Een volgens Philipp Blom noodzakelijke opstand van de Liberale elite.

Opinie, gepost door: Raymond op 22/10/2017 10:04:48

Opinie stuk nav. het nieuwe boek van Philipp Blom " Wat op het spel staat " .

Opinie stuk n.a.v. nieuwe boek van Phillipp Blom http://philipp-blom.eu/cms/was-auf-dem-spiel-steht/ zo als besproken in https://www.npo.nl/buitenhof/22-10-2017/VPWON_1277254 Zie 30.40 en verder. Ik heb het boek niet gelezen maar reageer ook op basis interview in Buitenhof 22 10 2017. Blom krijgt ruimschoots een podium . Hij is volgens mij een aanhanger van Ortega y Gasset https://nl.wikipedia.org/wiki/Opstand_der_horden . Blom ziet namelijk een leidende rol voor liberale politici en Blom is bang voor een opstand in de toekomst van " overbodigen " . Blom noemt ons mensen in de uitkering " illegalen " enzv. een bedreiging voor de " democratie " hij noemt ons " die mensen " in het interview die in wezen potentiele aanhangers zijn van Facisme en in onze nood een grote leider zullen kiezen. Niks nieuws maar toch goed om onder de aandacht te brengen zo een rechts boekje. Vooal omdat Blom stelt dat ( zie ook 46.05 ) het nu uitsluitend is voor de 5 % van de liberale elite dat alleen die zich zorgen maakt . Zo zij er meer. Zie ook 47 03.
Nee ik behoor niet tot die 5 % ik behoor tot wat Bakoenin noemt het " lompenproletariaat " https://en.wikipedia.org/wiki/Mikhail_Bakunin#The_revolutionary_potentia... hoe wel ik niet in lompen loop door de massa productie door uitgebuite kameraden in op instorten staande sweatshops in met name Bangladesh. Blom stelt dat hij met heel veel mensen spreekt maar zo stel ik niet met het huidige lompenproletariaat. Natuurlijk niet want wij doen er nu al niet toe voor hem we kunnen niet denken volgens hem niet verder dan onze dagelijkse beslommeringen en we moeten volgens hem onderleiding staan van een liberale politieke elite in wat hij een " democratie " noemt zo als die er nu zijn in West Europa. Blom er is geen democratie anders dan voor de rijken en hun loopjongens de liberale politici. Er is al helemaal geen democratie voor mensen in de uitkering wij leven in een dictatuur. Wie zijn er overbodig Blom nu en in de toekomst ? Die overbodigen is die 5 % van jou de politici waar ik aan toevoeg de kerk de moskee overbodig en schadelijk om het voorzichtig te stellen. Blom heeft een weerzin tegen conservatisme en wil een revolutie door een elite. Een Revolutie ten koste van wat het lompenproletariaat werd genoemd. Blom ik denk dat ik voor velen spreek als ik stel we willen jou niet BLom we willen jou orde niet we eisen direct mee te beslissen over ons leven en onze toekomst niet via een mandaat aan een charlatan als Rutte of een mandaat voor wie dan ook. We kunnen ons zelf besturen we hebben die elites niet nodig. Waar blijft die opstand waar Blom zo bang voor is ? Immers wat hij schetst is al lang relaiteit . Er zijn in Europa miljoenen die door de gevestigde orde van BLom als overbodig worden beschouwt. Moeten we wachten op een nog grotere toename van onze gelederen voor we wat veranderen ? Zo als gesteld we kunnen ons zelf besturen hebben Silicon Valley niet nodig of welke elite dan ook. We hebben ook niemand nodig die ons voorhoud dat we in opstand moeten komen of zullen komen. We moeten elkaar tegen komen en klein beginnen binnen de bestaande orde met een werkelijk democratische samenleving. Leve het Anarchisme !

Tags: anarchisme Bakoenin Revolutie

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech