Stop de Turkse staatsterreur - landelijke demonstratie

Aankondiging, gepost door: nn op 22/12/2015 12:12:45

Waar: Beursplein, Amsterdam, Netherlands
Wanneer: 26/12/2015 - 12:00

Overgenomen van https://www.indymedia.nl/node/31086

Fedkom roept de Nederlandse regering op in elk gesprek tussen Turkije, Nederland en de EU het vredesproces bovenaan de agenda te zetten zodat de strijdende partijen de vredesonderhandelingen hervatten. Koerden protesteren tegen deze aanvallen van de Turkse strijdkrachten.

Gelijk na de verkiezingsuitslag op 1 november 2015 heeft de Turkse luchtmacht in opdracht van Erdogan en de AKP bombardementen uitgevoerd op de PKK in Zuid-Koerdistan in Irak en sindsdien vallen Turkse tanks en helikopters Koerdische steden aan, zoals Farqin (Silvan), deelstad Sur in Amed (Diyarbakir), Warto, Cizir en Nisebin (Nusaybin) waar de stemmers met meer dan 90% op de HDP (progressieve pro-Koerdische partij) hebben gestemd. Bij deze aanvallen zijn er tot nu toe meer dan 100 burgers om het leven gekomen en vanwege het ingestelde uitgangsverbod kan men niet eens de doden begraven. Op 14 december 2015 zijn twee jongeren van 19 en 21 jaar door de Turkse politie doodgeschoten tijdens een live uitzending .

Daarnaast lijden Koerdische burgers onder oorlogstoestanden omdat ze niet eens voorzieningen hebben voor basislevensbehoeften zoals water, elektriciteit en brood. Erdogan en de AKP is bezig met een strafexpeditie aan het adres van Koerden, Alevieten, oppositie en kritische journalisten.

Er heerst onrust onder de bevolking in Koerdistan, Turkije en Nederland vanwege deze totale oorlog van Turkije tegen Koerden. Turkije begint te lijken op Syrië omdat nu Turkse tanks en helikopters bewoonde Koerdische steden bombarderen en er dreigt een burgeroorlog. Afgelopen zondag is door het Ministerie van Onderwijs van Turkije een bericht gestuurd naar alle leerkrachten in de Koerdische provincie Sirnak om de regio per direct te verlaten omdat een grote militaire actie wordt gepland. De oproep is per sms verzonden aan alle leerkrachten werkzaam in deze regio, met de mededeling dat er van 15 t/m 17 december een bijeenkomst wordt georganiseerd. Dit heeft tot grote onrust en bezorgdheid geleid in de regio. De burgers vragen zich af wat de regering van plan is met hen.

Het is ongelofelijk dat de Turkse strijdkrachten nu steden bombarderen binnen de landgrenzen van Turkije met tanks en helikopters omdat de inwoners van die stad op de HDP hebben gestemd en omdat ze hun eigen stad willen besturen door “democratische autonomie” op te richten. De Koerden willen alleen maar hun eigen stad besturen en meer niet! Blijkbaar is het te veel gevraagd in Turkije en een legitieme eis van Koerden wordt beantwoord met bommen en granaten!

Met ondersteuning van zijn bondgenoot IS, probeert Erdogan zijn eigen plan voor het Midden-Oosten te implementeren samen met Saoedi Arabië en Qatar. Koerden worden wederom benadeeld en ze worden wederom op een ongekende en genadeloze wijze ‘gestraft’ voor hun strijd voor meer mensenrechten en democratie.

Als de internationale gemeenschap zich afzijdig en stil houdt over de onrechtvaardige en illegale daden van de Turkse staat dan zijn de onschuldigeburgers in Koerdistan en Turkije in de steek gelaten. Het is nog steeds niet duidelijk hoeveel doden zijn in Koerdische steden als gevolg van de bombardementen door Turkse tanks en helikopters vanwege de censuur op de media. Zelfs de parlementariërs van de HDP mochten steden niet in en tientallen parlementariërs zijn erbij gewond geraakt door de aanvallen van de Turkse strijdkrachten en ze zijn door hen met de dood bedreigd.

Fedkom roept de Nederlandse regering op in elk gesprek tussen Turkije, Nederland en de EU het vredesproces bovenaan de agenda te zetten zodat de strijdende partijen de vredesonderhandelingen hervatten. Koerden protesteren tegen deze aanvallen van de Turkse strijdkrachten. Hiervoor gaan Koerden op 18-12-2015 in Den Haag voor de Tweede Kamer protesteren en op 19 december op het Spuitplein in Den Haag. Fedkom roept iedereen op solidair met deze protestacties te zijn!

Laten we ons verenigen voor vrede en democratie in Koerdistan en Turkije!
Geef vrede een kans!
Koerden hebben recht op zelfbestuur!

Facebook event: https://www.facebook.com/events/495878000537526/

Tags: koerden silvan


Wie: 
nn

Zie ook EenVandaag, 'Koerdisch feminisme in democratische heilstaat Rojava'
http://buitenland.eenvandaag.nl/index.php/tv-items/63917/koerdisch_femin...Wie: 
nn
Foto: 

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech