Elite CHIO claimt groot deel Kralingse Bos in Rotterdam voor paardesport

Nieuws, gepost door: nn op 07/08/2019 08:11:06

Wanneer: 07/08/2019 - 22:27

De elite van het CHIO claimt 6 weken een groot deel van het openbare Kralingse Bos in Rotterdam!
Het Stadsbos is voor de stad. O.a. het fietspad en de boulevard aan de plas zijn voor 6 weken afgesloten door hekken en er staan partytenten voor de elite.


Periode: 15-07-2019 t/m 08-09-2019.

Het CHIO is een jaarlijks terugkerend internationaal outdoor paardensport-evenement van de manege in Kralingen.
http://www.chio.nl

Er is een petitie gestart 'geef het Kralingse Bos terug aan de stad!'
https://petities.nl/petitions/open-de-boulevard-en-het-fietspad-in-het-k...

Berichten in de lokale media:
https://dagblad010.nl/politiek/groenlinks-houd-kralingse-bos-toegankelijk
https://www.dehavenloods.nl/nieuws/algemeen/778859/steeds-meer-weerstand...
https://www.desteronline.nl/petitie-geef-kralingse-bos-terug-aan-de-stad...

Tags: Rotterdam


Wie: 
nn

Peter Janssen:

In deze post wil ik (amber) een aantal van de meest gestelde vragen beantwoorden, aannames bevestigen of ontkrachten en de kant van de activisten laten horen.

???????????????????????? ???????????????????????? ???????????????????????? ???????????? ?????????????????????????
Wij, als vegan activisten en anti-speciesisten, staan op tegen de exploitatie van alle diersoorten. Wij staan geregeld te protesteren bij slachthuizen en boerderijen en de Vegan Strike Group springt geregeld de arena in zijn stierenvechten, shows in dolfinaria en dus bij ook paard-gerelateerde evenementen. Wij staan voor vrijheid en gelijke rechten voor alle dieren. Evenals elk ander dier zijn paarden hier niet voor ons, maar met ons. Ze zijn hier niet voor ons, zodat wij ze kunnen gebruiken voor ons plezier (entertainment). Ik persoonlijk heb zelf jarenlang paardgereden en dus meegedaan aan deze vorm van exploitatie, dus nu is het tijd om één en ander recht te zetten, voor de paarden.

???????????????????????? ???????????????????????? ???????????????? ???????????????? ???????????? ???????????????????????? ???????????? ???????????? ???????????????????????? ???????????????????????????? ???????????????? ???????? ???????????????????????? ???????? ???????????? ?????????????????????
We zijn niet zo naïef dat we deze actie niet van tevoren hebben doordacht natuurlijk. We hebben ons moment van het betreden van de arena uitgekozen zodra het parcours bekend was. Voor de veiligheid van de rijdende combinatie sprongen wij de ring in toen de ruiter aan de andere kant van de bak op een sprong af reed. Daarnaast moeten we niet vergeten dat deze paarden gewend zijn dat er mensen in de bak lopen, tijdens de trainingen bijvoorbeeld, en de meeste wedstrijdpaarden op dit niveau zijn ook minder schrikkerig. En zoals iedereen heeft kunnen zien, was er niks aan de hand met paard en ruiter en hebben ze hun ronde afgemaakt.

???????????? ???????????????????????? ???????????????????????? ???????????? ???????????????? ???????????????????? ?????????????????????????????????
Wij willen laten weten dat wij het niet eens zijn met de exploitatie van (in dit geval) paarden. Deze wrede 'sport' moet stoppen. De reacties van mensen laat zien hoe een lange weg we nog te gaan hebben, maar het geeft ook aan dat we al halverwege zijn. First they ignore us, then they fight us and then we win. We zijn nu in de vecht-fase. En we gaan door tot alle dieren worden erkend als individu in plaats van als (fok)product.

???????????? ???????? ???????????????? ???????????????? ???????????????? ???????????????? ???????????????????????????????????? ???????????????????????????????? ???????? ?????????????????????????????????????????????????
Nee, zeker niet. Negatieve reacties zie ik als iets positiefs. Acties waarbij de mensen op wie de acties gericht zijn mild reageren, zullen niet zorgen voor verandering. Het feit dat de hele paardensector zich nu op de teentjes getrapt voelt laat zien dat dit soort activisme juist meer nodig is. Laat de mensen zich maar ongemakkelijk voelen, dat betekent dat ze zich aangesproken en dus aangevallen voelen en dat was de exacte bedoeling.

???????????????? ????????????????????????????
Samen met de Vegan Streaker ben ik de ring in gesprongen tijdens het EK springen in Rotterdam. Ik heb zelf een verleden als ruiter en heb dus flink bijgedragen aan deze vorm van exploitatie. Al heel lang voel ik de urge om te laten merken dat ik het niet eens ben met deze 'sport'. En nu kon ik het eindelijk écht uiten. Op het juiste moment zijn we de ring in gesprongen, tijdens de ronde van Marc Houtzager. 'Jullie brachten de ruiter, jezelf en het publiek in gevaar!' - Wij brachten onszelf in fysiek gevaar, dat klopt. En we brachten de ruiter en het nationale team in financieel gevaar, dat weten we ook. Je zal je ogen maar gericht hebben op de prijzenpot. Dan word je zeker boos dat iemand het van je af probeert te nemen. Toen ik aan het einde van Marc zijn ronde werd afgevoerd, ben ik niet alleen uitgescholden, maar ook getrapt en geslagen door mensen die achter ons aan of langs ons liepen. Gelukkig is dit gefilmd door RTL en dit gaat zeker naar de rechtbank, evenals het feit dat de Vegan Streaker is geslagen met een mestvork en alle bedreigingen, onder andere van de zoon van Anky van Grunsven. Ik hoop dat de paarden'sport' snel ten einde komt, en ik zal zeker mijn best doen om dat zo snel mogelijk te laten slagen.

Liefs van mij!

https://nos.nl/…/2298921-dierenactivisten-verstoren-ek-paar…

https://www.gids.tv/…/ek-paardensport-dierenactivisten-vers…

https://www.omroepbrabant.nl/…/Dierenactivisten-van-Vegan-S…

https://www.hartvannederland.nl/…/dierenactivisten-verstor…/

https://www.ad.nl/…/dierenactivisten-verstoren-ek-paarden…/…

https://www.ad.nl/…/dierenactivisten-verstoren-ek-paardens…/

https://www.rijnmond.nl/…/VIDEO-Demonstranten-verstoren-EK-…

https://www.youtube.com/watch?v=OzPeNyq9npU&feature=youtu.be

https://melkveehouderijbosch.nl/beste-streaker-bezetters-v…/

Disclaimer: mijn riem is gemaakt van nepleer.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech