - 22:05

Het Detentiecentrum Rotterdam (DCR) bestaat nu ruim 10 jaar. Vanuit deze gevangenis — het eerste detentieproject in Nederland dat werd gebouwd en beheerd vanuit een publiek-private samenwerking — worden de hele tijd al mensen gedeporteerd. Het huidige immigratiebeleid van Nederland en Fort Europa eist duizenden mensenlevens, ten gunste van wapenhandelaren en de rijken. Dit is onmenselijk en moet onmiddellijk stoppen!

www.sluit-dcr.nl


Laten we het 2e decennium van DCR starten met een grote demonstratie voor bewegingsvrijheid. Zet je woede om in actie: kom ook naar de demonstratie, betuig je solidariteit met de gevangenen in het DCR en laat je horen voor een solidaire wereld zonder grenzen!

ENGLISH https://stopthewaronmigrants.noblogs.org/564-2/
ITALIANO https://stopthewaronmigrants.noblogs.org/570-2/
PORTUGUÊS https://stopthewaronmigrants.noblogs.org/575-2/
DEUTSCH https://stopthewaronmigrants.noblogs.org/578-2/
FRANÇAIS https://stopthewaronmigrants.noblogs.org/580-2/
ESPAÑOL https://stopthewaronmigrants.noblogs.org/584-2/
CATALÀ https://stopthewaronmigrants.noblogs.org/584-2/
BAHASA https://stopthewaronmigrants.noblogs.org/589-2/
ΕΛΛΗΝΙΚΑ https://stopthewaronmigrants.noblogs.org/592-2/
HRVATSKI https://stopthewaronmigrants.noblogs.org/596-2/
POLSKIE https://stopthewaronmigrants.noblogs.org/606-2/

Het geweld van Fort Europa

Sinds het begin van de coronacrisis zijn naar schatting 40,000 mensen de toegang ontzegd tot Europees grondgebied. Deze zogenaamde “push-backs” zijn een duidelijke schending van het recht op asiel voor migranten. De push-backs zijn het resultaat van een steeds harder en draconischer migratiebeleid van de EU en haar lidstaten. De verharding van de Europese grenzen heeft in het laatste jaar 2000 levens gekost, en geeft de Europese grenspolitie een vrijkaart om bruut geweld te gebruiken. Griekse kustwachten slepen migranten weer internationale of Turkse wateren in en laten hun daar achter, vorige maand dook een video op waarin mensen geboeid het water uit werden gevist na een push-back door de Griekse politie. In Kroatië worden migranten geslagen, uitgekleed en aangerand voordat ze weer de grens worden overgezet bij Bosnië en worden zo uit Europa geweerd.

Fort Europa begint hier

De ontzegging van bewegingsvrijheid en het extreme geweld dat daarbij te pas komt is direct gekoppeld aan het Europese immigratiebeleid. Fort Europa bestaat niet enkel uit prikkeldraad, grenspolitie en drones boven de Middellandse zee. Fort Europa bestaat uit een netwerk van beleidsmakers over heel Europa, wapenbedrijven en fysieke structuren. Deportatiecentra, die over heel Europa aanwezig zijn, zijn middelen van Fort Europa om zij die de dodelijke tocht overleefd hebben alsnog het continent uit te zetten. Een deportatiecentrum zoals Detentiecentrum Rotterdam maakt het dodelijke grensbeleid van Europa mogelijk. Een dergelijk centrum is een verdrukking van de bewegingsvrijheid en een fysieke structuur van een racistisch systeem.

Sluit alle deportatiecentra!

Daarom moet het DCR gesloten worden, en niet alleen het DCR. Dergelijke deportatiemachines bestaan ook in Zeist en Schiphol, in de landen om Nederland heen en inmiddels ook buiten de Europese grenzen. Europa is steeds meer bezig haar migratiebeleid uit te besteden aan derde landen. Een schrijnend voorbeeld hiervan is de zogenoemde “Turkije-deal” uit 2016, waar Nederland een grote rol had in de totstandbrenging daarvan. Italië is de afgelopen decennia haar grensbeleid steeds meer gaan uitbesteden aan Libië, waardoor de gewelddadige Libische kustwacht verantwoordelijk is voor het redden van migranten op zee. De omstandigheden in Libische detentiecentra zijn onmenselijk en dodelijk. Deze omstandigheden worden door de EU gefinancierd en gelegitimeerd, om zo het aantal mensen dat Europa bereikt tot een minimum te beperken.

Demonstreer mee tegen de deportatiemachine!

Op zondag 30 mei zullen we de straat op gaan om de sluiting van het Detentiecentrum Rotterdam te eisen. We zullen onze solidariteit uiten aan de mensen die in het DCR opgesloten zitten, laten zien dat we een wereld zonder grenzen willen en een solidaire samenleving willen bouwen. Maar onze visie beperkt zich niet enkel tot het DCR. Met het uitbesteden van de Europese grensbewaking zullen er in de toekomst meer en meer deportatiecentra buiten de Europese grenzen gebouwd worden. Of de deportatiemachine zich nou in Nederland, Turkije of Libië bevindt: sluit alle deportatiecentra, hier en overal!

Demonstratie “Sluit DCR!”
Datum: 30.05.2021
Locatie: Meijersplein, Rotterdam
Tijd: 13.00

Meer Informatie over DCR & het Europese migratiebeleid:

*De bouw van het detentiecentrum Rotterdam:
https://failedarchitecture.com/this-very-normal-dutch-architecture-firm-...

*Push-backs:
https://www.theguardian.com/global-development/2021/may/05/revealed-2000...

*Uitbesteden van het Europees grensbeleid:
https://stopthewaronmigrants.noblogs.org/files/2021/05/Het-uitbesteden-v...

*10 jaar DCR, 10 jaar strijd!
https://stopthewaronmigrants.noblogs.org/files/2021/05/10_jaar_DCR.pdf


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech