Climate Games Aftermath

Nieuws, gepost door: Wij Stoppen Steenkool op 15/06/2014 06:11:44

Wanneer: 15/06/2014 - 12:02

- nog 9 activisten vast in Cellen Complex Zuid Oost
- Geslaagde start van meer acties
- video verslag

Wij Stoppen Steenkool kijkt terug op een succesvol verloop van de ClimateGames 2014. Aan het actiespel deden uiteindelijk 15 teams mee.
De Duitse actiegroep Ausgeco2hlt wist het spoor dat gebruikt wordt door goederentreinen vol steenkool met bestemming Duitsland. Andere activisten verstopten zich s'nachts onder een brug in een opblaasboot en wisten ondanks de grote hoeveelheid agenten bovenop de brug de NUON centrale te bereiken. De studentengroep Fossilfree speelde Carbon Bubble volleybal bij de hoofdingang van de kolencentrale van NUON.

Ondanks eerdere beloftes van Team Blauw worden er nog 9 van onze vrienden vast gehouden in Cellencomplex Zuid Oost (Bijlmer, Flierbosdreef ) Het gaat om de 9 winnaars van de ClimateGames van het AusgeCO2hlt team. Dit is wat onze legal support groep er eerder over melde :

Update over de arrestanten.
1 NNer, die vast zat omdat hij over het fietspad zou hebben gelopen en zich niet wilde identificeren zou volgens de politie zo vrij moeten komen.

De acht lockers zitten nog vast. Tot nu toe heeft de advocaat zes van hen gesproken. Drie hebben hun naam gezegd, de overige drie zijn NN. Ze worden allen verdacht van het negeren van een ambtelijk bevel en zijn in verzekering gesteld. Bij de NNers is dit omdat ze zich niet willen identificeren. Er zou gedreigd worden met vreemdelingendetentie, maar voor zover ik begreep zijn ze strijdbaar en standvastig. Waarom de overigen nog vast worden gehouden is onduidelijk. Wellicht wordt gedacht dat zij, als niet-Nederlanders, later moeilijk te bereiken zijn voor eventuele juridische vervolgprocedures. Het gaat echter om EU-burgers, en onze advocaat is van mening dat hier geen onderscheid tussen nationaliteiten gemaakt zou moeten worden. Wellicht willen ze eerst een dagvaarding in elkaar knutselen of proberen ze in het land van herkomst informatie te achterhalen. Dit is echter alleen speculatie, zeker op zondag is het voor onze advocaat moeilijk om erachter te komen wat er nu echt aan de hand is.

Buiten het buro zitten mensen te wachten, je bent welkom om je daarbij aan te sluiten. Het adres is Flierbosdreef 27, Amsterdam Zuidoost.

Voor meer updates , foto's en achtergrond zie op twitter @StopSteenkool of www.wijstoppensteenkool.nlWie: 
nn

laatste activisten zouden ook vrijgelaten zijn.
http://www.rtvnh.nl/nieuws/145351/Opgepakte+kolencentrale-activisten+wee...Wie: 
arrestantengroep

Dit is dus niet waar. Er zitten nog acht mensen vast, waarvan in elk geval een deel absoluut onrechtmatig. De advocaat doet zijn uiterste best ze vrij te krijgen, vanuit het non-discriminatiegebod in het EU-handvest Grondrechten kan iemand niet langer vastgehouden worden puur en alleen omdat zij of hij uit een ander (EU)land komt.

Updates over de arrestanten zullen wij op deze plek publiceren. Welke bronnen de reguliere media hebben voor hun berichten weet ik niet, maar betrouwbaar is hun informatie in elk geval niet.Wie: 
Arrestantengroep

Het is onze advocaat gelukt om de OvJ te pakken te krijgen. Zij is het niet met hem eens en zegt dat de mensen nog vastzitten omdat ze geen GBA-check kan doen in het buitenland. Ze zouden wel druk bezig zijn met de zaken beoordelen, dus de kans dat de niet NN-ers vandaag nog vrijkomen is aanwezig. Zou leuk zijn als er veel mensen bij het politieburo zijn om ze op te wachten, kan me ook voorstellen dat de mensen die daar zitten ook wel eens willen worden afgelost...Wie: 
Arrestantengroep

De Officier van Justitie heeft laten weten dat de laatste 8 arrestanten worden vrij gelaten. Zij worden allen heengezonden met een dagvaarding.Wie: 
arrestantengroep

En eindelijk zijn ze nu dan ook allemaal daadwerkelijk op vrije voeten!


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech