Amsterdams' Machinisten Kollektief: We zijn het zat!

Nieuws, gepost door: nn op 10/07/2017 07:01:20

Wanneer: 10/07/2017 - 12:31

Het Amsterdams Machinisten Kollektief (kortweg AMK) is in 1986 opgericht om de buitengewoon slechte arbeidsomstandigheden voor machinisten bij NS aan de orde te stellen. Bonden en bedrijfsleiding hadden hiervoor te weinig aandacht, zo vonden zij toen. Inmiddels zijn ook hoofdconducteurs en ander personeel bij dit gezelschap aangesloten. Soms wordt het AMK uit de ‘winterslaap’ gehaald als de actualiteit daarom vraagt.

[n.b.: diegene die dit bericht post is niet verbonden met het AMK, het leek me alleen goed dat dit ook hier stond. Het AMK is ondertussen in verband gebracht met http://www.at5.nl/artikelen/170914/actievoerders-trokken-aan-noodrem-ona... , wat overigens door hen wordt ontkend.]

Het AMK houdt op vrijdag 7 juli een protestdemonstratie tegen het afbraakbeleid van NS die zich in allerlei vormen manifesteert. De druppel tot deze demonstratie van het AMK was de schrijnende wijze waarop het NS-management als stakingbreker bij de acties van FNV Spoor is opgetreden. Besmet werk ‘verstoppen’ en stakers fotograferen, dat werk! De bijenkomst wordt gehouden in de personeelsgang op de 2e etage van het stationsgebouw in Amsterdam. De pers kan zich melden op het 1e perron bij de middentrappen. Daar zal zich ook personeel ophouden.

Op dit moment is het AMK weer actief omdat een groot deel van het personeel het zat is. Wij zijn het zat dat NS voor stakingsbreker én onderkruiper speelt en de fatsoensregels ruim overtreedt! Wij zijn het zat om badinerend te worden aangesproken en te worden behandeld als een nummer door een of andere omhooggevallen HBO-proleet die zichzelf manager (van wat?) mag noemen. Wij zijn het zat om op kinderlijke wijze te horen hoe wij wel of niet moeten zitten, lopen, werken, toiletteren, bellen, controleren, rijden, eten, drinken, denken, staan of kijken.

Wij zijn het zat om er bij NS uitgewerkt te worden als je je BOA niet haalt. Wij zijn het zat om steeds te horen dat het zo goed gaat bij dit bedrijf, maar dat in de praktijk onze reizigers regelmatig in de kou staan. Luister maar naar de reizigersorganisaties over de dienstregeling 2018. Wij zijn het zat om geconfronteerd te worden met laaiende en kwaaie reizigers die het ook zat zijn.

Wij zijn het zat dat de bobo’s bij NS hun mislukte nonsens beleid over ons uitstrooien (zie HSL, zie Fyra, zie Limburg) en daarmee NS (en dus ons) grote schade toebrengt. Er is al een ACM-boete van 41 miljoen én er is door NS een geheime (dus dure!) schikking getroffen met concurrent TransDev BBA. Wij zijn het zat om alle onzin aan NS-propaganda, cijferfetisjisme, protocollen, miscommunicatie en andere flauwekul uit het hoofdgebouw te Utrecht nog langer aan te horen.

Daarom voert het AMK nu actie. Personeel wordt door het AMK niet opgeroepen om treinen stil te zetten, maar uitsluiten doen wij niets. Ook is wellicht een ludieke actie mogelijk. Tot vanmiddag. Wij verwachten enige honderden personeelsleden.

AMK, Amsterdams Machinisten Kollektief.
Mail: asdmachinistenkollectief@gmail.com of like ons op Facebook https://www.facebook.com/Nederlandenomstreken/

Vrijdag 7 juli 2017

Tags: actie amsterdam arbeid

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech