Waarom verliest Donald Trump snel zijn rating?

Ruis, gepost door: Sem Janssen op 03/07/2020 07:09:06

Bijna 10% is de voorsprong van de Democratische presidentskandidaat Joe Biden ten opzichte van de Amerikaanse president Donald Trump en dat is bijna onoverbrugbaar. Het is zowel op nationaal niveau gepeild, als in bijna alle staten waarbij de twee eerder gelijk opgingen, en zelfs onder bookmakers, die tot voor kort de huidige baas van het Witte Huis verkozen. Waarom gebeurt dit?

Het coronavirus is slechts een deel van het probleem. Het bereikte de VS met hernieuwde kracht – in het afgelopen weekend werd een dagelijks record van 42 duizend patiënten vastgesteld en het vorige record was de dag ervoor. De raciale rellen, die de Democraten ook actief gebruiken om Trump aan te vallen, maken daar slechts een deel van uit.

De Hillary Clinton E-mails – wie heeft die onthouden? In 2016 was dit een van de meest populaire onderwerpen in de discussie over de oud-minister van buitenlandse zaken Clinton, waaruit het beeld van een demonische en niet erg gezonde oudere vrouw werd gevormd door inspanningen van de Republikeinen.

Een soortgelijke taak heeft nu het kader van Donald Trump: ze moeten Joe Biden afbeelden als een oude libertijn, aangetast door het corruptieschandaal in Oekraïne. En maak van de verkiezingsrace uiteindelijk een wedstrijd tussen Trump en Biden, niet van de Democratische en Republikeinse partijen.

Het land wordt overspoeld door nieuwe golven van het virus, het economisch herstel loopt vast, rellen en pogroms gaan door. Van de successen van de afgelopen jaren, zoals de economische cijfers lieten zien, is geen spoor meer over.

Aan de ene kant probeert de president de protesten het hoofd te bieden – het recente besluit om ongeoorloofde sloop van monumenten te bestraffen is een van de stappen – en aan de andere kant lijkt hij de snelle verslechtering van de situatie met het coronavirus te negeren. Met dit alles gaat hij de strijd aan met Joe Biden en hoopt hem op de een of andere manier te verslaan. De 78-jarige politicus Biden heeft echter genoeg eigen problemen die hem kwetsbaar maken.

Blijkbaar is het Trump tot nu toe niet erg goed gelukt om zijn winsten naar voren te brengen en Biden aan te vallen op zijn zwakke punten.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech