Wanneer: 10/01/2019 - 18:44
Dit gaat om een nieuwe toepassing van al jaren los van elkaar bestaande principes, en kan de stroom prijs van drijvende windmolenparken halveren.
Onderwerp: Tip! Nieuwe vinding op gebied van duurzame stroom. Primeur.
Geachte mevrouw, meneer,
Mijn naam is Joost, en ik heb een vinding gedaan die een grote stap voorwaarts betekend voor de duurzame energieopwekking op zee.
Mijn idee is een samenvoeging van 2 bestaande principes. Om mijn vinding te begrijpen, is het noodzakelijk dat u eerst de 2 onderstaande artikelen doorleest, die beschrijven de 2 technieken waarop mijn vinding gebaseerd is. Onderstaande de 2 links naar de artikelen. Daarna kan u mijn verhaal lezen, dat onder link 2 begint.
LInk 1
https://www.businessinsider.nl/in-schotland-levert-het-eerste-drijvende-...
link 2
https://www.trouw.nl/home/klein-maar-fijn-veel-stroom-uit-lage-golven~ae...
Zoals u kon lezen, hebben de drijvende windmolens uit het eerste artikel een drijver, een paal die 80 meter onder de zeespiegel reikt, en aan de bodem verankert is.
De golfslagturbines uit het 2e artikel, bevinden zich ook in een paal, maar dan van max. 15 meter, ook aan de bodem verankert.
Logisch denkend, heb ik de 2 gecombineerd.
Als je nu max.5 van die golfslagturbinesystemen van 15 meter op elkaar plaatst, dan heb je 1 paal van 75 meter, met 5 turbines.
Dit is 5 meter korter dan de 80 meter van de drijvende windmolens uit het eerste. artikel. Dus plaats je in de paal van de windmolen van 80 meter,5 van die golfslagturbines van 15 meter. Dan krijg je een drijvende windmolen, met in zijn paal 5 op elkaar gestapelde etages van 15 meter per golfslagturbine.
Nu heb je echter dat dit geheel niet meer blijft drijven.
Dit ondervang je door op elke etage van de windmolenpaal met een golfslagturbine, een drijver te plaatsen (een soort zwemband), met perslucht, die de capaciteit heeft om het extra gewicht van de golfslagturbine op te vangen . Dit doe je bij elke etage met een golfslagturbine, en zo compenseer je het extra gewicht.
Je zou aan de oppervlakte, aan de paal van de windmolen nog een enorme drijver kunnen maken, al naargelang de benodigde drijfcapaciteit.
Als de techniek dit toestaat, zou je de paal van de windmolen misschien wel veel langer dan 80 meter onder water door kunnen laten lopen, waardoor er nog meer golfslagturbines in geplaatst kunnen worden.
Door de c combinatie van de golfslagturbines met de drijvende windmolens worden er veel synergie voordelen behaald.
De kosten van de aanleg worden gehalveerd. Het rendement van de stroomopbrengst is verdubbeld, en er is een continu stroomaanvoer(golfslagturbines), wat met windmolens alleen een probleem was. Daarnaast heb je voor dezelfde capaciteit de helft van de ruimte nodig.
Een en al voordeel dus.
Ik hoop dat u hier aandacht aan besteed, zodat het de maatschappij het oppikt, voor de vooruitgang van het milie
nieuwe vinding groene stroomwinning op zee: deel 2
Dit idee is nu uitgebreid met de volgende concepten.
Om het hele verhaal te volgen is het noodzakelijk dat u eerst de volgende link doorleest.
Link 1
https://www.businessinsider.nl/in-schotland-levert-het-eerste-drijvende-...
Als u de foto bekijkt van de windmolen, met het anker verticaal onder de windmolenpaal, die weer 80 meter onder het oppervlakte ligt.
Als je nu een circel, in de vorm van een spaakwiel, aan de oppervlakte van de zee, aan de paal bevestigt, dan kan je in de buitenste ring allemaal oppervlakte golfslagturbines ("Purmerendse paddenstoel" , buckyball, etc)aanbrengen.
Als je van de biuitenste ring ook nog eens kabels spant, direct naar het anker, dan krijg je een uitlijnfiguur van een omgekeerde kerstboom. Hang die kabels ook weer vol met onderwater golfstagturbines, en je verdubbelt het rendement.
Geef het geheel genoeg drijfvermogen mee, en pak mee je winst.
Nu sprak ik iemand, die voor Statoil(Equinor) aan die drijvende windmolens heeft gewerkt, en die zij dat de windmolens ankerkabels hebben van 600 meter, in een triangel.
In dit geval leg je aan eerder beschreven oppervlakte ring, de kabels naar de drrie ankerkabels, en hang die "kerstboomconstructie "weer vol met onderwater golfslagturbines. Geef ook dit weer genoeg drijfcapaciteit mee.
De derde mogelijkheid is om rond de paal aan de opp. het spaakwiel met in de buitenste ring de golfslagturbines te leggen, en dat systeem om de zoveel meter langs de 80 meter van de paal onder water leggen, met onderwater golfslagturbines in de ringen rond de paal.
Het beste zou zijn mijn oorspronkelijke idee (zie:"boven te combineren met alle drie de bovengenoemde alternativen.
Dan krijg je meer dan het dubbele rendement, qua aanlegkosten, opbrengt stroom, gebruikte gebiedsopp., en je kan nu met een windpark van drijvende windmolens een continu aanbod van stroom garanderen, dankzij de golfslagturbines.
Dat was nogal de manke van windstroom.
Dus ik hoop dat iemand dit oppikt en er wat mee doet, het idee is gratis.
Denk ieens wat het kan doen voor het milieu.
Mvg.
Joost van der Hoek