Kom in actie voor Rohullah Jyaqobe

Nieuws, gepost door: Occupy Rotterdam op 18/01/2015 01:11:50

Wanneer: 18/01/2015 - 12:52

Online en telefonische hulpactie opgezet voor met uitzetting bedreigde Afghaan.


Wie weet wordt er ergens in de machinerie van de deportatiemachine iemand wakker en staat op en breekt met de regel van bevel is bevel.

Benader KLM. Bel ! Mail ! Spam ! Doe je mee ?

Zondag 18 januari 2015.
Tekst : Gert-Jan van de Vaate

Maandag 19 januari 2015 wordt Rohullah Jyaqobe vanuit detentiecentrum Rotterdam teruggezet naar Afghanistan, 11 dagen nadat hij gedoopt werd tot Christen in datzelfde detentiecentrum. Komende nacht zal hij al naar Schiphol worden overgebracht. Sinds afgelopen donderdag wordt hij al in de isolatiecel vastgehouden en geobserveerd. Hij zal zijn leven niet veilig zijn in Afghanistan. Na 8 maanden gijzeling in het Rotterdamse detentiecentrum waar hij gedoopt werd tot Christen wacht hem vanaf morgen de brute wereld in het Islamitische Kabul waar al zolang een religieuze oorlog woedt. Occupy vreest dat Rohullah de volgende Afghaan zal zijn die door Nederland in de eerste weken van 2015 wordt uitgezet en van wie vervolgens geen enkel teken van leven zal worden vernomen. Weg, foetsie.

Zijn laatste hoop is dat er Nederlanders zullen zijn die nu vlak voor zijn deportatie de Afghaanse ambassade willen bellen of mailen. De gegevens daarvoor vind je hieronder. Daarnaast wil hij vragen KLM te bellen, mailen en te spammen.

Wie weet wordt er ergens in de machinerie van de deportatiemachine iemand wakker en staat op en breekt met de regel van bevel is bevel. Wie weet is er ergens in deze wereld nog een non-capitalized humanhead to find. Staat er een KLMstewardesse op en vraagt de piloten met haar stralende doch dwingende lach op haar gezicht nu eens iets stoer humanistisch te overwegen en deze man een leven te gunnen als zijzelf : tax-free shopping in humanity. Keuzevrijheid van de richting in je eigen leven. Vrijheid van beweging. De lokroep van de internationale verlekkerende toeristenvakanties beantwoordend in reality voor de vluchteling op zoek naar Verlichting. Grensoverschrijdende Dapperheid in Mensenrechten. Wie weet gaat er in één iemands hoofd plots nog een Christelijk lichtje van medemenselijkheid branden, ook al draag je dan dat blauwe KLM-pakje. Je ziet de gelijkheid in je medemens, die verlangt naar dat wat jij hebt gekregen bij geboorte : Vrijheid zonder religieuze onderdrukking.

Dit is wat je kunt doen tot morgenmiddag, 19 januari 2015 12.55uur :

Oproep tot Grote Bel- en Mailactie tegen KLM ter voorkoming van uitzetting Rohullah Jyaqobe.

De vluchtgegevens van de aanstaande uitzetting van de 26 jarige man uit Afghanistan zijn bekend. Deze zijn :
KL 871 – Amsterdam – Delhi India 12.55.
AI 243 – Delhi india – Kabul

Occupy vraagt iedereen die dit leest de moeite te nemen minstens één mailtje of telefoontje te plegen. Ook kun je de Facebookpagina van KLM bezoeken en daar een reactie plaatsen. Laat KLM maar voelen wat het doet door aan deze deportatie haar medewerking te verlenen. Onderaan dit artikel vind je voorbeeld teksten welke je direct over kunt nemen.

Mensen die contact hebben met politici : Schrijf ze, bel ze, mail ze !

Wees doortastend, probeer de boodschap over te brengen. Laat horen wat jij van deze komende uitzetting vind. Blijf netjes. Alleen wanneer jij redelijk blijft kun je een redelijk antwoord terug verwachten. Ons doel is deze uitzetting te voorkomen.

Het beste wat we nu kunnen doen is onderstaande dikgedrukte tekst, of een variant hiervan, mailen naar : mediarelations@klm.com

Maandag, 19-01-2015, zal Rohullah Jyaqobe ,geboren 02-04-1988, al 5 maanden Christen en deze maand pas gedoopt tot Christen, ingezetene voor 3 jaar in Nederland, om 12:55uur – het vluchtnummer is KLM871 – gedeporteerd worden naar Afghanistan, waar hij groot gevaar loopt. Kom in Actie en stop de deportatie van Rohullah Jyaqobe, 26 jaar. Informeer de piloot, dat meneer Jyaqobe van boord gehaald dient te worden, daar hij tegen zijn medewerking in vervoerd gaat worden. Dat hij groot gevaar loopt in Afghanistan omdat Afghanistan een Islamitsch land is en Jyaqobe juist tot Christen bekeerd is. KLM :Als u aan dit internationale misdrijf meewerkt zal ik niet meer vliegen met uw maatschappij. Do Something.

Eerdere acties hadden regelmatig als consequentie dat de geplande uitzetting geen doorgang kreeg. KLM is gevoelig voor spamacties waarbij de reputatie als betrouwbare vliegmaatschappij schade ondervindt. Tevens hebben piloten altijd een individuele beoordeling omtrent de specifieke achtergrond van situaties als deze op grond waarvan zij een besluit nemen in belang van de veiligheid van alle passagiers, dus ook de veiligheid van Rohullah Jyaqobe.

Schrijf op de KLM Twitter/Facebook pagina :

https://www.facebook.com/KLM?ref=ts&fref=ts

Ik duld de deportatie van Rohullah Jyaqobe niet. Als u aan dit internationale misdrijf meewerkt zal ik niet meer vliegen met uw maatschappij. Het vluchtnummer is KLM871. Zorg ervoor dat Rohullah Jyaqobe, geboren 02-04-1988, niet meegaat. Nederland spreekt !

En bel de KLM. Dit heeft vaker gewerkt. Blijf ze bellen. 020-5459780, noem het vluchtnummer KLM871 en zeg dat Rohullah Jyaqobe, geboren 02-04-1988, niet met de vlucht om 12:55uur mee mag omdat hij heel groot gevaar loopt in zijn land van herkomst. Hij is Christen geworden in Nederland, daarom loopt jij nu groot gevaar in de Islamitische Staat Afghanistan. Overige contact details:

KLM NV Persvoorlichters
Corporate Communicatie
Mediarelaties (AMS/DR)
Postbus 7700
1117 ZL Luchthaven Schiphol

Tel.: +31 (0) 20 649 45 45
Fax: +31 (0) 20 648 80 92

Mail:
mediarelations@klm.com

Maar je kunt nog meer doen. Informeer de Afghaanse ambassade over jouw bezorgdheid, deze ambassade heeft immers toestemming gegeven aan deze uitzetting. De ambassade werkt samen met de IND, staan zij garant voor de veiligheid van alle Afghanen, inclusief Rohullah Jyaqobe, of was hier sprake van een geldelijke deal met de IND, of erger : Kan de Afghaanse ambassade geen begrip opbrengen voor een tot Christen bekeerde landgenoot en zal er van geen enkele bescherming sprake zijn ?

“Wanneer ik de Afghaanse ambassade bel krijg ik geen antwoord op mijn vraag of ze mij schriftelijk willen bevestigen dat ik géén gevaar zal lopen in Afghanistan. Ik heb ze gevraagd wat ze gaan doen om mijn veiligheid te garanderen. Ze gaan niets doen. Iedere dag worden er aanslagen geplaagd in Afghanistan, niemand vertrouwt de ander. Als Christen ben je in de ogen van alle mensen in deze Islamitische Staat een potentieel gevaar.” Rohullah heeft gebeld en ook zijn Afghaanse vriend in Duitsland woonachtig heeft gebeld en gemaild met de Afghaanse ambassade. Geen antwoord.

Rohullah vraagt alle mensen in Nederland die van zijn situatie weten, hetzelfde te doen : Bel en Mail de Afghaanse ambassade, vertel ze over de Christelijke identiteit van Rohullah, dat hij maandag wordt uitgezet met goedkeuring van de Afghaanse ambassade, en vraag ze hoe ze hem een veilig bestaan denken te kunnen garanderen. En daar dan graag een schriftelijke bevestiging van laten geven. Kunnen ze die garantie niet afgeven vraag ze dan waarom ze samenwerken met de Nederlandse IND bij het mogelijk maken van deze uitzettingen. Naar een land in oorlog.

Bel de Afghaanse ambassade en vraag ze of ze de veiligheid van Rohullah Jyaqobe, geboren 02-04-1988, kunnen garanderen nu als Christen aanstaande maandag wordt uitgezet van Nederland naar Kabul.

Telefoon van de AFGHAANSE AMBASSADE : +31 70 427 8771

Phonenumber to the Afghan embassy if you call from outside The Netherlands :

00 31 (0) 70 42 72 540
_________________________________________________________________________________
Je kunt ook mailen :

Mailexample :

Sir,

On monday january 19th 2015 my friend Rohullah Jyaqobe (born 02-04-1988)
will be deported from Amsterdam/Schiphol to Kabul at 12.55hrs.

Rohullah Jyaqobe is since 5 months Christian, beginning this months officially
by a ceremony in the church inside the detentioncenter Rotterdam.

Can you garantee Rohullah that his life will be save in Afghanistan as he will be
deported to Afghanistan this monday ? And if you can garantee this will you tell
me how ? Please send me your answer to this question. Because you are
coöperation with the Dutch IND and let this deportation happen.

I am worried about the safety of my dear friend Rohullah Jyaqobe, please help
him living his life. Send me your garantee or let him live free by not letting him in,
in Afghanistan.

Best regards,

Send your mail to:
contact@afghanistanembassy.nl

If you are living outside of The Netherlands send your mail to :
admin@afghanistanembassy.nl

_________________________________________________________________________________


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech