Verschijning De Kuil

Ruis, gepost door: Nico Kwakman op 27/10/2020 10:04:48

Wanneer: 27/10/2020 - 15:53

PERSBERICHT


Als woorden wapens zijn, en de rede het aflegt tegen de retoriek, is het oorlog

Mijn naam is Nico Kwakman.
Jarenlang heb ik namens de Vakgroep Strafrecht en Criminologie van de Rijksuniversiteit Groningen
de PERS te woord gestaan over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van strafrecht en strafprocesrecht.
In tal van interviews (op radio en tv en in dag- en weekbladen) heb ik als pers-contactpersoon
juridische duiding gegeven aan alledaagse en niet-alledaagse criminaliteit en heb ik getracht ingewikkelde straf(proces)rechtelijke leerstukken op een begrijpelijke manier uit te leggen.

Deze keer benader ik het kijk-, luister-, en lezerspubliek in een andere hoedanigheid: als schrijver van romans, die ik in eigen beheer uitgeef.

Binnenkort verschijnt mijn nieuwe roman: De Kuil.
Een roman in de voetsporen van Boccaccio, over liefde en rivaliteit, misdaad en straf en oorlog en vrede.

Achterflaptekst ()korte inleiding en samenvatting):
De hoofdpersoon van deze vertelling verdedigt zich niet, toont geen spijt en geeft niemand de schuld. Ook zichzelf niet. Als kind al draaide hij zijn hand niet om voor de meest verwerpelijke kwajongensstreken. Maar hij schaamt zich daar niet voor. Zo zat hij in elkaar: hij was nog maar een kind en het was zijn natuur.

Totdat zijn leven een gelukkige wending neemt. De vriendschap met zijn nieuwe vriend luidt een ander tijdperk in, waarin hij zijn demonen weet te beteugelen en zijn leven op de rails krijgt. Maar het gevaar is nog niet geweken. Soms staat er nog een wissel verkeerd, zodat hij opnieuw dreigt te ontsporen. En wanneer blijkt dat hij en zijn vriend elkaars rivalen zijn geworden in de liefde, iets wat bijna ondenkbaar leek, is er geen ontkomen meer aan.
Als hij zich niet langer weet te beheersen en het uiteindelijk misgaat, presenteert het noodlot hem de rekening en wordt er een forse streep door hun vriendschap gehaald.

Hij probeert te redden wat er nog te redden valt. Maar in zijn pogingen om de vrede te tekenen met zijn vriend, wordt hij geconfronteerd met de keerzijde van zijn capitulatie. Er wordt teruggerekend, aangerekend en afgerekend. Hij draait op voor de herstelbetalingen. Degene die ooit zijn boezemvriend was, eist nu een schadeloosstelling, omdat ‘hij de oorlog is begonnen’.
De afrekening vindt plaats in het Italiaanse Certaldo, de bakermat van een van de beroemdste raamvertellingen uit de geschiedenis: de Decamerone van Boccaccio. Die bood troost en een uitweg uit een pestepidemie in de veertiende eeuw.
Maar ook uit deze oorlog om de liefde?

Voor meer informatie zie: https://www.boekenbestellen.nl/boek/de-kuil

Over de auteur
Nico Kwakman schreef eerder een biografische liefdesroman in drie delen: De Beweging.
Voor meer informatie, zie:
https://www.boekenbestellen.nl/boek/de-beweging-deel-1-leandra/32844

Hij was sinds eind jaren negentig werkzaam als onderzoeker en universitair docent
bij de vakgroep Strafrecht en Criminologie van de Rijksuniversiteit Groningen.
Zie voor zijn publicaties en blogs uit die tijd: http://nicokwakman.blogspot.com/


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech