Occupy College

Nieuws, gepost door: occupy op 31/10/2011 10:10:40

Waar: Grote Tent, Beursplein, Amsterdam, Netherlands (GPS lat: 52.374200 lon: 4.895486)
Wanneer: 01/11/2011 - 23:12

Het Beursplein in Amsterdam is nog steeds bezet. Elke dag wordt hard gewerkt om het kamp draaiend te houden. Er wordt eten geregeld, tenten worden verbeterd, acties worden georganiseerd, voorbijgangers worden te woord gestaan, lastig uitgaanspubliek wordt in toom gehouden en zo kan deze lijst nog wel even doorgaan.

Maar om de Occupy beweging verder te krijgen is er in Amsterdam nu ook het Occupy College opgestart. Het doel van dit initiatief is om de onder ons aanwezige kennis wat betreft alternatieven, te volgen strategieën, wijze van organisatie en algemene kennis over specifieke onderwerpen verder te verspreiden en uit te diepen.
De initiatiefnemers zijn mensen die tot nu toe verschillende malen op het Beursplein zijn geweest en de behoefte voelen om inhoudelijk iets bij te dragen. De meeste van ons hebben een historie in actiebewegingen in Nederland en zijn op dit moment binnen diverse organisaties of initiatieven actief. De Occupy beweging is niet uit de lucht komen vallen, maar het is een nieuwe vorm in een lange lijn van verzet en zoeken naar een wereld die op ander wijze georganiseerd is als de huidige. Ook het zoeken naar basisdemocratie en niet-hiërarchische structuren heeft zijn historie. Veel van de wijzen van organiseren en vergaderen zagen we al in de Globaliseringsbeweging en de beweging voor open grenzen opkomen. Wij maken deel uit van die lijn en voelen ons nu verbonden met Occupy.
 
Wat willen wij

Ieder van ons wil actief deelnemen in de Occupy beweging. Wat we voor het gemak maar even het systeem noemen bevindt zich in een crisis (financieel/economisch democratisch, cultureel, klimaat en milieu, grondstoffen) die alleen op te lossen is door een transitie naar iets anders. De Occupy beweging is een positieve invulling in tegenstelling tot de negatieve benadering zoals die van de Tea party in de VS of van Wilders in Nederland. Het is goed om kennis en ervaring te delen met anderen zonder te pretenderen dat we het allemaal weten of DE oplossing zouden hebben.
 
Vorm en tijd
 
Een dagelijks Occupy College startend van 16.30 uur tot 17.45 uur in de grote tent. Een voordracht door een uitgenodigde spreker of spreekster van 45 minuten, die we het liefst niet laten onderbreken en daarna 30 minuten voor vragen en discussie. We willen het deze week tweemaal uitproberen en voor als er genoeg animo is hebben we al anderen gepolst voor volgende week met oa onderwerpen als: Sociale Forum en de wortels van mondiale democratie van onderop, de EU, situatie in Chili en ‘organizing’.

De eerste colleges

- Dinsdag 1 november Marlies Glasius – Sociale Forums en Radicale Democratie

- Woensdag 2 november Rodrigo Fernandez – “bespreking van verschillende theorieën over het ontstaan van de financiële crisis”

Aanvang: 16.30 grote witte tent

Zie verder de website van Occupy Amsterdam: http://www.occupyamsterdam.nl

Tags: college occupy occupyamsterdam

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech