Wanneer: 27/04/2012 - 04:51
27-04-2012, Maastricht - Gisteren werd na lang wachten dan eindelijk Maastrichts eigen Loving Hut geopend. Deze restaurant keten is internationaal vertegenwoordigd en staat bekend om zijn uitgebreide (en niet al te dure) keuze mogelijkheden. Allemaal veganistisch natuurlijk.
Op de Scharnerweg 36 (enkele minuten lopen vanaf het station) kan men vanaf nu genieten van bijna alles wat er maar valt te bedenken; gebakken paling, tot hamburger met friet, tot tofu wokschotels, dame blanche, tosti's, kip in sate, cappucino's, choco-mousse, noodles met garnalen... Voor de gemiddelde veganist die deze luxe niet gewend een overweldigende kaart.
Hopelijk kan deze tent draaiende worden gehouden en is het de eerste van vele Loving Hut vestigingen in Nederland! In ieder geval een tip voor elke vegetariër/veganist/nieuwschierige om eens langs te gaan.
Leuk initiatief! Op welke dagen en welk tijdstip is het restaurant geopend?
Om het gezeik te voorkomen, van hun eigen website: "Each Loving Hut is individually owned, with the autonomy to choose its own menu" en "All of our menu items are made with only wholesome, plant-based ingredients." Je gaat je bijna afvragen wat we ook al weer tegen multinationals hadden.
Achtergrond:-
http://www.metafilter.com/91928/Loving-Hut
Initiatief voor kollektief 50 + en langdurig Bijstand afhankelijk samen werk laten scheppen zie :
http://www.wix.com/veganfoodini/4u
Ik vind dat snack & restaurant bezoekers verder moeten kijken dan de voedsel kwaliteit.
De arbeidsomstandigheden en salaris zijn zeer slecht in de fast food in de horeca als geheel.
Het is er ook ja chef nee chef. Ik wil dat graag samen veranderen maar weiger schulden aan te gaan voor zo ver ik ergens wat zou kunnen lenen wat vrijwel uitgesloten is nu. Ik ga absoluut niet traditioneel ondernemen. Als je ziet hoe weinig kollektieven in NL en daar buiten kunnen overleven laat staan " succesvol " zijn in de horeca of elders dat zou te denken moeten geven. Ik geef het idee als op de genoemde website niet op. Neemt niet weg dat ik momenteel eigenlijk niet weet hoe verder.
Heeft iemand bijv. een idee over werving en selectie en dan niet oproepjes ophangen op prikborden
op plekken waar mogelijke kandidaten dus 50 + en langdurig Bijstand afhankelijk en interesse in vegan + gezond eten + kollektief komen maar wat slimmer.
Makkelijk is het niet als je bijv. kijkt dat vandaag in het nieuws 7 jarig meisje verlamd door salmonella in Ketucky Fried snack die kunnen een schade vergoeding wel betalen neem ik aan hoewel franchise...?
Er komt veel kijken bij starten. Tot nu toe heb ik geen hulp kunnen vinden. ik heb wel met wat " sociale ondernemers " gesproken maar dat laat ik maar voortaan. Ik vind het oplichters. Traditionele ondernemers daar heb ik al helemaal nix te zoeken wbt. advies steun.
De strijd gaat door de als " unemployable " verklaarden hebben er genoeg van hun hele leven in de pas te moeten lopen van de heersers en de normen van de heersers. Daar bij zeg ik : en lekker gewerkt ? Ik hoef me niet zo nodig ziek te werken maar wil ook niet de rest van mijn leven aan de zijlijn staan wat tot nu toe het geval is. Starten o.k. maar dan op onze voorwaarden en niet die van de banken de kapitalist de overheden de KvK de lijst van parasieten is eindeloos...
Eten bij de verlichte Supreme Master Ching Hai terwijl je propaganda van haar sekte te zien krijgt...
Lekker!
Reclames voor multinationals met een "Supreme Master" horen eigenlijk in de prullenbak, maar vanwege het utilitaire nut van deze voorziening voor aanhangers van een bepaalde dieet belandt ie dit keer maar in de ruis. Eet smakelijk.