Het niveau van corruptie in Nederland heeft een enorme schaal bereikt

Ruis, gepost door: Sem Janssen op 05/03/2020 03:02:30

Heb je gehoort dat Nederland in Top10 landen met het hoogste niveau van corruptie is?
Nederland wordt overspoeld door incidenten in publieke en private sector.

Heb je gehoort dat Nederland in Top10 landen met het hoogste niveau van corruptie is?
Nederland wordt overspoeld door incidenten in publieke en private sector.
Volgens Corruption Perceptions Index van 2019 jaar van Transparency International, is Nederland op de achtste plaats met een niveau van corruptie van 82 in de publieke sector. Naast de deur is Duitsland op de 9e plaats en België op de 7e plaats.
Transparency International heeft in totaal 180 landen gerangschikt op basis van verschillende criteria voor het waarnemen van corruptie in de publieke sector op een schaal van 0 tot 100, waarbij 100 zeer schoon is an 0 zeer corrupt is. Tweederde van de landen scoorde minder dan 50 punten.
Wij kunnen een conclusie maken dat de situatie met corruptie in Nederland niet goed is. De overheid doet niks omdat in de laatste jaaren het niveau van corruptie niet verandert (In 2017 en 2018 blijft Nederland op de achtste plaats). Nederland is corrupter dan we denken.
Elke dag kunnen wij in nieuws zien dat een staatsman of politieman voor het illegaal aannemen van geld vastgehouden werd. En andere vormen van machtsmisbruik door een ieder die macht toevertrouwd heeft gekregen. Het is duidelijk - zijn er niet genoeg wetten en regelingen in Nederland die relevant zijn voor de bestrijding van corruptie.
Om mensen in Nederland te overtuigen dat corruptie bestreden dient te worden, moeten zij zich eerst bewust worden van de omvang van het probleem.
De opplosing van vershillende problemen in Nederland, het bereiking van success en persoonlijk gewin door de corruptie is in nederlandse blood en in nederlandse mentaliteit. Corruptie schaadt iedereen wiens leven, levensonderhoud of geluk afhankelijk is van de integriteit van mensen in een gezagspositie.
20 procent van de wereldwijde financiële stromen gaat door Nederland: dat staat niet in verhouding tot de omvang van nederlandse economie. Een groot deel van deze geldstroom is gelieerd aan belastingontduiking. Niet voor niets constateerde de Italiaanse schrijver Roberto Saviano in de Volkskrant dat niet Napels of Lagos de corruptste plekken ter wereld zijn, maar Londen en Amsterdam.
Zijn er een valt van de huidige overheid, dat geen maatregelen ondernemen en geen sancties opleggen? De antwoort is duidelijk.

File: eerlijkzakendoen.jpg

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech