Actie bij Hilversum Mediapark tegen Zwarte Piet in Sinterklaasjournaal

Nieuws, gepost door: nn op 12/11/2018 11:06:24

Wanneer: 12/11/2018 - 17:53

Een groep actievoerders heeft vanmorgen tijdens de spits de voetgangersbrug over het spoor bij station Hilversum Mediapark de doorgang versperd. De groep doet dit uit onvrede over het feit dat de NTR nog steeds zwarte pieten in het Sinterklaasjournaal laat optreden. De activisten staan op de voetgangersbrug (de Kijkbuis) met een spandoek met de tekst 'De NTR komt niet over de brug'. Treinreizigers die naar het Mediapark willen worden omgeleid langs de andere kant van het spoor en moeten ongeveer tien minuten omlopen.


Overzichtsfilmpje van de actie -- Facebook livestream -- Facebook pagina Stop Zwarte Piet -- Twitter: @NTRNietOverBrug

Protest tegen vertragingstactieken NTR en Sinterklaasjournaal bij afschaffing racistische karikatuur Zwarte Piet

Het Sinterklaasjournaal is beeldbepalend voor het uiterlijk van Sint en Piet door heel Nederland. Talloze instituten en honderdduizenden schoolkinderen kijken jaarlijks naar het Sinterklaasjournaal. Al jaren vertraagt de NTR de afschaffing van Zwarte Piet. Daarom vertragen de activisten nu medewerkers van de NTR op weg naar hun werk.

Op een door activisten opgestelde open brief* aan de NTR volgde geen enkele inhoudelijke reactie vanuit de NTR of het Sinterklaasjournaal. Daarom hebben de activisten besloten tot een actie bij het Mediapark. De eis van de actievoerders is de definitieve afschaffing van Zwarte Piet bij het Sinterklaasjournaal. RTL en Nickelodeon gingen de NTR al voor bij het afschaffen van Zwarte Piet.

In 2018 is het twaalf jaar geleden dat het Sinterklaasjournaal regenboogpieten introduceerde en een eerste stap leek te zetten richting afschaffing van de racistische Zwarte Piet. In de afgelopen twaalf jaar is voor de actievoerders duidelijk geworden dat de NTR Zwarte Piet is gaan zien als verdienmodel; een garantie op aandacht voor het Sinterklaasjournaal. Scenarioschrijver Ajé Boschhuizen heeft in de landelijke media bevestigd dat de aandacht die 'de Zwarte Piet-discussie' genereert 'de droom van iedere programmamaker' is.

In 2018 deed zich een triest dieptepunt voor in de vertragingstactieken van de NTR. De NTR plaatste op haar website een statement dat suggereerde dat er vanaf 2018 enkel nog ‘roetveegpieten’ zouden zijn, maar ‘nuanceerde’ dit later door te melden dat pieten die al heel vaak door de schoorsteen waren geweest, ook helemaal zwart konden zijn.

De actievoerders weten van contacten binnen de NTR dat het een relatief kleine groep hooggeplaatste medewerkers is die de verandering tegenhoudt. Veel medewerkers bij de NTR zijn het zat en willen dat Zwarte Piet gewoon verdwijnt uit het Sinterklaasjournaal. Een NTR-medewerker vertrouwde de actievoerders toe dat dit vermoedelijk pas zou gebeuren als de druk op de NTR zelf wordt opgevoerd.

Overzichtsfilmpje van de actie -- Facebook livestream -- Facebook pagina Stop Zwarte Piet -- Twitter: @NTRNietOverBrug

https://nos.nl/artikel/2258944-tegenstanders-zwarte-piet-blokkeren-tijde...
https://www.rtlnieuws.nl/editienl/artikel/4482091/tegenstanders-zwarte-p...
https://joop.bnnvara.nl/nieuws/tegenstanders-zwarte-piet-voeren-actie-te...
https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2018/anti-racisme-activisten-demo...
https://wnl.tv/2018/11/12/brug-naar-mediapark-geblokkeerd/
https://www.ad.nl/binnenland/blokkeeractie-tegen-sinterklaasjournaal-op-...
https://www.telegraaf.nl/nieuws/2788881/tegenstanders-zwarte-piet-blokke...
https://www.telegraaf.nl/video/2788980/politie-grijpt-in-bij-blokkade-an...
https://www.nu.nl/sinterklaas/5567357/tegenstanders-zwarte-piet-blokkere...
https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20181112_44091780/actie-bij-m...Wie: 
nn

Harde kern NEC zal antie-Zwarte Piet demonstratie niet tolereren
https://www.blikopnieuws.nl/nieuws/268615/harde-kern-nec-zal-antie-zwart...Wie: 
nn

Oud-nazikrant Telegraaf slaat terug met hondefluitje naar de White Genocide racisten en verspreidt weer eens de Ewige Jude complottheorie door Soros erbij te betrekken
Linkse activisten delen gezamenlijke afkeer van iconen uit de Nederlandse cultuur: https://pastebin.com/6fie5yCJ

Foto: 


Wie: 
nn

Utrechter Michael van Z. weer vast na bedreigen Sinterklaas
UTRECHT - De Utrechtse Grauwe Eeuw-activist Michael van Z. is in Haarlem opgepakt door de politie. Net als vorig jaar wordt hij verdacht van het met de dood bedreigen van Sinterklaas op sociale media.
https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1848309/Wie: 
nn

De Grauwe Eeuw-voorman gearresteerd voor bedreigen Sinterklaas
HAARLEM - De Grauwe Eeuw-activist Michael van Zeijl is vanmiddag door de politie aangehouden op verdenking van het bedreigen van Sinterklaas via sociale media. Van Zeijl is na een kort geding in de rechtbank van Haarlem aangehouden. De activist krijgt samen met drie metgezellen een gebiedsverbod voor de sinterklaasintocht in Zaanstad.
https://www.nhnieuws.nl/nieuws/234875/De-Grauwe-Eeuw-voorman-gearresteer...Wie: 
nn

KNOKPLOEG INGESCHAKELD RECHTBANK HAARLEM.
Op de terugweg van de rechtszaak tegen o.a. de staat werden we plots omsingeld door een knokploeg in burger. Michael werd een busje in gesleurd zonder dat wij wisten wat er aan de hand is. Binnen een halve seconde waren we omsingeld door tientallen macho’s en we renden eropaf om elkaar te beschermen. Geweld tegen vrouwen, advocaat en persoon met lichamelijke beperking is gebruikt.
https://www.facebook.com/christa.noella.75/videos/152075569086236/Wie: 
nn

.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech