Code Rood Groningen Actieweek: Week van het Gronings Verzet

Nieuws, gepost door: nn op 27/08/2019 08:02:10

Wanneer: 27/08/2019 - 13:52

Na onze geslaagde Gasunie-actie van 27-28 mei kunnen jullie opnieuw jullie agenda’s erbij pakken, want van 24 t/m 31 augustus organiseert Code Rood Groningen de Week van het Gronings Verzet.


Gezien het aanhoudende gebrek aan politieke daadkracht is deze week hét moment voor Groningen om een duidelijk signaal af te geven dat de gaskraan écht dicht moet. Code Rood Groningen staat daarom voor burgerlijke ongehoorzaamheid vóór Groningen dóór Groningen.

Gedurende onze actieweek willen wij de aandacht vestigen op de multidimensionale Groningse problematiek: de procedurele onrechtvaardigheid van versterkingsoperaties en schadeafhandelingen; de destructie van materieel erfgoed, onze leefomgeving, en de sociale cohesie van gemeenschappen; en de immateriële schade die wordt veroorzaakt in de vorm van lichamelijke en psychische klachten onder gasbevingsgedupeerden. In plaats van één grootse blokkade zoals die van vorig jaar in Farmsum willen we dit jaar een scala aan acties organiseren, zodat individuen en bewegingen de volledige vrijheid hebben (mits in overeenstemming met de Actieconsensus) om hun eigen acties vorm te geven - onder de paraplu van Code Rood Groningen. Naast de door onszelf georganiseerde acties, waaronder de aankleding van de Bauke Mollema Tocht op 25 augustus (zie https://www.facebook.com/events/961822040834741/), zullen wij ons hierbij vooral op ondersteuning en coördinatie richten, om te zorgen dat iedereen die actief wil deelnemen aan het Gronings Verzet dat kan doen op een manier die bij hen past, en om te helpen bij de realisatie van baanbrekende ideeën en de onderlinge samenhang daarvan.

We willen jullie daarom bij deze uitnodigen om na te gaan denken over eventuele acties voor de laatste week van augustus - hoe groter de diversiteit, hoe groter ook onze impact! Daarnaast willen we graag benadrukken dat we een nieuwe, vooralsnog kleine, beweging zijn die álle hulp kan gebruiken! We hopen dan ook dat alle individuen en groepen, in het verlengde van vorig jaar, een rol willen spelen in de mobilisatie voor onze actieweek. Bovendien kunnen onze werkgroepen (Media & Communicatie, Logistiek, Juridische Bijstand, IT, Support & Recovery, en Mobilisatie) op verschillende niveaus van betrokkenheid nog veel steun gebruiken voor het voorbereiden en plannen van de actieweek, dus neem vooral contact met ons op als jullie actief willen worden. We zijn ons er goed van bewust dat de hoop soms ver te zoeken is in de provincie, en dat de drempel voor deelname voor veel mensen hoog is, maar laat onze gebundelde energie een bron van inspiratie en motivatie zijn, zodat we eind deze maand samen sterk kunnen staan in allerlei vormen van protest!

UPDATES:
- Als onderdeel van de actieweek zal Code Rood Groningen ook een ACTIEKAMP organiseren. Een gezellige manier om je medestanders te leren kennen, deel te nemen aan ondersteunende en verrijkende activiteiten, en je gezamenlijk voor te bereiden op de acties! Voor het kamp zoeken wij nog mensen die workshops willen geven en die entertainment willen verzorgen, bijvoorbeeld in de vorm van muziek (niet alleen op het kamp, maar ook tijdens acties). Wil je hierbij helpen, stuur ons dan even een privébericht! :)
- Ook zijn er in de stad de hele week slaapplaatsen beschikbaar. Hier kunnen de donderdag en de vrijdag voorafgaand aan de actieweek en de zaterdag en zondag erna ook gebruik van worden gemaakt. Voor alle geïnteresseerde logés geldt: graag even van tevoren aan ons laten weten door een mailtje te sturen naar coderood-groningen@riseup.net.
- Onze werkgroep Logistiek kan nog wel wat hulp gebruiken! Neem dus vooral contact met ons op als je mee wilt helpen met bijvoorbeeld transport of de keuken.

Volg ons in de tussentijd op Facebook (@coderoodgroningen) en Twitter (@CodeRoodGrunn) voor het laatste nieuws!

We verheugen ons op een grootse samenwerking!

Met strijdbare groet,
Code Rood GroningenWie: 
nn

Kattenkwaad met Code Rood: Kom het boren verstoren
In de provincie Groningen zijn talloze boorlocaties van de NAM. Wij zouden graag zien dat deze gasproducties morgen níet ongestoord hun gang kunnen gaan, en daarom roepen wij iedereen op om, net als wij, dinsdag tussen 17.00 en 21.00 uur een boorlocatie te verstoren! Om de bewaking te alarmeren is maar heel weinig nodig: een druk op de intercomknop met een verzoek om koffie is al genoeg ;) Je kunt er ook gaan picknicken, badmintonnen, een spandoek ophangen, of het hek van een nieuw slot voorzien. Verzin wat leuks en wees morgen ondeugend met ons - hoe diverser het kattenkwaad en hoe meer locaties we kunnen meepakken, hoe beter! Wil je van tevoren nog even van gedachten met ons wisselen, kom dan morgen tussen 15.00 en 17.00 uur even langs op ons actiekamp!

En eerder:
https://www.rtvnoord.nl/nieuws/212155/Bauke-Mollema-heeft-begrip-voor-ac...
https://www.rtlnieuws.nl/sport/algemeen/artikel/4825571/protest-tegen-ga...
https://www.dvhn.nl/binnenland/Spandoeken-langs-parcours-Bauke-Mollema-T...
https://www.rtvnoord.nl/nieuws/212183/Actiegroep-Code-Rood-blokkeert-NAM...


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech