Reactie op Ontwaakt

Ruis, gepost door: nn op 14/03/2021 03:02:36

***

Verbaasd me dat "Ontwaakt" van Ewald Engelen hier nog niet besproken is. Het is wel duidelijk dat de anarchisten aan het neoliberale spectrum van de politiek staan en liever over een beeld van JP Coen zeuren dan dat ze voor de armen opkomen. Anarchisme is absoluut geen revolutionaire stroming maar meer van hetzelfde.

Eén van de factoren die Ewald Engelen noemt is dat de media eraan meewerken dat het volk op een verkeerd been gezet wordt. In de media gaat het voortdurend over van die idiote Woke thema's. Zo lijkt het of er in de samenleving weinig aan de hand is behalve racisme en klimaatgedoe.

Ik wil benadrukken dat de misleiding van het volk niet alleen een zaak van het verstand maar zeker ook van het hart is. Jezus zei aan het Kruis, "Vader vergeef ze, ze weten niet wat ze doen". Dit ging over de Romeinse soldaten. God had hun harten verhard. Ook het hart van Farao was verhard zodat hij de Israëlieten niet liet gaan ondanks aandringen van Mozes en Aäron. God zelf had het hart van Farao verhard. Was Farao op een vakbonds manier via een Poldermodel op andere gedachten gebracht dan was het niet nodig geweest dat God alle plagen op Egypte had afgestuurd. Dan hadden de omringende volken nauwelijks geweten wat er aan de hand was en was het verhaal van de Exodus snel in vergetelheid geraakt.

Dit mis ik in Ontwaakt. Dat we in Egypte leven, de Eindtijd naderen en polderen niet zoveel zin heeft. Bewustwording is niet slechts een zaak van het verstand en de juiste informatie voorziening maar ook een zaak van het hart. Volgens mij is dit het verschil tussen gnosis en epignosis.

Paulus schreef 2000 jaar geleden al in Romeinen 13:11 dat de generatie van toen onder een Pax Romana leefde. Hij preekte geen Socialistische heilstaat of anarchisme als oplossing. Integendeel. Alleen de hoop op de terugkeer van Jezus zou de gevallen mensheid bevrijden van deze slavernij.

https://www.bol.com/nl/f/ontwaak/9300000018627898/


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech