Persbericht: Antifa Utrecht vs Pegida

Nieuws, gepost door: Antifa Utrecht op 04/03/2017 03:09:54

Waar: Utrecht, Netherlands
Wanneer: 04/03/2017 - 21:17

Op zaterdag 4 maart heeft Pegida gedemonstreerd in Utrecht. Pegida is een extreem-rechtse beweging uit Duitsland die ook in Nederland probeert haat te zaaien. Antifa Utrecht en Laat Ze Niet Lopen! riepen op tot een tegengeluid.

Pegida ging zaterdag de straat op onder het motto 'Samen Nederland Terugveroveren'. Dit vulden ze aan met kreten als 'de grenzen moeten dicht', 'Zwarte Piet blijft zwart' en 'assimileren of ons land verlaten'. De demonstratie van Pegida in Utrecht trok zaterdag ongeveer 20 mensen. De speeches waren slecht verstaanbaar door problemen met de geluidstechniek.

Antifa Utrecht verstoorde de haatzaaierij van Pegida op verschillende manieren. Zo werden er leuzen geroepen als: “Toen niet, nu niet, nooit meer fascisme” en “Achter het fascisme schuilt het kapitaal; vecht voor je vrijheid, geen mens is illegaal!” Ook werd er een spanddoek hooggehouden met: “Fascisme is haat!” Bij omwonenden van de beginlocatie van de demonstratie, de Mariaplaats, werden flyers uitgedeeld door Antifa Utrecht. Op de flyers stond onder andere dat Pegida suggereert dat er een soort van superieure Nederlandse cultuur bestaat waaraan iedereen zich heeft aan te passen. Solidariteit met mensen die om wat voor reden dan ook hun land moeten verlaten is voor aanhangers van Pegida niet aan de orde, culturele diversiteit is uit den boze, de superioriteit van die 'Nederlandse cultuur' bevragen wordt als verraad gezien en de angst en haat tussen verschillende bevolkingsgroepen wordt aangewakkerd.

Buurtbewoners hebben actie ondernomen op de komst van Pegida, zo riep iemand vanuit het raamkozijn dat Pegida z’n bek moest houden. Antifascist Leon: “De mensen rondom de demonstratie van Pegida waren het volgens mij ook niet eens met de haatzaaiende boodschap van Pegida. Ik voelde me wel gesteund door de buurtbewoners in ons tegengeluid. Het is altijd goed om iets te doen tegen dit soort groepen die xenofobe, racistische en fascistische sentimenten hebben.”

Antifa Utrecht heeft veel mogelijkheden gezien voor tegenacties in de toekomst en zal zich altijd blijven verzetten tegen Pegida. De antifascisten kijken uit naar morgen, wanneer het maandelijkse Antifa Café gepland staat. Het thema van de dag is: verkiezingen. Voor meer informatie, zie: https://www.facebook.com/events/1858004057807720Wie: 
nn

hahaha... Wagensveld is boos:

http://www.hartvannederland.nl/nieuws/2017/pegida-mars-door-binnenstad-u...

Een aantal tegendemonstranten mocht bijna een kwartier door het protest schreeuwen zonder dat de politie ingreep.Wie: 
nn

zielig agressief en hatelijk zootje dat er nog van over is
https://www.nrc.nl/nieuws/2017/03/05/van-pegida-is-alleen-de-harde-kern-...Wie: 
nn

Pegida betoogt in schaduw van kordon politieagenten

door Yelle Tieleman

Utrecht - De vooraf gevreesde protestmars van anti-islambeweging Pegida door de binnenstad van Utrecht is zaterdag relatief rustig verlopen.

Hoewel tegenstanders probeerden de demonstratie te verstoren, verrichtte de politie geen aanhoudingen.

De circa dertig demonstranten luisterden op de Mariaplaats naar toespraken van onder anderen Edwin Wagensveld, voorman van Pegida, en andere vrijwilligers. De gemene deler van de toespraken: de islamisering van Nederland. De schuldigen? De gemeente Utrecht, de elite, de linkse 'staatsmedia', moslims, antifascisten, premier Rutte, de PvdA en DENK. Daarom gaat Pegida ons land 'terugveroveren'.

Nadat burgemeester Van Zanen tot drie keer toe een protestmars weigerde door de binnenstad was het nu dan toch zo ver. ,,Wij geven nooit op. Zo gaan wij Nederland terugveroveren." Om dat kracht bij te zetten plakte een vrijwilliger van Pegida een sticker op een boom die de Mariaplaats tot verboden terrein verklaarde voor 'linksdenkenden'.

Die lieten zich niet tegenhouden. Vanuit een woning riep een jongeman naar een van de sprekers 'dat die zijn bek moest houden'. Bovendien wisten de tientallen agenten niet te voorkomen dat driel leden van Antifa Utrecht de demonstratie alsnog konden verstoren. Zij ontrolden een spandoek en schreeuwen dat de Pegida-aanhangers fascisten zijn.

Toen het aggregaat voor de stroom het voor de tiende keer begaf en de laatste spreker via de megafoon was uitgesproken konden de dertig aanhangers gaan lopen. In de smalle Springweg echode het 'geen jihad in onze straat' en 'wij zijn niet bang voor de islam' tussen de historische woningen. De Pegida-aanhangers werden begeleid door zeker vijftig politieagenten en beëindigden hun tocht op het plein bij de rechtbank.

Laatste kans

Op de trappen van de rechtbank deed Wagensveld nog een laatste onheilspellende waarschuwing uitgaan in het kader van de terugverovering van Nederland. ,,Stem op 15 maart op de PVV. Dat is de laatste kans om op een vreedzame wijze het point of no return voor te blijven."

Wij geven nooit op.

Zo gaan we Nederland terugveroveren

AD/Utrechts Nieuwsblad . . . . . . 06-03-2017

VIEW ORIGINAL PAGE: pagina 1, pagina 1


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech